July 28, 2025Jul 28 Ma koji crni mnogo veći talenti od njega, bio je Aleksandrov koji je bio najveći talenat u istoriji naše košarke i niko više. Ovo je ničim izazvani napad skromnosti, čovek je esencija košarkaškog talenta na svetskom i istorijskom nivou.Mogao je on u NBA kad je hteo, lepo mu je bilo u Evropi , a onda je otišao u NBA da zameni u petorci jednog od najboljih plejmejkera ikada u veoma konkurentan tim sa Grifinom i DAJom -tim prosto nacrtan za njega.Nije bolju karijeru napravio zbog ne baš idealnog fizičkog stanja u kombinaciji sa delikatnom povredom koja mu se vratila.Inače je bio talenat za koga si čuo kad je imao 10 godina, ali nije bilo mobilnih sa kamerom, pa si neko vreme samo slušao. Top ga šije isključivo u fizičkim predispozicijama ako ćemo i to da podvodimo pod talenat kao što savremeni skauting uveliko radi.
July 28, 2025Jul 28 23 minutes ago, Heaviside said:@NikodijeDuda je vodio Sretenovića kao trećeg pleja 95-te. Nije univerzalno pravilo da se vodi klinac kao 12-ti igrač.mislim da je tada taj famozni 12i, tj mlad igrac, bio rebraca, sa preko 20god, i 95e i 96eta prica o jednom mladom sa kraja klupe koji upija mudrost, je vezana za sfrj krajem 80ih, kada smo dominirali najstrasnije, pa smo imali taj luksuz da povedemo danilovica i komazeca, da odigraju nesto na 30 razlike a zapravo da provedu 2-3 metra dana sa najvecim majstorima koje zemlja ima.to su radili i ameri sa jednim koledz kosarkasemmedjutim, to je bilo i vreme u kojem se igralo prilicno downtempo u odnosu na danasnju dinamiku, gde 7-8 igraca redovno igra, jos dvojica odigraju po par minuta & situaciono a ona poslednja dvojica imaju najbolja mesta da gledaju tekmu.[pricam ovo generalno, ne direktno vezano za top-polemiku]danas i 11i & 12i igrac imaju svoju ulogu (nije kao da bi jovic/top obavezno bili 11/12 ali da se ne vracam) jer je tempo visok, zahteva se vise promena i odbrane i napada, pa cak i ameri ne vode neke rukije, njihovi najmladji igraci vec vode svoje ekipe.ali mi nismo ameri a ni sfrj, vec ekipa, koja i kada je favorit, mora da odigra na visokom nivou svaki minut bitne tekme, da ne bi bilo ciao.
July 28, 2025Jul 28 Teo sve što je postigao postigao je na suvi talenat.Mlohavo telo, snaga skoro pa ništa, a brz još manje. Volja za treningom po dosta toga što smo čuli - ne baš na visokom nivou™ tako da nije ga baš legendom napravio ni slogan rad red i disciplina već najčistiji mogući iskonski talenat, unikatna vizija igre i asistencija, šut prosečan/dobar (relativno brz izbačaj u visokoj tački, ne baš lako za braniti), prodor solidan.Topić je definitivno talenat i možda se u njegovim godinama nije znalo koliko je Teo talentovan, ali iz ove perspektive jasno je kao dan. Ukoliko je Topić njegovog talenta, bez dileme će imati bolju karijeru jer ima dosta karakteristika koje Teo nema a sa kojima je mogao biti još bolji.
July 28, 2025Jul 28 13 minutes ago, Mil@n said: Volja za treningom po dosta toga što smo čuli - ne baš na visokom nivou™ tako da nije ga baš legendom napravio ni slogan rad red E, imam shorts i za to 🤣
July 28, 2025Jul 28 21 minutes ago, uini said:mislim da je tada taj famozni 12i, tj mlad igrac, bio rebraca, sa preko 20god, i 95e i 96eta prica o jednom mladom sa kraja klupe koji upija mudrost, je vezana za sfrj krajem 80ih, kada smo dominirali najstrasnije, pa smo imali taj luksuz da povedemo danilovica i komazeca, da odigraju nesto na 30 razlike a zapravo da provedu 2-3 metra dana sa najvecim majstorima koje zemlja ima.to su radili i ameri sa jednim koledz kosarkasemmedjutim, to je bilo i vreme u kojem se igralo prilicno downtempo u odnosu na danasnju dinamiku, gde 7-8 igraca redovno igra, jos dvojica odigraju po par minuta & situaciono a ona poslednja dvojica imaju najbolja mesta da gledaju tekmu.[pricam ovo generalno, ne direktno vezano za top-polemiku]danas i 11i & 12i igrac imaju svoju ulogu (nije kao da bi jovic/top obavezno bili 11/12 ali da se ne vracam) jer je tempo visok, zahteva se vise promena i odbrane i napada, pa cak i ameri ne vode neke rukije, njihovi najmladji igraci vec vode svoje ekipe.ali mi nismo ameri a ni sfrj, vec ekipa, koja i kada je favorit, mora da odigra na visokom nivou svaki minut bitne tekme, da ne bi bilo ciao.Uporan si sa potenciranjem važnosti trećeg pleja, samo ne znam zašto mene dva puta citiraš na tu temu. Ne sporim da može da se desi jović ili topić odigraju važne minute i slažem se da ne treba voditi trećeg pleja isključivo zbog starih zasluga ili potencijala. Ja ne znam da li bi na i van terena ovoj ekipi bolje legao Topić ili Jović i tvrdim da niko od nas autsajdera ne može da ima definitivan odgovor na to pitanje. Zbog toga ne ulazim previše u analize tog tipa, a ne zato što mislim da je to nebitno. Naprotiv, to je jedino što je bitno i ubeđen sam da je Kari zbog toga i zvao Jovića, a ne zbog starih zasluga i prijateljstva. Stare zasluge i prijateljstvo su faktori zbog kojih mislim da ga ne bi zvao ukoliko ga ne vidi u 12. Ispašće samo ako se pojavio potpuno nespreman i usput napravi neki gaf što je najverovatnije bio slučaj sa Teodosićem.
