zorglub Posted January 6 Posted January 6 Meni se najviše sviđa što su konačno kuhinja/trpezarija odvojeni od dnevne sobe. Da sebi pravim kuću/renoviram stan, to bi mi bilo pod obavezno. 6 1
Ras Posted January 6 Posted January 6 2 minutes ago, zorglub said: Meni se najviše sviđa što su konačno kuhinja/trpezarija odvojeni od dnevne sobe. Da sebi pravim kuću/renoviram stan, to bi mi bilo pod obavezno. Suprotno svim trendovima gde se forsira otvoreni plan, pogotovo u manjim prostorima. Mislim da u 99% slučajeva na Never Too Small kanalu prvo što uradi arhitekta je da poruši zidove. Nemam ništa protiv, samo primećujem. 1
beyoncé Posted January 6 Posted January 6 pre neki dan sam čitala članak o renoviranju stana i zadovoljna vlasnica kaže nešto tipa "Meni se najviše sviđa što su konačno kuhinja/trpezarija spojeni sa dnevnom sobom jer niko ne mora da bude izopšten kada se sprema hrana" i sl.
Sandradjer Posted January 6 Posted January 6 38 minutes ago, zorglub said: Trendovi dolaze i odlaze... Svakom svoje... itd Kad sam sredjivala stan svi, ali svi hteli da mi ruse zid izmedju kuhinje i dnevne. Nisam zelela to nikako . Tako da nas ima, retki ali ima 5 1
Svemir Zeka Posted January 6 Posted January 6 Kuhinja u zidovima, da ne pariš ceo stan. Živela sam kao podstanar u open spejsu, sve miriši na kuvanje.... 4
I*m with the pilots Posted January 6 Posted January 6 4 hours ago, Klara said: Kriminal u negativnom značenju? Iskreno, meni ne bi prijala na duže staze ova maslinasta boja frontova, verujem da bi me deprimirala. A ipak mi prostor nosi u sebi neku toplinu. Volela bi da vidim ceo stan, tražim na netu i ne pronalazim. Kriminalno je valjda uvek sa negativnim značenjem? I na samim ovim slikama mi je grozna a još kad se setim tih stanova, osećaj kao ono škripanje po tabli. Ne znam da li više vuče na depresiju, bolnicu ili zatvor.
Lezilebovich Posted January 6 Posted January 6 2 hours ago, beyoncé said: pre neki dan sam čitala članak o renoviranju stana i zadovoljna vlasnica kaže nešto tipa "Meni se najviše sviđa što su konačno kuhinja/trpezarija spojeni sa dnevnom sobom jer niko ne mora da bude izopšten kada se sprema hrana" i sl. Kao da smo to moja zena i ja. Kod nas je spojena kuhinja sa dnevnom sobom bas zbog toga, to smo uradili prilikom useljenja 1
Shan Jan Posted January 6 Posted January 6 Ne znam, u kuhinji se pravi lom i razni mirisi, sve to unosis open spaceom u ostale prostorije. Zelim da dnevna soba ima funkciju dnevne sobe a ne da se sve to mesa. No nebitno, za nas u gradovima je to vlazni san, premalo kvadrata da se tako bahatimo. Ako cemo da se bahatimo ja bih nesto ovako: 3
Patty Lee Posted January 6 Posted January 6 6 hours ago, Klara said: Kriminal u negativnom značenju? Iskreno, meni ne bi prijala na duže staze ova maslinasta boja frontova, verujem da bi me deprimirala. A ipak mi prostor nosi u sebi neku toplinu. Volela bi da vidim ceo stan, tražim na netu i ne pronalazim. Meni se mnogo sviđa Ako uspeš da iskopaš odakle su slike, javi! 2
Patty Lee Posted January 6 Posted January 6 (edited) @Klara Never mind, našla sam. U Stokholmu je stan (Kungstholmen). A ovde imaš još slika. Edited January 6 by Patty Lee 4 1
Svemir Zeka Posted January 6 Posted January 6 2 hours ago, Shan Jan said: Ne znam, u kuhinji se pravi lom i razni mirisi, sve to unosis open spaceom u ostale prostorije. Zelim da dnevna soba ima funkciju dnevne sobe a ne da se sve to mesa. No nebitno, za nas u gradovima je to vlazni san, premalo kvadrata da se tako bahatimo. Ako cemo da se bahatimo ja bih nesto ovako: I ja sam neuspešni minimalista.... Što se mene tiče, da mogu da biram kao što ne mogu, samo da je toplo, okrečeno, bez previše tkanine bilo gde, običan sto i kuhinja koja može da bude beskonačno ružna ali funkcionalna. Jedan veliki (tvrdi) krevet, fotelja s naslonom za prebacivanje nogu, šporet. Mesto za brzo sušenje veša. Ogroman prostora za ubacivanje stvari na brzaka, da ne gledaš krš. To bi bilo to 2
francuski sobar Posted January 6 Posted January 6 1 hour ago, Patty Lee said: Super je ovaj brodski pod, verovatno ariš šta li. Još kad malo škripi a uvek škripi. I gola cigla je estetski uvek topao detalj samo ne znam koliko je to praktično, mislim na neko održavanje.
Patty Lee Posted January 7 Posted January 7 (edited) @francuski sobar Sveže hoblovan! Meni se sviđa gola cigla u enterijeru (kad je jedan zid akcentovan, kao ovde), ali ne znam kako se održava, vrv postoje neki premazi sto spečavaju propadanje. A ova boja u kuhinji se zove French Gray (iz Farrow & Ball) i super mi je kako je svuda različita u zavisnosti kako je osmišljen ostatak prostora i/ili koliko je ima (ovo nema veze sa ovim gore stanom, ovo su neki drugi): Ovde mi je npr. jeziva. Ovde je overkill. Malo bolje. Ok, mada dosadno. Najs. Ne. Pa... Edited January 7 by Patty Lee 4
Recommended Posts