Tresko Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 da, nije losa ideja da se ovde redjaju jednostavni momacki recepti.sta sam juce pravio, priprema 15+45 minuta, jednostavnost nula.5 malih krmenadli (750 grama) malo istukao i namazao prelivom od Delezovog zacina za svinjetinu i ulja.isekao 2 glavice cluka. najbolje je, i najjednostavnije, seci na "mesece"otvorio teglicu tvari koja se vika "Fajita Cooking Sauce", ima po Maksijima.dobro zagrejao gvozdenu serpicu. ispekao krmenadle sa obe strane, po 3 minuta po strani, da lepo zarumeni. sklonio krmenadle, stavio luk. prodinstao ga, dodao pola case crna vina, jos malo muljao luk u tome, dodao Fajita Cooking Sauce, zatvorio serpicu i u rernu na 200 stepeni 45 minuta, za to vreme se luk malo rastopio i lepo zgusnuo sos.ko nema gvozdenu serpicu, neka radi ovo u tiganju, pa preruci u djuvec.zaista banalno za pravljenje, a ukus je odlican.Ovo cu da probam. Samo, na sta podseca taj Fajita sauce? Jel pikantan. Cisto ako ne nadjem, da uzmem nesto slicno.
boshoku Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 (znači nikako ne raskuvati)ništa odvratnije od prekuvane testenine...sve kul, samo upotrebljavam taljatele, namesto špageta.
duda Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 da prilozim sliku ako smem :)i obvezatno se zumance umuti sa svezim, krupno mlevenim biberom. sve dobrodošlo :)
henrik larsson Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Yaya se umute sa neutralnom pavlakom. Paziti da se ne dobije kajganasta smesa, mora da bude glatko.
Аврам Гојић Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Ovo cu da probam. Samo, na sta podseca taj Fajita sauce? Jel pikantan. Cisto ako ne nadjem, da uzmem nesto slicno.pa ono, blago pikantno zacinjen paradajz umak sa povrckastim komadicima unutra (paprike i tako to).u sustini, ako uzmes paradajz seckani pelat, iseckas u njega slatke paprike, dodas malo secera, tabaska, malo bibera, soli, dobices nesto vrlo slicno tome.
duda Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 (edited) Yaya se umute sa neutralnom pavlakom. Paziti da se ne dobije kajganasta smesa, mora da bude glatko.ne znam ko je izmislio tu pavlaku u karbonarito je meni sasvim drugi ukusmislim, nije loš ko voli, al' za mene je karbonara apsolutno bez pavlake, umulja se nekako sa pavlakoma od tih umuljanih, najbolja mi je pasta sa gorgonzolomto je još momačkijitm recept od karbonare100 g nekog plesnjivog sira se iseče na kockice pa rastopi na recimo 50 g maslacau to se doda 100g neutralne pavlake i sve lagano prokuva i malo ukrčka i gotov sos.odnos količine sosa prema količini paste je skroz individualan, to prema ukusu. Edited March 21, 2013 by duda
Tresko Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 pa ono, blago pikantno zacinjen paradajz umak sa povrckastim komadicima unutra (paprike i tako to).u sustini, ako uzmes paradajz seckani pelat, iseckas u njega slatke paprike, dodas malo secera, tabaska, malo bibera, soli, dobices nesto vrlo slicno tome.Pa super, onda mogu maltene arrabbiatu da dodam tih par stvari i eto.........A recept je super..
aram Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 ne znam ko je izmislio tu pavlaku u karbonarinemci :(nemojte se zajebati da narucite negde u nemackoj karbonaru, dobicete spagete koje plivaju u pavlaci, sa praskom sunkom umesto slanine. nista odvratnije probao nisam.
Amelija Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 pih, pa najlakši recept za rezance (tj bilo koju testeninu) su rezanci sa siromskuvaš testeninu, pre toga propržiš malo slaninice i ubaciš rendani žuti sir ili beli sir ili mešavinu, ubaciš u sve to skuvane rezance i njama još lakše bez slanine, samo ubaciš rezance u sir i gotovoeventualno dodaš listove mladog spanaća
henrik larsson Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 (edited) Originalan recept je sa pavlakom. Tj, originalan žabarski. Edited March 21, 2013 by henrik larsson
aram Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 Originalan recept je sa pavlakom. Tj, originalan žabarski.odustanihttp://ricette.giallozafferano.it/Spaghetti-alla-Carbonara.html
cmrlj Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 ovo uopšte nije jednostavno, a da bude baš onako kako ja volim ^_^ to je zato sto ne znas tehniku. jaje na vrelo ulje (meni bas vrelo, ja voliim donju krckavu koru) pa poklopis. nista ne moras da zalivas kasikom (tako sam i ja dok sam bila neuka), para ispece opnu oko zumanceta.
ivy Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 [/size]to je zato sto ne znas tehniku. jaje na vrelo ulje (meni bas vrelo, ja voliim donju krckavu koru) pa poklopis. nista ne moras da zalivas kasikom (tako sam i ja dok sam bila neuka), para ispece opnu oko zumanceta. +1malo prska para u vrelom ulju ali uz malo opreza i prodje bez polsedica
aram Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 probao, ne svidja mi sea i više volim kad se malo pomučim, bude mi nekako ukusnije posle :D
duda Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 to je ko voli malo prepečeno belancearamova tehnika je za finija nepca -_-
Recommended Posts