July 28, 2025Jul 28 Izvinjavam se, prva sam spomenula kumstvo ali daleko od toga da mislim da je to presudan faktor u pozivanju Jovića. Stefan je jedan od mojih ljubimaca, nikad ga ne bih trashovala tako.Ovo je zapravo njegova generacija, red je da se oprosti od nje ovako ako je zdrav i može da doprinese. Jedino što mislim da Nikodije možda ne želi da neko istetoviran kvari prosek jedinoj reprezentaciji bez tetovaža™, ne vidim drugi razlog da ga se otkači.
July 28, 2025Jul 28 Just now, Milošica said:Jedan Nilikina je bio osmi...upravo tako; pri cemu niko ni tada nije mislio da ce biti genijalan plejmejker, vec je to prosto stvar nekoliko faktora koji ucine da budes lutrijski pik.bodiroga bio 51. pik
July 28, 2025Jul 28 2 minutes ago, Valk said:Izvinjavam se, prva sam spomenula kumstvo ali daleko od toga da mislim da je to presudan faktor u pozivanju Jovića. Stefan je jedan od mojih ljubimaca, nikad ga ne bih trashovala tako.Ovo je zapravo njegova generacija, red je da se oprosti od nje ovako ako je zdrav i može da doprinese.Jedino što mislim da Nikodije možda ne želi da neko istetoviran kvari prosek jedinoj reprezentaciji bez tetovaža™, ne vidim drugi razlog da ga se otkači.ne, samo mi je prirodnije da kao 11 - 12. igrac ode neko mladji, to je uvek bilo neko nepisano pravilo u okviru reprezentacije. ali to kazem cisto onako usput, daleko od toga da cu da nesto posebno prigovaram ako jovke ode, on je svakako jedan od mojih omiljenih igraca minulih 10+ godina. nema sumnje da ga i saigraci vole. Edited July 28, 2025Jul 28 by Nikodije
July 28, 2025Jul 28 Iako sve ide ka tome da će Jović ići, ne postoji nijedan dokaz da mora da ide.Niti Pešić ima problem da odstrani nekoga ako je to najbolje za reprezentaciju, niti je Jović bilo kojim potezom pokazao da je neko ko nešto uslovljava i ko će praviti problem ako ne igra.
July 28, 2025Jul 28 Just now, Nikodije said:ne, samo mi je prirodnije da kao 11. igrac ode neko mladji, to je uvek bilo neko nepisano pravilo u okviru reprezentacije. ali to kazem cisto onako usput, daleko od toga da cu da nesto posebno prigovaram ako jovke ode, on je svakako jedan od omiljenih igraca minulih 10+ godina. nema sumnje da ga i saigraci vole.Da smo u smeni generacija složila bih se sa tobom da ne mora reciklaža već ubacivanje omladinaca. Ovako, hajp za zlato je preveliki i ide se na siguricu (ne garantujem da je SJ sigurica ali da ne malerišemo čoveka), pri tom ne sme se zanemariti faktor ŽELJE igrača. Neko će da kidiše i kida jer je sad ili nikad situacija, a neko bi možda bio samo srećan što je u Rigi. Da ne mračim, ali Vasa mi večito nešto lebdi iznad kanala, ne bih da ostanemo samo na Aleksi od iskusnijih.Ovo poslednje je 1/1, ne mogu da se setim nikakvog ispada da je imao ikad, uvek odmeren i pristojan, delovalo je i sad u prozorima da mu prija uloga kapitena i starijeg brata mlađim igračima.(Tetovažu će da prekrije)
July 28, 2025Jul 28 16 minutes ago, uini said:to koji si na draftu ima vise veze sa klasom i vremenom nego obavezno sa talentom. da ne pravimo bespotrebnu digresiju - decko jos uvek ima 19 godina, hajde da mu damo malo lufta a ne da pisemo kako je naravno talentovaniji od teodosicanaravno da ima veze sa klasom i vremenom, ali ima itekako veze i sa pozicijom i time odakle igrac dolazievo izbroj koliko je belih bekova iz evrope bilo u 20 na draftunema sta da mu dajemo luft, ne merimo karijere, vec kaakv je ko kosarkaski talenat 19godisnji topic je prosto talentovaniji od bilo kog srpskog beka unazad 20 godina u tom uzrastu
July 28, 2025Jul 28 Ni Topića niko ne bi uzeo da nije bilo svih igrača pre njega koji su uspeli u NBA, pa i Luke Dončića na kraju. Pre 30 godina bilo je na prste jedne ruke likova koji bi draftovali nekog takvog (Pop, Donnie Nelson...), ostali dinosaurusi nisu preživeli. Da je Teodosić danas talenat bolje bi se kotirao nego pre skoro 20 godina. Na toj dodaj potpunu kantu od drafta i to je to. Na kraju krajeva nije to toliko ni bitno. Talenat je jedna stvar, šta će biti od toga druga. Ne znam kako to da se uporedi, za Teodosića je od prvih momenata u FMP-u bilo jasno da je igrač kakav se retko rađa.
