aram Posted October 29, 2022 Posted October 29, 2022 @Ras i @maheem probajte dječaci reverse searing, za klasu je bolje, plus je mnogo lakše. znači prvo rerna, pa onda tiganj. samo treba da bude ozbiljan stejk, ne sme da bude tanji od 3,5cm... 2
Sestre Bronte Posted October 29, 2022 Posted October 29, 2022 ja ga uvek pečem bez rerne, ne uklapa mi se rerna nikako
Lancia Posted October 30, 2022 Posted October 30, 2022 @morgana da znas samo kako je ispala corba od leblebija, kuku & lele 1
morgana Posted October 30, 2022 Posted October 30, 2022 4 minutes ago, Lancia said: @morgana da znas samo kako je ispala corba od leblebija, kuku & lele praviću je kad odem kući namore, uskoro 1
Ras Posted October 30, 2022 Posted October 30, 2022 Čorba od pečuraka (osnova šampinjoni, suvi vrganj za ukus), teleća savčićuvajduga! džigerica (na crnom, crvenom i belom luku), pečeni karfiol za prilog i salata od kelja (sa belim sirom, pečenim orasima i aronijom). 2 3
jms_uk Posted October 30, 2022 Posted October 30, 2022 Povrce, piletina, udon noodles (sve na ulju), soy sos. Sent from my iTelephone using TapatalkSent from my iTelephone using Tapatalk 4 1
igoraki Posted October 31, 2022 Posted October 31, 2022 19 hours ago, Ras said: salata od kelja (sa belim sirom, pečenim orasima i aronijom). Jel ide sirov kelj ili kako? Ja sam ga mešao sa kupusom tako ali em mi nema neki ukus em mora da se žvaće dobrano.
Ras Posted October 31, 2022 Posted October 31, 2022 Just now, igoraki said: Jel ide sirov kelj ili kako? Ja sam ga mešao sa kupusom tako ali em mi nema neki ukus em mora da se žvaće dobrano. Sirov, ali za salatu koristim onaj lisnati, a ne glavičasti kelj. Prilikom pripreme salate treba odstraniti one peteljke koje su baš drvenaste. Takođe, kelj treba pripremiti 20-30 minuta pre dodavanja ostalih sastojaka, tako što se (iseckano) lišće naulji i blago izmreška rukama. Variram ostale sastojke: sir: (mini) mocarela, kozji, kravlji, parmezan,... voće: različito sveže i/ili suvo bobičasto voće, a slažu se i citrusi (mandarine npr.), ili nar; orasi: sveži, ili tostirani/pečeni za još bolji ukus. Najbolje je (juče me je mrzelo jer sam pripremao jedanaest stvari) orahe zaliti medom i cimetom, posoliti, pa ispeći na papiru za pečenje.
igoraki Posted October 31, 2022 Posted October 31, 2022 Nisam znao da postoji i taj lisnati, hvala...probaću da nađem.
ivy Posted October 31, 2022 Posted October 31, 2022 @igoraki ako ne nadjes taj kelj mozes napraviti salatu sa baby spanacem + sir-feta ili neki slican + tostirani orasi
Ras Posted October 31, 2022 Posted October 31, 2022 1 hour ago, igoraki said: Nisam znao da postoji i taj lisnati, hvala...probaću da nađem. Ne bih ni ja jurio za tim keljom, ali ga imam redovno u ponudi na Dušanovačkoj pijaci. Lepo je šarati.
igoraki Posted October 31, 2022 Posted October 31, 2022 Pa neću ići na Dušanovac zbog njega, ali pogledaću po ako ima kod mene na pijaci, uzeću malo da probam...zvuči ok salata ali više me zanimalo šta sa keljom, da nisam ja negde omanuo u pripremi.
Popular Post maheem Posted October 31, 2022 Popular Post Posted October 31, 2022 Choucrote U osnovi po receptu Jean Jacquea, koji se zapravo zove Jean George al pošto smo jako dobri on insistira da ga zovem Jean Jacque. Elem, nisam stavio rebra jer bi mi bilo previše mesa i nisam imao fancy senf. Fantazija od jela, žena oće ponovo da se uda za me. Jean Jacque je u pravu - uz ovo jelo pivo je neizostavno. 12
Lancia Posted November 2, 2022 Posted November 2, 2022 Al mi ispao lebac, moze i bez hleba da se jede 3 2 1
Recommended Posts