igoraki Posted October 8, 2022 Posted October 8, 2022 Danas oko 13h, meni daleko najomiljenija musaka od plavog patlidžana 2
ivy Posted October 8, 2022 Posted October 8, 2022 @Ras op!! samo polako sa urbanim gljivama..znaju svasta da pokupe u sebe.....ali od nekoliko puta ti nece nista biti
Ras Posted October 8, 2022 Posted October 8, 2022 2 hours ago, ivy said: @Ras op!! samo polako sa urbanim gljivama..znaju svasta da pokupe u sebe.....ali od nekoliko puta ti nece nista biti Čovek se uči dok je živ, je l tako? Vic je lokalnog karaktera i nije ni bilo za očekivati da svi znaju gde se Banjička pijaca nalazi u odnosu na Banjičku šumu. U detinjstvu sam propustio priliku da naučim o gljivama, jer svi moji su brali, a mene tada nije zanimalo. Danas se ne bih usudio da ih berem bez nadzora nekog ko je poznavalac.
ivy Posted October 8, 2022 Posted October 8, 2022 @Ras da,kada sam to napisala pomislila sam na Banjicku pijacu ali koliko se ja secam ona je nize od sume a i svi svuda nesto beru pa reko otkud znam ...ali verovatno ti znas bolje,moje secanje o nivelaciji Banjce je varljivo 1
maheem Posted October 9, 2022 Posted October 9, 2022 Ova dva dana ćureće faširke u paradajz salsi, brutalno ispalo. Ortak danas doneo svoju domaću paštetu na matine u našoj omiljenoj kafani, slistili smo je sa oduševljenjem dok si reko keks. 2
aram Posted October 14, 2022 Posted October 14, 2022 pačije grudi, pole i nekakva moja fesenjan improvizacija 6
aram Posted October 15, 2022 Posted October 15, 2022 Ficatum, džigerica sa smokvama. Kažu da je autor ovog jela lično Gaius Petronius, arbiter elegantiae. Doduše u njegovoj verziji su se koristile isključivo pačije džigerice i to od pataka koje su nekoliko meseci kljukane isključivo smokvama. Sa strane mozzarella di bufala, poprskana muljem i pobiberena crvenim kampot biberom. 5 1
aram Posted October 16, 2022 Posted October 16, 2022 Patlidžan po receptu @gospa buba, ćulbastije i - najbolja usvijet kupus salata, bolja od kafanske 3
aram Posted October 16, 2022 Posted October 16, 2022 29 minutes ago, Lancia said: raskurvalo es vido, a niko ni da me stavi za mooda ko onog ceda
Recommended Posts