Jump to content
IGNORED

Westerni

Verterdegete

Recommended Posts

Posted

Mislio sam na Victora Maturea dok sluša "to be or not to be" u kafani Tombstonea...Prelepa scena...

Posted

Нико да помене једно од највећих филмова икад - Поштанска Кочија? Од новијих Тумбстон.Фордове филмове могу да гледам стално да ме не досаде.

Posted

meni apsolutno najjaci covek koji je ubio liberti valensa. savrsen scenario, super rezija i glumacka ekipa boli glava.od pomenutih divlja horda nema premca. apsolutno savrsen film.

Posted

"Čovek koji je ubio Liberti Valansa" je vanvremensko i vanžanrovsko remek delo.

Posted

Ako imate Xbox 360 ili PS 3, obavezno odigrajte Red Dead Redemption. Igra je konacni omaz western zanru - spageti, zapata i revizionistickom. Preko cetrdeset sati duga kampanja, sa predivno ispricanom i odglumljenom pricom, i gomilom kvestova. Igra je u GTA fazonu, sa otvorenom mapom. Greh je ovo ne odigrati.red-dead-redemption-20091214044156090_640w.jpgrdr_0158.jpgWrangling%20Cows.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1305599595267rdr-30.jpgRedDeadRedemption.jpgRSG_RDR_Screenshot_099--article_image.jpghttp://www.youtube.com/watch?v=cEcMOcoyO0g

Posted (edited)

Nemam sta da dodam previse... The Wild Bunch je western sa mozda najboljim krajem u istoriji ovog zanra. Scena kada se Pyke, Dutch, i Oatesov lik, onako ludacki smeju pred masakr je vanvremenska. Mada, kraj Unforgivena mozda i ne zaostaje sa svojom demitologizacijom Divljeg Zapada sa sve onim piscem pulpa koji to posmatra.. Once Upon a Time je genijalan sa svojom pricom o americkom osvajanju prostora, i naravno Leoneva ranija trilogija, dok su Tragaci jednostavno sjajna kulturoloska studija, koja, plus, donosi sve one klasicne elemente ovog zanra. High Noon, Shane i Butch & Kid - uvek. Ovaj potonji, povrh svega, ima onu sjajnu naraciju kroz fotografijep.s. Mogla bi se slicna tema otvoriti i za ratne filmove (epic war pre svega), verujem da bi bila dobra diskusija :)

Edited by Giggsy
Posted

taj je izvikan zbog cinerame, valjda je to prvi pokušaj prikazivanja sa iskrivljenim platnom i tri projektora u istoriji. al dosadan, meni bar.

Posted

Jedan od najbesmislenijih vesterna koje sam gledao.

• 9 years later...
Posted

Nisam ni zno da posotji ova tema..volim vesterne, bas, bas, izdvojio bih Tragace, Stagecoach, High Noon, The Great Silence, Unforgiven, od Istvudovih manje pzonatih, Outlaw Josey Walles i High Plains Drifter, The Wild Bunch..

Posted

sad bas gledam josey walesa na pink western. koja filmcina!

• +1 2
Posted

Dobar je, mada High Plains drifter, nesto drazi licno, gledaj i taj, ako nisi..Unforgiven je Unforgiven, tu nema zbora, za mene

• +1 3