aram Posted March 15, 2017 Posted March 15, 2017 kaži Ma pusti ga, slabo mu ispala slannnica od lignji ove godine :D
boshoku Posted March 15, 2017 Posted March 15, 2017 zdenku* s pečenicom, bez leba *kaže mi drugarka da je taj (a propos viskoznosti) kamamber za siromašne, u biti sve ono što pretekne od drugih sireva, pa zamuljaju zajedno...
banatjanin Posted March 16, 2017 Posted March 16, 2017 prvo, da bacim jedan masivan rispekt za ove http://www.sd-paprika.com/o_firmi nema nigde slike proizvoda, a ja bacio ambalažu u Univeru sam uzeo njihovu alevu papriku bez peteljke (crno pakovanje od 100 grama). paprika je epohalna - jarko crvena, mirišljava, slatka. mogao bi kašičicom da je jedem. nije na nivou (miris) kao dobra domaća bezdanska (Kiš, Pap i slični) ali zakiva, nebo i zemlja u odnosu na ostale industrijske paprike. e, danas sam napravio juneći gulaš i razbio ga. uzeo čist močing (odnosno, ribić), a konačno sam našao i pravu meru luka (i znatno ga smanjio u odnosu na ranije) - na pola kile mesa, jedna veća glavica. papriku nisam štedeo. dok sam guštao, 'teo sam da plačem što ne mogu da mu dodam knedle sa pavlakom, hebo me hrono režim da me hebo.
darling Posted March 16, 2017 Posted March 16, 2017 poklon vangla iz jednog sela pored panceva danas na poslu :ziga:
banatjanin Posted March 16, 2017 Posted March 16, 2017 Kuvane krofne, jaaaao... ali slane, sa sirom, pravljene sa malo masti, tako da odozdo porumene. Vadušaste, mekane, divne. to sam zadnji put jeo pre jedno 15 godina...
aram Posted March 16, 2017 Posted March 16, 2017 Kuvane krofne, jaaaao... ali slane, sa sirom, pravljene sa malo masti, tako da odozdo porumene. Vadušaste, mekane, divne. to sam zadnji put jeo pre jedno 15 godina... Nadlacke? Davaj recepat!
banatjanin Posted March 16, 2017 Posted March 16, 2017 Moram da pitam kevu, znam samo otprilike kako se prave. Saznam, pa napišem
aram Posted March 16, 2017 Posted March 16, 2017 ajd ne bilo ti tesko, i ja znam otprilike, probo par puta al nije to to
gospa buba Posted March 16, 2017 Posted March 16, 2017 ајде и замене, мада нија нећу јести, ал има коће
Ajant23 Posted March 17, 2017 Posted March 17, 2017 Takođe bih se pridružio spontanom okupljanju povodom upućivanja molbi za izricanje recepta kuvanih krofni, slanih :)
Recommended Posts