Eleniko Posted February 14 Posted February 14 2 hours ago, napadaj said: U Mornaru je hrana sjajna, pa me čudi to što im je rakija čist koncentrat Domestosa ili tako nečega. Ono ne može da se pije. Isto kao kod Marjana u Draževcu, razvodnjeni Fairy bez arome, no najhrabrije ne sprečava da se opijem
Eleniko Posted February 17 Posted February 17 lagana riblja večerica iz friza izvadili 2 ušate /μελανουρια/, obožavam ovu ribu koja prolazi ispod gastro radara u junu julu kad bukvalno uskaču u čamac koliko ih je, kupuju se za 6e/kg ove su bile iz januara od stavrule kutukis koja prodaje šta sinovi ulove, 8e/kg van sezone riba sočna, bukvalno slatka - zamrzo ih odmah po kupovini tj čišćenju i u plažnom frižideru bezbedno transportovao lxs-bgd s obzirom na moju rekonvalescenciju, žena preuzela spremanje riba u foliji, malo masl.ulja i bela vina /tamjanika ivanović 2021/, žilijen šargarepa praziluk beli luk, so biber 180c u rerni 30min ja uradio raw salatu, motovilec sa čičokom, karfiolom i finokijom /anis/ slajsovano tanko na mandolini vinegret - sirup nar, umeboši sirće, sesamovo prepečeno ulje, soja sos, voda sa dve ruke promešano pa posute alge i susam basmati pirinač - jestiv, iako moja žena odbija da prizna da ne ume a mene smara to da kuvam vino - pomenuta tamjanika ivanović 2011, bolje nego ikada, gaga bi bio ponosan. bukvalno korak do μοσχατο αλεζανδρια sa otoka. ocena 8.75 6 2
Shan Jan Posted February 17 Posted February 17 Na NISovim pumpama se moze kupiti ruski sladoled od sira.. i ima bas takav ukus. Obavezno za probati. 5 1
aram Posted February 17 Posted February 17 16 minutes ago, Eleniko said: basmati pirinač - jestiv, iako moja žena odbija da prizna da ne ume a mene smara to da kuvam uh bre. pa šta ima jednostavnije? čaša pirinča, dve čaše supe/slane vode, poklopiš. kad provri kuvaš 10 min, skloniš s vatre i ostaviš još 10 min poklopljeno, onda promešaš/rastreseš viljuškom. mislim, nichts für ungut, siguran sam da ti umeš, ali morao sam 1
Eleniko Posted February 17 Posted February 17 ima tu još po neka operacija da se izbaci suvišan skrob i da bude flafi kad se skuva ali ukratko, da pao mi entuzijazam za basmati kad sam onomad bacio celo džakče od 5 kila kupljeno od braće pakija na obodu soluna razlog - inficiran bubicama, nije mi se rizikovalo čišćenjem ovo je bio basmati iz lidla danas pa dodatno sumnjam u mogućnosti 1
đorđe geprat Posted February 18 Posted February 18 bar jednom nedeljno moj doručak. jutros. kačamak sa adriatikos sirom, maslinovim uljem i origanom. 2
Eleniko Posted February 18 Posted February 18 pod uticajem žene sam se vratio barem nekoliko puta nedeljno na bazični zdravi doručak - najfinije ovsene pahuljice, toplo ovseno mleko, naseckana jabuka fuji, cimet, čokoladni žetončići /u nedostatku bolje reči/ za kuvanje kalebo. prija jako, ugreje stomak i predupredi sva ona sranja koja se dese kad se natovarimo prženom kobajom, jajima, jogurtom itd. o burecima da ne pričam. jedino što nije fotogenično za slikanje za forum...
Eleniko Posted February 18 Posted February 18 šta je ovo gore nadev za burek pasta od maslina nduja nešto četvrto
Eleniko Posted February 19 Posted February 19 Panko gambori, ready made iz dubokog freeze, naravno doneto s ostrva - umesto prženja premazano s malo masl.ulja pa rerna na najjače. Potom premazano kombom fiš sos, soja sos, šrirača ekstra Nastavak salate od prekjuče, karfiol, anis, čičoka, motovilec, wakame, susam, izmenjeni vinegret - izbačen soja sos dodat mleveni paradajz I jbni pirinač 3 4
đorđe geprat Posted February 20 Posted February 20 jutrošnji fruštuk, neko će reći nezdrav. meni je prijao. čia pogačice, upravo ispečene, iz "skroz dobre pekare" uz jogurt. 1
Recommended Posts