October 16, 20222 yr 5 minutes ago, aram said: es vido, a niko ni da me stavi za mooda ko onog ceda Cedo je vala iskukao za moda posteno, vise od deset godina
October 17, 20222 yr 11 hours ago, Lancia said: Al nam se Aramche raskurvalo Nema renea sa slikama pa mora aram da postuje za dvojicu...
October 21, 20222 yr ostalo mi (namerno) rizota od juce pa sam napravila aranchine...eto izgleda i kod mene ovih dana samo braon hrana
October 21, 20222 yr 20 hours ago, aram said: asam skuvo suljpa jebo sam mu kevu Svaka cast djecace, meni suljpa malo izasao na nos, dajte recept za nesto sto se jede kasikom a da nije suljpa ili gulas.
October 21, 20222 yr 54 minutes ago, Lancia said: dajte recept za nesto sto se jede kasikom biraj: seafood chowder krompir čorba sa junetinom i piletinom avgolemono grčka supa od pečenog povrća + soutzoukakia supa od kestena s kobasicama supa od karfiola sa ćuftama i prepeličjim jajima PS: nemoj da te bune ove supe, sve su to supe sa po kile mesa minimum Edited October 21, 20222 yr by aram
October 21, 20222 yr 13 minutes ago, aram said: biraj: seafood chowder krompir čorba sa junetinom i piletinom avgolemono, supa od kestena s kobasicama supa od karfiola sa ćuftama i prepeličjim jajima prodato imam sve, samo jos da vidim sta je clam juice verovatno moze i bez toga. Edited October 21, 20222 yr by Lancia
October 21, 20222 yr 1 minute ago, Lancia said: prodato imam sve, samo jos da vidim sta je clam juice verovatno moze i bez toga. dakle ne treba ti moj recept?
October 21, 20222 yr 6 minutes ago, Lancia said: Treeeeba daj daj. a mene teško nagovoriti c/p sa mog fezbuka: Quote Prvo da pobrojim vrste riba, dok ne zaboravim koje su Dakle: dva fileta svežeg lososa, oko 200 grama, 4 fileta dimljene skuše, oko 350 grama, komad od oko 150 grama dimljenog iverka. Od mora je tu još desetak dagnji iz teglice i 200 grama kozica. Valjalo bi još školjki ili tako nečega, ali nemadoh. Drugo, nemojte da vam zvuči komplikovano, sve se ovo spremi za 40-45 minuta, uključujući i seckanje svega potrebnog. Za početak jedan srednji luk i jedan veći šalot iseckati, pa baciti da se malo prži na maslinovom ulju. Naseckati u to i jedno 100 grama slannnnice, one lepe od potrbušine, pustiti da porumeni. Onda deglazirati šerpu sa deci belog vina, pa kad ono ispari, dodati sitno iseckan štap celera i jednu narendanu oveću šargarepu. Dodati putera, jedno 50 grama, pa dodati i dve kašike brašna. Propržiti ga par minuta, pa dodati malo ljute aleve, listiće sa par grančica timijana, mrvicu muskatnog oraha i malo granuliranog belog luka. Promešati koliko da zamirišu začini, pa podliti sa litar ribljeg bujona. Ako nema ribljeg, slobodno pileći, ali onda preporučujem da se u onaj luk na početku umeša jedno 3-4 fileta inćuna. Kad bujon provri, dodati u šerpu jedno 300 grama na sitne kockice isečenog krompira. Smanjiti vatru i pustiti da se to kuva jedno desetak minuta, pa dodati brokolete (čimulice, nešto kao divlji brokoli) ili samo cvetove običnog brokolija. Jebga, treba sina prevariti da pojede i nešto zeleno ponekad Može tu i koješta drugo od povrća, a super ide npr. kukuruz, feel free da eksperimentišete. E sad sipati jedno 350ml mleka i 50ml pavlake, pa dodati krupno isečenu ribu i one dagnje i kozice. Vodite računa o vremenu potrebnom da se pojedini sastojak skuva, pa tako i dodajte. Kod mene su npr. kozice bile kuvane, pa sam ih dodao na kraju, iverak je bio dosta masan, pa sam ga dodao pre skuše, ali posle sveže ribe i tako... ali nemojte previše da brinete, sve je to OK na kraju. I sve bude kuvano za desetak minuta Tad dodajte sveže naseckan peršun, probajte, dosolite ako treba. Sipajte, pa u svaki tanjir dodajte još šaku na pola presečenih zrna groždja, malo pobiberite i poslužite uz neki krckavi hleb za umakanje. naravno, doteruj prema onome što imaš, jedino je bitno ovo sa slannnicom na početku, ta kombinacija sa ribom je ključna, a ja preporučujem groždje kao obavezan sastojak.