July 28, 2025Jul 28 Nije ni toliko bitno ko je treći plej kada je ostatak rostera ovakav kakav je ovaj. Na kraju krajeva, ko je prošle godine bio treći plej?Ako je dilema Jović vs Topić ima argumenata za oba, ali ta dilema svakako neće biti odlučujuća bar u smislu učinka na terenu (ukoliko isključimo faktor bar 2 povrede)
July 28, 2025Jul 28 Da dodam samo da mi je apslutno suludo da se Jović forsira pre Topića za neki poslednji ples. Jović je car to svi znamo, dečko je imao doprinos ogroman često kada je bilo najpotrebnije a boga mi i najteže jer nismo u nekim momentima imali preterani kvalitet u repki, svakako ne ni blizu ovog sada, i svaki respect za njega. Ispred Topa je budućnost i treba da se navikava na atmosferu reprezentacije, da trenira i igra i uigrava se sa najboljima, sledeći put kada dođe da se oseća svoj na svome, sa manje pritiska i slično.Takođe, ne vidim scenario u kome trenutno Jović može na terenu da pruži više od Topića osim možda (možda) boljeg vrtenja pika, nemojte da se zezamo.
July 28, 2025Jul 28 sve pisete topic, a ja citam tepic ne smem se usuditi uvesti u pricu milosevog ispisnika, implodirace forum
July 28, 2025Jul 28 inace, otpasce vasa, ovako ili onako, idu i jovic i top i naravno aleksa, tako da je tema jovic vs topic u startu besmislena
July 28, 2025Jul 28 2 minutes ago, pbg12345 said:inace, otpasce vasa, ovako ili onako, idu i jovic i top i naravno aleksa, tako da je tema jovic vs topic u startu besmislenaUpravo
July 28, 2025Jul 28 8 minutes ago, Mil@n said:Da dodam samo da mi je apslutno suludo da se Jović forsira pre Topića za neki poslednji ples. Jović je car to svi znamo, dečko je imao doprinos ogroman često kada je bilo najpotrebnije a boga mi i najteže jer nismo u nekim momentima imali preterani kvalitet u repki, svakako ne ni blizu ovog sada, i svaki respect za njega. Ispred Topa je budućnost i treba da se navikava na atmosferu reprezentacije, da trenira i igra i uigrava se sa najboljima, sledeći put kada dođe da se oseća svoj na svome, sa manje pritiska i slično.Takođe, ne vidim scenario u kome trenutno Jović može na terenu da pruži više od Topića osim možda (možda) boljeg vrtenja pika, nemojte da se zezamo.Ne postoji nijedan dokaz da je to tako i da se nešto forsira. Novinar je iskoristio izraz ,,Last dance" pričajući o prošloj godini, a Jović rekao da je to ove godine ipak. Odmah smo izvukli sve najgore i od Pešića i od Jovića. Kao ovaj matori zlikovac već zna tim i neće da vodi mlađeg čak iako je bolji, a Jović zlikovac neće ni da se cima ako nema garantovano mesto u 12.Zašto jednostavno nije moglo da se desi da ga je Pešić zvao, Jović rekao da dolazi, ali i da se oprašta, Pešić mu rekao da mu je žao, ali da mu to ne garantuje mesto u 12, Jović rekao i da ne očekuje, dolazi na pripreme pa ako upadne - upadne.Što je nemoguće da neko hoće da bude tu jer voli reprezentaciju i zahvalan je i što je na širem spisku i hoće bar još jednom da odradi pripreme?
July 28, 2025Jul 28 4 minutes ago, Mil@n said:Onda možemo da pričamo koliko je smešno voditi Jovića umesto Vase.jovke>>>vasilijeinace, prava tema je zasto je 1 stefan jovic najvece ime niske kosarke, prvi i jedini reprezentativac do sada sa druge strane npr duplo manji cacak rasadnik talenata
July 28, 2025Jul 28 22 minutes ago, Heaviside said:Uporan si sa potenciranjem važnosti trećeg pleja, samo ne znam zašto mene dva puta citiraš na tu temu.torimaux, nadovezao sam se na tvoj post o tome kako ljudi imaju tu neku, ne bas utemeljenu u realnosti, percepciju, da 12i igrac u rosteru bude mladi talenat.jos i napisem u zagradi kako pricam generalno, nevezano za top-diskusiju :i Edited July 28, 2025Jul 28 by uini
July 28, 2025Jul 28 Ili je pravo pitanje koliko smo moćni kad se ovoliko razvila diskusija oko 11./12. igrača.