August 6, 201311 yr Mislio sam na Victora Maturea dok sluša "to be or not to be" u kafani Tombstonea...Prelepa scena...
August 6, 201311 yr Нико да помене једно од највећих филмова икад - Поштанска Кочија? Од новијих Тумбстон.Фордове филмове могу да гледам стално да ме не досаде.
August 7, 201311 yr meni apsolutno najjaci covek koji je ubio liberti valensa. savrsen scenario, super rezija i glumacka ekipa boli glava.od pomenutih divlja horda nema premca. apsolutno savrsen film.
August 7, 201311 yr Author Ako imate Xbox 360 ili PS 3, obavezno odigrajte Red Dead Redemption. Igra je konacni omaz western zanru - spageti, zapata i revizionistickom. Preko cetrdeset sati duga kampanja, sa predivno ispricanom i odglumljenom pricom, i gomilom kvestova. Igra je u GTA fazonu, sa otvorenom mapom. Greh je ovo ne odigrati.http://www.youtube.com/watch?v=cEcMOcoyO0g
August 8, 201311 yr Nemam sta da dodam previse... The Wild Bunch je western sa mozda najboljim krajem u istoriji ovog zanra. Scena kada se Pyke, Dutch, i Oatesov lik, onako ludacki smeju pred masakr je vanvremenska. Mada, kraj Unforgivena mozda i ne zaostaje sa svojom demitologizacijom Divljeg Zapada sa sve onim piscem pulpa koji to posmatra.. Once Upon a Time je genijalan sa svojom pricom o americkom osvajanju prostora, i naravno Leoneva ranija trilogija, dok su Tragaci jednostavno sjajna kulturoloska studija, koja, plus, donosi sve one klasicne elemente ovog zanra. High Noon, Shane i Butch & Kid - uvek. Ovaj potonji, povrh svega, ima onu sjajnu naraciju kroz fotografijep.s. Mogla bi se slicna tema otvoriti i za ratne filmove (epic war pre svega), verujem da bi bila dobra diskusija :) Edited August 8, 201311 yr by Giggsy
August 8, 201311 yr Ovaj je okupio vjerovatno najimpresivniju glumačku ekipu ikad, ali i nije bog zna šta:How the West Was Won
August 8, 201311 yr taj je izvikan zbog cinerame, valjda je to prvi pokušaj prikazivanja sa iskrivljenim platnom i tri projektora u istoriji. al dosadan, meni bar.
June 1, 20231 yr Nisam ni zno da posotji ova tema..volim vesterne, bas, bas, izdvojio bih Tragace, Stagecoach, High Noon, The Great Silence, Unforgiven, od Istvudovih manje pzonatih, Outlaw Josey Walles i High Plains Drifter, The Wild Bunch..
June 1, 20231 yr Dobar je, mada High Plains drifter, nesto drazi licno, gledaj i taj, ako nisi..Unforgiven je Unforgiven, tu nema zbora, za mene