ivy Posted November 21, 2020 Author Posted November 21, 2020 ovde imam Lactarius sanguifluus ona pusta tamno crveno mleko i ne oksidira mada poneka ima prelive zelene po povrsini klobuka..valjda joj je narodski naziv krvotocna rujnica
Anonymous Posted November 21, 2020 Posted November 21, 2020 Aha, a ja znam onu što raste pored četinara, ona bude zelena, prilično gadno izgleda.
ivy Posted November 21, 2020 Author Posted November 21, 2020 i ova raste pored cetinara..ima ih nekoliko vrsta...deliciosus ima narandzasto mleko koje oksidira zeleno
El Guapo Posted January 27, 2021 Posted January 27, 2021 https://ibb.co/wp7Y36M https://ibb.co/nmvP06p https://ibb.co/TWNLt48 Kupio sam bukovače u subotu na pijaci sveže, bile su u kesi u frižideru, da li su ok da se sutra spremaju, ima nešto beličasto po njima, ali nema mirisa, ništa ljigavo...?
ivy Posted January 28, 2021 Author Posted January 28, 2021 (edited) ne znam.... iako se ne vidi dobro na slici ali izgleda mi trodimenzionalno tj. ima visinu sto moze da bude plesan...mogu da budu u spore ali one budu kao prah,ne budu trodimenzionalne... mozes da ih operes i ako su cvrste probaj verovatno je samo povrsinski od vlage,ako nisu mekane,providne ni sluzave verovatno su ok...ne znam...nemoj drzati gljive u kesi,bukovace mogu dugo da stoje ali nemojte drzati gljive u kesi,stavis ih u neku ciniju pa u frizider i tako mogu danima ali 5dana u kesi..ne znam.. Edited January 28, 2021 by ivy
ivy Posted March 14, 2021 Author Posted March 14, 2021 nema gljiva jos..ali evo sad ova kisa pa je nada velika samo je jos hladno :( ali ima sremusa u sumi..i vec ga dve nedelje jedem i pravim pesto..u subotu sam bila da naberem za pesto za celu godinu ili koliko vec potraje.. a planirala sam da napravim so sa sremusem..da probamo,zvuci zanimljivo..
Anonymous Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 Kako praviš pesto? Sledeći vikend idem na vršački breg, tamo bi trebalo na tone da ga bude.
ivy Posted March 15, 2021 Author Posted March 15, 2021 za trenutnu upotrebu sameljem sremus,mulje,so,limunov sok i sirovi suncokret..moze i parmezan a za zimnicu cu samo sremus,so i mulje pa onda naknadno dodavati orasasto,semenke i dodatke
ivy Posted March 15, 2021 Author Posted March 15, 2021 evo sad sam napravila 3 teglice pesta za ,,zimnicu,,...ono sto sam probala i sto se pokazalo kao odlicna stvar za mlevenje sremusa je masina za mlevenje mesa,genijalno!!! u secka ili neki blender treba dodavati ulje ili tecnost sa ovim toga nema a kasnije se moze u secku jos usitniti i pomesati sa muljem,solju i lumunovim sokom. i napravila sam zelenu so sa sremusem samo ne mogu jos da kazem efekte jer su mi jos nos i zadah puni sremusa pa javljam kasnije...deluje zanimljiva ideja mada ja nemam bas srece sa tim solima,pravila sam sa mlevenim vrganjem i nije mi nesto a imam i klot mlevenog vrganja koji mi se takodje nesto nije dojmio....obicni suvi vrganj u kriskama je i dalje 1 zakon!
Anonymous Posted March 15, 2021 Posted March 15, 2021 Hvala, mada kakvo je vreme mogu da se pozdravim sa sremušom za vikend.
Frank Pembleton Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 Ajd da pitam ovde:Sad sreo komšinicu i ona kupila one šampinjone ali braon...Kao mnogo su ukusniji.Meni ti šampinjoni nekao isti to mi ono isti oblik samo boja drugačija.Dakle ima li istine u tome da su oni braon bolji i ukusniji?.... Shiit has hit the fan!
Skyhighatrist Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 Portobelo i obični šampinjoni, nebo i zemlja. 1
Recommended Posts