Jump to content
IGNORED

Precenjeni filmovi/reditelji

Tsai

Recommended Posts

Posted

Pa dobro, al onda imas Fight club koji kida.Nije problem twist sam po sebi, film ne trpi dramaturgiju vica, cak ni u kratkoj formi.Ako je twist samo geg, fazon ''heh, kako ih je zajebao'' ili ''eto, nek sam proklet, on je sam sebi strina'', to je sranjce

• Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ajant23

30

• kobni zelaya

15

• Tsai

14

• Аврам Гојић

13

Posted

Ne znam nikog kom se "The Village" svidja, a meni je bio dosta fin, svideli su mi se jezik, atmosfera i gluma, a poslednji tvist je meni bio fina ideja.Ali to je i jedini film koji sam pogledala od tog rezisera, tek posle gledanja sam potrazila na netu ko je covek, nista drugo me nije privuklo za sad.

Posted
Pa dobro, al onda imas Fight club koji kida.Nije problem twist sam po sebi, film ne trpi dramaturgiju vica, cak ni u kratkoj formi.Ako je twist samo geg, fazon ''heh, kako ih je zajebao'' ili ''eto, nek sam proklet, on je sam sebi strina'', to je sranjce
Ja nisam voleo ni Fight Club, ni druge filmove sa sličnim twistom (Angel Heart, onda ono sa Nikolsonom što je Pen režirao). Mada volim Memento, s druge strane.
Posted
Ja nisam voleo ni Fight Club, ni druge filmove sa sličnim twistom (Angel Heart, onda ono sa Nikolsonom što je Pen režirao). Mada volim Memento, s druge strane.
Ako misliš na The Pledge, on uopšte nema sličan twist.Imaju ga još neki slabiji filmovi poput Secret Window (sa Deppom) i Hide and Seek (sa De Nirom).
Posted

nije problem meni što postoji twist. meni je problem kada je on sam po sebi svrha u praznom scenariju i režiji. tu je da nadogradi ništa i propada.fight club mi nebitnog twista (neosetan mi je, praktično), jer je sve ostalo dobro. iskustvo koje pruža dotle je već izgradilo svetove u tebi, kao što film i treba da uradi

Posted
nije problem meni što postoji twist. meni je problem kada je on sam po sebi svrha u praznom scenariju i režiji. tu je da nadogradi ništa i propada.
Heh, pa malo je komplikovanije od ovog "sam po sebi svrha" i ovo "prazan scenario", pa i ovo "režija", i "da nadogradi ništa"...A, problem je "twist" tek tako izdvajati i posebno potencirati... Kao preokret i prepoznavanje, ubistvo Dženet Li deluje i danas, kao brižljivo izgrađeni Hičkokov twist poslednji put je twistovao ko zna kada...Da su twistovi vredni tolikog potenciranja, Psiho više nikom ne bi bio ništa...A, kada smo već kog Hičkoka, "twist" na kraju Začaranog i dalje više deluje od pola sata smaranja jeftinim psihoanalitičkim replikama...
Posted

psiho ima lep build-up gde se to da pretpostaviti. problem je jefitn shock value koji se dobija. znam ljude koji idu u bioskop samo zbog toga. verovatno u studiju imaju evaluaciju twista na prihode od karata

Posted
psiho ima lep build-up gde se to da pretpostaviti. problem je jefitn shock value koji se dobija. znam ljude koji idu u bioskop samo zbog toga. verovatno u studiju imaju evaluaciju twista na prihode od karata
Problem je i "jeftin shock value"... Ma, ima ljudi koji idu u bioskop zbog mnogo stvari, ima ljudi koji štancuju evaluacije samo na osnovu čudnih ličnih "ukusa"...
Posted
Ako misliš na The Pledge, on uopšte nema sličan twist.Imaju ga još neki slabiji filmovi poput Secret Window (sa Deppom) i Hide and Seek (sa De Nirom).
Pledge i Angel Heart imaju veoma sličan twist. Mada nisam ni mislio da su sve to isti tvistovi - svrstavam ih zajedno jer im je zajedničko da se na samom kraju filma ispostavi da je glavni junak istovremeno i antagonista (za koga se misli da je neko drugi, ili se ne zna ko je). Tu još može da se utrpa i Shining, mada se taj tvist desi nešto ranije.
Posted

ima i onaj amenabarov američki film sa nikol kidman, kad oni misle da u kući imaju duhove, a na kraju provalimo da su oni u stvari duhovi. zaboravih mu ime.

Posted

Ima i ono kad noc provedu na autopumpi, ima sa rurkijem i de nirom, ima sa dikaprijom na ostrvu a ima i sa jakobom i lestvama

Posted

Dikaprio na ostrvu veze blage nema sa plot twisterom, aman...

Posted

ma taj je ceo u tom tvistu, isti kurac drugo pakovanje

Posted
ima i onaj amenabarov američki film sa nikol kidman, kad oni misle da u kući imaju duhove, a na kraju provalimo da su oni u stvari duhovi. zaboravih mu ime.
meni taj vr