Jump to content
IGNORED

Dnevni tupan

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

Samo da to još neko došapne gosn Petroviću.

Posted
18 minutes ago, Constantin said:

Inače srpska-domaća kafa i turska dva toliko različita i pojma i načina kuvanja i na kraju čak i ukusa.....

Kafa u sred Istanbula je ista kao i naša. 

Ne znam doduše da li su je u ista crevca isto kuvali. Mogu i sliku da priložim ako treba. A ja sam veliki kafoman.

• +1 1
  • Hvala 1
  • -1 1
Posted
19 minutes ago, Constantin said:

Inače srpska-domaća kafa i turska dva toliko različita i pojma i načina kuvanja i na kraju čak i ukusa.....

Može recept za jednu i drugu?

Posted

drukčije se zakuvava, oni odmah surduknu kafu u hladnu vodu a mi tek kad provri

smo što ovo  nema nikakve veze sa tim kako se kuva kafa u Turskoj nego sa ovim što se ovde vekovima zove turska kafa, a što se sad talibanski menja

• Haha 1
Posted

E ako ovo nije kafa koju i mi pijemo, a ovu sam lično pila, a nalivam se kafama i poznajem nijanse među njima, sad me ubedite kako Turci prave ne znam šta

Posted
14 minutes ago, Svemir Zeka said:

E ako ovo nije kafa koju i mi pijemo, a ovu sam lično pila, a nalivam se kafama i poznajem nijanse među njima, sad me ubedite kako Turci prave ne znam šta

sta ti znas sta je kafa :D

Ovo na lsici jako lici na nekadasnje ispijanje kafe kod nas na selu, obavezan posluzavnik i ratluk.

Ne znam sto se ratluk toliko izgubio po Srbiji, tj pretpostavljam - sve je nekako losijeg ukusa. mozda bismo imali trziste za neki kolko toliko kvalitetan ratluk...

• +1 2
Posted
38 minutes ago, levi said:

smo što ovo  nema nikakve veze sa tim kako se kuva kafa u Turskoj nego sa ovim što se ovde vekovima zove turska kafa, a što se sad talibanski menja

Znaš kako kažu, jezik je živa stvar i menja se. Bilo bi talibanski da se vekovima ništa ne menja. :fantom:

Posted
Znaš kako kažu, jezik je živa stvar i menja se. Bilo bi talibanski da se vekovima ništa ne menja. fantom.gif
to je tachno i kolko za••• neki dan mesec godinu imacemo neki primer koji ne prija nekom kome je sluchaj domace kafe sasvim opravdan i utemeljen hihi.gif

••• moze i unazad, vec je bio, pishti sanu kao konj zelenko i vjerna ljuba 2u1 biggrin.png

sent from my not bubamoto

Posted

ko se seća kad je '98 otprilike između 25 i 40 najelitnijih nato pakt specijalaca ušlo u birc u makedoniji i poruče tursku kavu, pa ih četri kelnera makedonca polomili od batina?

bilo u svim novinama na naslovnim stranama, šešelj ih vodao svu četvoricu od televizije do televizije kao ekreme.

Posted
1 minute ago, omiljeni said:

ko se seća kad je '98 otprilike između 25 i 40 najelitnijih nato pakt specijalaca ušlo u birc u makedoniji i poruče tursku kavu, pa ih četri kelnera makedonca polomili od batina?

bilo u svim novinama na naslovnim stranama, šešelj ih vodao svu četvoricu od televizije do televizije kao ekreme.

mozda foke pa se nisu snasli na suvom.

• Haha 3
Posted (edited)
1 hour ago, Filozof manijak said:

Znaš kako kažu, jezik je živa stvar i menja se. Bilo bi talibanski da se vekovima ništa ne menja. :fantom:

Koliko si kafa popio u životu? :fantom:

Kad sam od Turaka u Turskoj naručivala kafu (turkiš kofi), oni su verovatno pomislili: aha, evo Srpkinja sela. Brzo kuvaj kafu kako je Srbi piju u Srbiji a zovu je turskom :sleep:

Edited by Svemir Zeka
Posted
18 minutes ago, Svemir Zeka said:

Kad sam od Turaka u Turskoj naručivala kafu (turkiš kofi), oni su verovatno pomislili: aha, evo Srpkinja sela. Brzo kuvaj kafu kako je Srbi piju u Srbiji a zovu je turskom :sleep:

Mozda je konobar bio Mujo iz Sjenice na privremenom radu u Istanbulu.

• Haha 1
Posted
51 minutes ago, Svemir Zeka said:

Nedovoljno, ali sam bio u Istanbulu samo 3 puta, pa se nisam usudio da se predstavljam kao stručnjak za  turkiše kofi :fantom:

• -1 1