Razzmatazz Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Pa rekli su lepo u reklami, sa tom antenom nećeš uskoro moći ni sinhrono plivanje da uhvatiš. Čuo ja čak ovde.
hazard Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Kad ce da završe više, da prestanu s ovim tupim reklamama, dobijem transfer neprijatnosti svaki put kada ih čujem na radiju
Frank Pembleton Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Za mesec danaMa ići će to još da se objasni narodu! I uzme se koji dinar iz budžeta...
InvisibleLight Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 U narednih par dana biće ugašen analogni predajnik RTS2 sa Avale, a digitalno emitovanje će preći na konačne frekvencije (UHF 22 i 28) Po Srbiji uveliko prebacuju predajnike na konačne frekvencije. Sledeća tri ponedeljka gase po jednu veliku zonu. 18.5. Čot 25.5. Avalu 1.6. Rudnik-Crni Vrh Ako imate neku baku na selu koja još uvek nije čula za ovo, neka vam ne bude teško da je bar pozovete telefonom i objasnite šta treba da radi. Bolje vi nego ovi iz Telekoma i slični... nestalo mi sve ostala 'prva'. verovatno ide sa avale, kad to ukinu valjda nahvatam republiku srpsku kanal, cisto da mi nesto tandrce u pozadini..
Frank Pembleton Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 kolko znam to se pusta za DZAli se "kreira" za pare ;)
Moća Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 Drugar na Vracaru kupio Tesla 601 i prikljucio na antenu i skeniranje ne daje nikakve rezultate. Jel radi nesto pogresno?
Haralampije Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 mozda ima ugradjen pojacivac na anteni?ako ima ,treba to da skine
Moća Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Rekoh mu da moze biti do antene sto znaci da bi morao da pozajmi od nekog antenu ili da odnese kod nekoga. Kad smo vec kod antena kakvu i gde kupiti a da provereno radi?
dvb-t manijak Posted May 22, 2015 Author Posted May 22, 2015 Ovaj ponedeljak, kada se gase predajnici u zoni Avale, biće veliki dan za digitalizaciju u Srbiji. Od tog dana će više od 50% stanovništva Srbije imati samo digitalni signal. Paralelno sa tim, negde do utorka, biće pokrenuti predajnici MUX1 i MUX2 sa svih većih lokacija, na konačnim frekvencijama, uglavnom sa punom snagom. Veći problem biće sa lokalnim stanicama. Oni su za ETV i državu samo nužno zlo i tako se odnose prema njima. Sa druge strane i ljudi iz malih tv stanica su često neuki i hoće da se digitalizuju za par stotina evra. ... Inače, poslednjih dana je totalni raspad zemaljskog emitovanja (i analognog i digitalnog) u Srbiji. Pokretanje predajnika Čot je prošlo vrlo loše. MUX1 koji sadrži nacionalne stanice i RTV1 i 2 ima vrlo ozbiljne probleme, koje nikako da reše. Ne poštuju se planovi raspodele i kalendar gašenja! Vrhunac bezakonja je gaženje (još uvek) zaštićenih analognih frekvencija, sam vrh je međusobno ometanje dva MUX-a sa Crnog Vrha i Jastrebca na UHF38! Era analognog emitovanja su Srbiji je na kraju. Nije moralo sve ovako, ali šta je tu je. Bitno je da ozbiljnih probijanja rokova neće biti, jer se ovim glavni deo digitalizacije završava. Ostaje montaža sekundarne mreže, koja bi trebala da stigne do 15.6. Lokalci su kasnili u Vojvodini, a sigurno će i u ostatku.
Frank Pembleton Posted May 23, 2015 Posted May 23, 2015 U ponedeljak Rasim svečano pali digi na avali biće i Tasa diskrecija i onaj stranac i sve! Poslato sa WC šolje by BVK
Recommended Posts