Jump to content
IGNORED

Bilje i gljive oko nas

ivy

Recommended Posts

Posted
10 hours ago, Eleniko said:

samo mi još to fali u životu... :vesala2:

I sad shto sam ja ovo prochitala kao 'samo mi josh to fali u zatvoru'...

Posted
On 30.10.2023. at 8:53, ivy said:

uspeli smo da imamo izlozbu,svasta se zanimljivo  naslo..

Bio sam na nekoj izložbi na fruškoj gori, pretpostavljam da je ta, bili svašta za videti, čak i prepoznajem veliku većinu toga, nadao sam se da će biti i svašta za kupiti, ali izbor za sveže je bio samo od gajenih pečurka, bilo je sušenih u ukišeljenih...simpatično sve u svemu.

Posted

@igoraki

na vencu sad u nedelju?

to je nasa...pa sta si ti ocekivao na ovu susu?dobro smo i izlozbu slozili..u poslednji cas je palo malo kise pa je ponesto izaslo

a na vencu kakav krkljanac,majko mila..odes na Frusku i stojis minutima zaglavljen u saobracaju...uzas...ja skoro nikad ne idem u taj deo i uvek se sokiram kad odem...kao na bulevaru..

Posted

Da li neko zna detaljnije kako se kuva čaj u 3 vode, to je navodno kineska ili japanska metoda, ne važi za sve čajeve i tako se navodno izvlači najviše materija.

Ide da se prvo prelije vodom koja je pred ključanje, pa se drži par minuta, pa ključalom vodom isto i na kraju valjda stavi direktno u posudu sa hladnom vodom, dovede do vrenja i na tihom krčka neko vreme.

To je koliko se sećam, ali ne znam baš detalje.

To mi je savetovano za čaj od piskav ice, a mislim da bi radilo i za babin zub.

• 2 weeks later...
Posted

obidjem danas poznati panj kad ono bebice :wub:

ima ih jos dosta...obicu ga ponovo u ponedeljak...i moram malo da ih oslobodim od te neke puzavice sto je okupirala panj..

img-fa10.jpg

• +1 2
  • 2 weeks later...
Posted

posto sam videla da su suncanice u ponovnom talasu odem na ,,moj,, teren koji naravno nije izneverio ali je zato moj tajming,ponovo,bio off ..poranila sam opet :rolleyes:

na desetine i desetine malih bebica,neotvorenih ili koje su tek izasle ili tek krecu male,male..

jedna sam ubrala tri polu otvorene i nekoliko velikih neotvorenih cisto da imam sta da ispecem za rucak... za poludeti..

sad ne znam..u utorak ce kisa..mozda ako stignem posle do sume ali bice mokre i natopljene :(

img_2177.jpg

ova je jos i velika...takvih nekoliko sam ubrala

ali sam ponela kuci ove tri da uradim eksperimet..postoji taj mit da ce se one ovako otvoriti...videcemo

img_2178.jpg

Posted

a srela sam i ovu lepoticu

img_2179.jpg

i dve njene rodjake koje cu da osusim i probam da upotrebim u caju

• Haha 2
  • 3 months later...
Posted

taman sam jutros potrosila zadnju mrvu pesta od sremusa od prosle god

42861010.jpg

• +1 1
  • Wub 1
  • 3 weeks later...
Posted

pesto od sremusa

img_2234.jpg

• +1 4
Posted

Jel može recept?

Posted
10 minutes ago, Filozof manijak said:

Jel može recept?

ovo pitanje je bukvalno moja nocna mora! :laugh:

mere nemam..a i sastojci su uvek drugaciji...ali ajd nesto da to odgovorim..

sremus izmiksas nekom spravom..to je mali problem jer se tesko miksa..verovatno moze boljim blenderom ali ja sam radila nekom seckalicom..

doda se sirovi suncokret,maslinovo ulje i so...kada se dodaju semenke/ masnoca miksanje ide lakse ...ja sam sve to smiksala u seckalici pa jos doradila stapnim..

ja sam ovaj put dodala i koju kasicicu tahinija.. 

a moze se raditi i sa orasima ili bademima umesto suncokreta..

Posted

Sastojci me zanimaju najviše.

Fala :thumbup:

Posted

a dobro je sto sam pojela toliko sremusa dok sam pravila pesto a zaboravila sam da veceras idem na svirku :laugh:

Posted

omlet sa izdancima hmelja  :wub:

to su nase,kontinentalne sparoge :wub:

• +1 1
  • Wub 1