October 8, 20222 yr @Ras op!! samo polako sa urbanim gljivama..znaju svasta da pokupe u sebe.....ali od nekoliko puta ti nece nista biti
October 8, 20222 yr 2 hours ago, ivy said: @Ras op!! samo polako sa urbanim gljivama..znaju svasta da pokupe u sebe.....ali od nekoliko puta ti nece nista biti Čovek se uči dok je živ, je l tako? Vic je lokalnog karaktera i nije ni bilo za očekivati da svi znaju gde se Banjička pijaca nalazi u odnosu na Banjičku šumu. U detinjstvu sam propustio priliku da naučim o gljivama, jer svi moji su brali, a mene tada nije zanimalo. Danas se ne bih usudio da ih berem bez nadzora nekog ko je poznavalac.
October 8, 20222 yr @Ras da,kada sam to napisala pomislila sam na Banjicku pijacu ali koliko se ja secam ona je nize od sume a i svi svuda nesto beru pa reko otkud znam ...ali verovatno ti znas bolje,moje secanje o nivelaciji Banjce je varljivo
October 9, 20222 yr Ova dva dana ćureće faširke u paradajz salsi, brutalno ispalo. Ortak danas doneo svoju domaću paštetu na matine u našoj omiljenoj kafani, slistili smo je sa oduševljenjem dok si reko keks.
October 15, 20222 yr Ficatum, džigerica sa smokvama. Kažu da je autor ovog jela lično Gaius Petronius, arbiter elegantiae. Doduše u njegovoj verziji su se koristile isključivo pačije džigerice i to od pataka koje su nekoliko meseci kljukane isključivo smokvama. Sa strane mozzarella di bufala, poprskana muljem i pobiberena crvenim kampot biberom.
October 16, 20222 yr Patlidžan po receptu @gospa buba, ćulbastije i - najbolja usvijet kupus salata, bolja od kafanske
October 16, 20222 yr 29 minutes ago, Lancia said: raskurvalo es vido, a niko ni da me stavi za mooda ko onog ceda