Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

Ne bre nego izbor i količina senfova.

Ona je fanatik kad je senf u pitanju

Aha!Pa,opet, fala. :lol:

Posted

Uzeo sam jednom ovakav starinski (ancienne moutarde) u onoj radnji kod Tasa. Skroz dobar.

Posted

ubicu se od pljoskvi, secer ce mi skroz otici ukurac. sad sam krenuo da ih seckam u belo vino, pravim neki primitivni belini. sto je najgore u dobro belo vino.

Posted (edited)

samo zderi yolo. evo zbog tebe sam prosvrljala netom da utvrdim da breskve imaju nizak glikemijski indeks. :)

ja sam se najo istarskog brodeta s fuzima. 

Edited by darling
Posted

čekam drugu rečenicu u kojoj se pominje gibanica :fantom:

Posted

medjimurska? darling, sklopi usne, ne govori, cuti... :cry:

Posted

ubicu se od pljoskvi, secer ce mi skroz otici ukurac. sad sam krenuo da ih seckam u belo vino, pravim neki primitivni belini. sto je najgore u dobro belo vino.

Odma sutra skokni u ideu i uzmi ovo za 390 dindzi i pravi belini kako bog zapoveda.

cruse_blanc_de_blancs_brut_grande.jpg?v=

Posted

ni jedan nije u meri :cry:

. Zalosno za gledati...trebalo bi konacno da neko u ovoj raspaloj drzavi povede racuna o tome sta ostavljamo deci.Izgovori kako su ribari siromasni I jedva sastavljaju kraj sa krajem su sebicni I slusam ih ceo zivot.Za pocetak ljubazno odbijte spremljeno jelo kad vam u restoranu donesu kecigu ili stuku od 200 grama a na pijaci ne kupujte ribu ispod mere.
Posted

sinoc kod vijetnamca na ulici. kilo za 45 ringita.

vietnam.jpg

Posted

čekam drugu rečenicu u kojoj se pominje gibanica :fantom:

medjimurska? darling, sklopi usne, ne govori, cuti... :cry:

:rolf: izvinite, sinoc je nije bilo. al sam zato nadoknadila za dorucak. i napunila dzepova da odrzim nivo medjimurske u krvi u toku dana. 

Posted

19897436729_61491157f8_z.jpg

20084152615_b235efff14_z.jpg

Puparuole 'mbuttunate ili punjene parpike sa patlidzanom,crnim maslinama,kaparima,slanim incunima...

Napoletanska kujna is the best!

Posted (edited)

. Zalosno za gledati...trebalo bi konacno da neko u ovoj raspaloj drzavi povede racuna o tome sta ostavljamo deci.Izgovori kako su ribari siromasni I jedva sastavljaju kraj sa krajem su sebicni I slusam ih ceo zivot.Za pocetak ljubazno odbijte spremljeno jelo kad vam u restoranu donesu kecigu ili stuku od 200 grama a na pijaci ne kupujte ribu ispod mere.

haralampije, kada soma ili smuđa ispod mere uloviš udicom, onda je moguće da ga vratiš živog u vodu, što valjda svaki savestan pecaroš i uradi. iako sad skoro i da ne idem na pecanje, nikada nisam plemenitu ribu lovio tokom zabrane i uzimao ispod mere. čak sam i primereke u meri vraćao u vodu. ali to je pecanje, hobi.

međutim, kada se bilo koja riba zaplete u trostruku mrežu profesionalnog ribara, koji udicom ni ne peca - valjda znaš kako to izgleda, ne možeš nepovređenu da je ispetaljaš iz nje, ako uopšte ostane živa do podizanja mreže, što je retko slučaj. ne postoji način da se to uradi. jedino što ribari ne smeju da rade, to je namerno izlovljavanje sitne plemenite ribe po kubicima i limanima, alovima ili sačmom - to ćeš lako prepoznati na pijaci ako vidiš da imaju pune kašete isključivo sitne ribe. to ne kupuje normalan čovek.

ovako, šta se zapetlja u mrežu - to ti je, krupno ili sitno, a svi bi voleli krupno.

Edited by banatjanin
Posted

ja moro da guglam :piggy:

guglala i ja :D

jedino me nervira ovo przenje paprike, taj bih korak da prevazidjem, mozda da se malo peku u rerni?