Jump to content

Košarkaška Reprezentacija Srbije

Featured Replies

20 hours ago, theanswer said:

Cela ova kampanja je ostavila jako loš utisak, od otkazivanja Jokića preko Tanjuga do one utakmice sinoć i izjava posle nje

Šta je to bilo sa Tanjugom?

Pa dao je izjavu za Tanjug u kojoj kaze da nece igrati. Po nekim reakcijama deluje da nije to saopstio selektoru u 4 oka pre toga.

4 hours ago, omiljeni said:

možemo mi da se dogovorimo i usvojimo da su te 3-4 medalje osvojene u skoro 20 godina sjajan, čak i neočekivan uspeh i da nema zime za srpsku košarku. i to je ok. ali onda ne treba ni da se pitamo što nema kulta.

Jer taj kult jeste postojao kad smo imali repstaciju koja u periodu od 40 godina možda sa sve ukupno 4-5 takmičenja nije donela medalju. Prvu medalju smo osvojili početkom 60ih i od tada pa sve do zaključno sa 2002 smo fulili medalju u Minhenu 72 i Sidneju 2000. i na još možda 2-3 eurobasketa. To je oko 35 medalja u periodu od 40ak godina. A još smo 3 takmičenja propustili zbog sankcija.

sad imamo situaciju da nismo ni učesnik na 3 od poslednje 4 OI.

Poredis babe i zabe.

Shvatam ja da je lepo uracunati sve YU medalje Srbiji ali to ne moze tako. Jednostavno, nije u redu.

3 hours ago, goofs said:

Pa dao je izjavu za Tanjug u kojoj kaze da nece igrati. Po nekim reakcijama deluje da nije to saopstio selektoru u 4 oka pre toga.

jbg, ja pročito ovo preko Tanjuga kao zasebnu nabrojanu stvar u rečenici

3 minutes ago, Djuro said:

Poredis babe i zabe.

Shvatam ja da je lepo uracunati sve YU medalje Srbiji ali to ne moze tako. Jednostavno, nije u redu.

Pa jasno da nije u redu. Ali nije tu štošta u redu. Nije u redu ni očekivati neki kult reprezentacije u reprezentaciji koja već 20 godina nije ni blizu onog što je nekad bila.

A i nije to baš poređenje baba i žaba. U periodu 90s i 2001-02 nam nisu računali medalje te velike Jugoslavije, nego smo sami (zajedno sa CG) radili isto ono što je radila i SFRJ repka. Napravili smo kontinuitet sa tom reprezentacijom, preuzeli smo taj kult i gurali smo u tom ritmu još dobrih 10ak godina.

Npr na svetskom 1998 smo imali tim sačinjen od igrača formiranih u Winston Yuba ligi za koju smo tada svi mislili da je 1 velika sprdnja jer je bilo 32 tima u prvoj ligi u trenutku kada je NBA imala 27 ekipa. I svi smo smatrali da to tako ne može i da će nas takvo razvodnjavanje kvaliteta ugrobariti. A mi počeli propadati tek kad je uvedena Jadranska. :fantom:

Mislim da je stvar u tome sto su to sve bili kosarkaski vaspitanici iz osamdesetih. Otisli smo u kurac kad su se pojavili kosarkaski vaspitanici iz devedesetih (kese) i dveiljaditih (konji). 

Mobilni i internet su sve sjebali. 

Edited by Plajvi

• Author

nismo otisli u kurac, za pocetak.

+1 za mobilni i internet

+1 za konje i žene-kese

Poenta kulta reprezentacije je da se ona dozivljava kao nešto posebno BEZ OBZIRA na medalje. Ako je kult lozimo se jer smo najbolji, onda navijaš za onu franšizu koja u tom trenutku ima najviše para i najbolji tim.

12 minutes ago, Joe D said:

Naravno, rezultati sa Đorđevičem su odlični, 3 medalje na 5 takmičenja, jedno polufinale izgubljeno na loptu, jedino se SP u Kinu može smatrati neuspehom. Problem je što ga nismo zadržali i drugi potencijalni problem je što naš najbolji igrač više želi da bude Denverov Tim Dankan nego zlatnu medalju sa Srbijom.

• Author

pa neka bude to sto zeli. to sto jokic ima prioritete kakve ima je samo njegova stvar, i ne vredi uopste raspravljati na tu temu kao da je neki sistemski problem. bili smo mi neko i nesto i pre njega, bicemo i posle.

32 minutes ago, Joe D said:

... as in nismo osvojili tozla 20 godina. Igracemo cetvrtfinala kojecega jos ihahaj. :D

Meni je iz ovog post-Duda ciklusa™ najzalije EP 2015 i 2017, na prvom smo se mogli dobro posibati za tozla, a drugo i sa povredjenim B timom isklizlo iz ruku. Nadam se da cemo osvojiti EP uskoro, tu bismo uvek trebali biti top 4 contender, to treba da nam i dalje bude standard. 

• Author

Za tih 20 godina sto nismo osvojili zlato su svi vec mogli da nauce da nema vise sfrj, kosarka se svuda igra profesionalno, imamo 3 puta manje stavnovnika, i veliki je uspeh svaka medalja i vrhunski igrac koji izadje odavde. Litvanci su zadnje zlato osvojili celu jednu godinu posle nas, sta vise to im je i jedino zlato, pa ne vidim da neko tvrdi da su otisli u kurac i da nisu kosarkaska velesila. 

I dalje odgovarate na onaj trol omiljenog. Ču, 20 godina nismo uzeli zlato. Da je u istoriji košarke SAD slala najjaču reprezentaciju sa profesionalcima svaki put pa i da pričamo o tome.