zorglub Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 Meni se najviše sviđa što su konačno kuhinja/trpezarija odvojeni od dnevne sobe. Da sebi pravim kuću/renoviram stan, to bi mi bilo pod obavezno. 6 1
Ras Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 U mraku se i ne vidi, pa je to još jedan + za maslinastu! 1
Ras Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 2 minutes ago, zorglub said: Meni se najviše sviđa što su konačno kuhinja/trpezarija odvojeni od dnevne sobe. Da sebi pravim kuću/renoviram stan, to bi mi bilo pod obavezno. Suprotno svim trendovima gde se forsira otvoreni plan, pogotovo u manjim prostorima. Mislim da u 99% slučajeva na Never Too Small kanalu prvo što uradi arhitekta je da poruši zidove. Nemam ništa protiv, samo primećujem. 1
zorglub Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 Trendovi dolaze i odlaze... Svakom svoje... itd
bey Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 pre neki dan sam čitala članak o renoviranju stana i zadovoljna vlasnica kaže nešto tipa "Meni se najviše sviđa što su konačno kuhinja/trpezarija spojeni sa dnevnom sobom jer niko ne mora da bude izopšten kada se sprema hrana" i sl.
Sandradjer Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 38 minutes ago, zorglub said: Trendovi dolaze i odlaze... Svakom svoje... itd Kad sam sredjivala stan svi, ali svi hteli da mi ruse zid izmedju kuhinje i dnevne. Nisam zelela to nikako . Tako da nas ima, retki ali ima 5 1
Svemir Zeka Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 Kuhinja u zidovima, da ne pariš ceo stan. Živela sam kao podstanar u open spejsu, sve miriši na kuvanje.... 4
I*m with the pilots Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 4 hours ago, Klara said: Kriminal u negativnom značenju? Iskreno, meni ne bi prijala na duže staze ova maslinasta boja frontova, verujem da bi me deprimirala. A ipak mi prostor nosi u sebi neku toplinu. Volela bi da vidim ceo stan, tražim na netu i ne pronalazim. Kriminalno je valjda uvek sa negativnim značenjem? I na samim ovim slikama mi je grozna a još kad se setim tih stanova, osećaj kao ono škripanje po tabli. Ne znam da li više vuče na depresiju, bolnicu ili zatvor.
Lezilebovich Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 2 hours ago, beyoncé said: pre neki dan sam čitala članak o renoviranju stana i zadovoljna vlasnica kaže nešto tipa "Meni se najviše sviđa što su konačno kuhinja/trpezarija spojeni sa dnevnom sobom jer niko ne mora da bude izopšten kada se sprema hrana" i sl. Kao da smo to moja zena i ja. Kod nas je spojena kuhinja sa dnevnom sobom bas zbog toga, to smo uradili prilikom useljenja 1
Shan Jan Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 Ne znam, u kuhinji se pravi lom i razni mirisi, sve to unosis open spaceom u ostale prostorije. Zelim da dnevna soba ima funkciju dnevne sobe a ne da se sve to mesa. No nebitno, za nas u gradovima je to vlazni san, premalo kvadrata da se tako bahatimo. Ako cemo da se bahatimo ja bih nesto ovako: 3
Patty Lee Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 6 hours ago, Klara said: Kriminal u negativnom značenju? Iskreno, meni ne bi prijala na duže staze ova maslinasta boja frontova, verujem da bi me deprimirala. A ipak mi prostor nosi u sebi neku toplinu. Volela bi da vidim ceo stan, tražim na netu i ne pronalazim. Meni se mnogo sviđa Ako uspeš da iskopaš odakle su slike, javi! 2
Patty Lee Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 (edited) @Klara Never mind, našla sam. U Stokholmu je stan (Kungstholmen). A ovde imaš još slika. Edited January 6, 2024 by Patty Lee 4 1
Svemir Zeka Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 2 hours ago, Shan Jan said: Ne znam, u kuhinji se pravi lom i razni mirisi, sve to unosis open spaceom u ostale prostorije. Zelim da dnevna soba ima funkciju dnevne sobe a ne da se sve to mesa. No nebitno, za nas u gradovima je to vlazni san, premalo kvadrata da se tako bahatimo. Ako cemo da se bahatimo ja bih nesto ovako: I ja sam neuspešni minimalista.... Što se mene tiče, da mogu da biram kao što ne mogu, samo da je toplo, okrečeno, bez previše tkanine bilo gde, običan sto i kuhinja koja može da bude beskonačno ružna ali funkcionalna. Jedan veliki (tvrdi) krevet, fotelja s naslonom za prebacivanje nogu, šporet. Mesto za brzo sušenje veša. Ogroman prostora za ubacivanje stvari na brzaka, da ne gledaš krš. To bi bilo to 2
francuski sobar Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 1 hour ago, Patty Lee said: Super je ovaj brodski pod, verovatno ariš šta li. Još kad malo škripi a uvek škripi. I gola cigla je estetski uvek topao detalj samo ne znam koliko je to praktično, mislim na neko održavanje.
Patty Lee Posted January 7, 2024 Posted January 7, 2024 (edited) @francuski sobar Sveže hoblovan! Meni se sviđa gola cigla u enterijeru (kad je jedan zid akcentovan, kao ovde), ali ne znam kako se održava, vrv postoje neki premazi sto spečavaju propadanje. A ova boja u kuhinji se zove French Gray (iz Farrow & Ball) i super mi je kako je svuda različita u zavisnosti kako je osmišljen ostatak prostora i/ili koliko je ima (ovo nema veze sa ovim gore stanom, ovo su neki drugi): Ovde mi je npr. jeziva. Ovde je overkill. Malo bolje. Ok, mada dosadno. Najs. Ne. Pa... Edited January 7, 2024 by Patty Lee 4
Recommended Posts