Jump to content

Featured Replies

ali i dalje sigurno masnije nego iz radnje..mada meni nije bitno mleko,bitan je kajmak!!

volim i ja kajmak, ali nije mi jasno kako jedes kajmak bez hleba? meni te dve stvari nerazdvojive.

mazem ga/umacem u/na papriku,paradajiz,krastavac,kuvano jaje,shunkicu.. junejmit..

Edited by ivy

jel ste sigurni da uopste nema vise tog starog mleka koje treba da se kuva? koje je mleko koje se prodaje u kesama, gde ga ima, od manjih mlekara iz siromasnijih krajeva?

Zapis Tare, čoveče.

Stiže uredno, u kese pakovano.

Mleko u kesama može da se kupi u prodavnicama AMAN i Kruna komerc. Cena je oko 50 dinara za 1l. Nas u kući mrzi da ga kuvamo da ne pokipi, a posle treba i oribati šerpu. Razvodnjeni bućkuriš u tetrapaku jeste ekonomičniji, ali ukus je na strani onog u kesi. Dovoljno je uporediti palačinke napravljene od njih i sve će se samo kasti.

šta će mleko u palačinkama.

samo voda i/ili vopi.

šta će mleko u palačinkama.

samo voda i/ili vopi.

e?

pivo?

obrazoži...

Onog mleka za kuvanje ima i na Kalenić pijaci, neka Niška mlekara, oseća se razlika u ukusu mleka. U potpunosti gledam da izbegavam Imlekovo mleko dok naprimer njihov jogurt redovno kupujem a ne u onim pakovanjima sa poklopcem, nego ono "old skul" pakovanje.

pivo daje volumen. budu meke ko duša.

e?

pivo?

obrazoži...

Onog mleka za kuvanje ima i na Kalenić pijaci, neka Niška mlekara, oseća se razlika u ukusu mleka. U potpunosti gledam da izbegavam Imlekovo mleko dok naprimer njihov jogurt redovno kupujem a ne u onim pakovanjima sa poklopcem, nego ono "old skul" pakovanje.

oseca se razlika u ukusu kada je jedno prokuvano, a drugo nije, ili kada su oba prokuvana?

Oseća se razlika kada je prokuvano ovo što i treba da se kuva.

najveća je razlika u samom mirisu mleka, Imlekovo mleko (sa crvenim poklompcem) "smrdi" (bre) kad ga pomirišeš

treba mleko u palačinkama, naravno

i malo kisele vode

s pivom nisam nikad probala, ali ima smisla ovo što garcia kaže

(inače malo pivca u proji je zakon, a i u proju ide i mleko)

Palačinke mogu "opušteno" bez mleka...

ja onomadtm probala palačinke sa pivom.

fercera, potvrđeno

Palačinke mogu "opušteno" bez mleka...

pa svašta može samo je blezvezle

btw sledeće palačinke pravim s pivcem  :)

Nije bezleze.. ok su.

...ovo sa pivom? 

Jel u smesu ne dodajem ni vodu ni mleko nego samo pivo 

ili ima neki "odnos"?

ja ću dodati i mleko i pivo (kao što sam i u proju)