July 28, 2025Jul 28 13 minutes ago, Venom said:Ni Topića niko ne bi uzeo da nije bilo svih igrača pre njega koji su uspeli u NBA, pa i Luke Dončića na kraju. Pre 30 godina bilo je na prste jedne ruke likova koji bi draftovali nekog takvog (Pop, Donnie Nelson...), ostali dinosaurusi nisu preživeli. Da je Teodosić danas talenat bolje bi se kotirao nego pre skoro 20 godina. Na toj dodaj potpunu kantu od drafta i to je to.Na kraju krajeva nije to toliko ni bitno. Talenat je jedna stvar, šta će biti od toga druga. Ne znam kako to da se uporedi, za Teodosića je od prvih momenata u FMP-u bilo jasno da je igrač kakav se retko rađa.tako je i to je nesto sto ja ponavljam kao papagaj, jer mi na kurac idu likovi koji izvuku podatak da je npr drazen bio 178 igrac na draftu 86 i samim tim go kurac u poredjenju sa sadasnjim igracimamedjutim, gledajuci i poslednje sezone, jako je malo belih bekova iz evrope visoko plasiranih na draftui to sve nakon povrede acl i pauze od godinu dana koja je bila izvesnapadaju mi na pamet doncic, rubio, hezonja je vec krilo...na kraju krajeva svrha poruke i nije bila ultimativno poredjenje talenta topica sa teom, bogdanom, kim god, vec cinjenica da on jeste (najmanje) u tom rangu i da mu je kao sto su i mnogi pre njega vreme da debituje u svojoj 20toj na velikom reprezentativnom takmicenju
July 28, 2025Jul 28 40 minutes ago, pbg12345 said:ne merimo karijere, vec kaakv je ko kosarkaski talenata ti si kao merilo toga uzeo sta, poziciju na draftu? 20 godina kasnije, posle svih belih igraca koji su mu utabali put, i to u jednoj od najgorih draft klasa godinama unazad? jaci kriterijumtop je bez konkurencije nas najtalentovaniji razigravac od teodosica, iznad vase recimo kao plej, ali ni u cemu sem u cistoj fizici nije talentovaniji od tea. teo je bio i kreativniji razigravac, sve je video i sve je kapirao, o sutu da ne govorimo. bice toparda opasan igrac, mozda napravi i bolju karijeru od tea, deluje prizemnije i posvecenije, ali genijalnost teovog talenta je samo debeli dostigao (i presisao)
July 28, 2025Jul 28 Pešić o pozvanim i nepozvanim: Znao sam posle Pariza da će Jokić igrati, bilo bi dobro da je Pokuševski mogaohttps://meridiansport.rs/kosarka/pesic-spisak-detalji-pokusevski/
July 28, 2025Jul 28 Kari na konferenciji kao komšinica tračara, ko treba da se operiše, ko se oženio, blabla Mnogo je lud