Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

17 hours ago, Milošica said:

Kako šuri Dead Ringers.

Zašto mi niko nije ranije rekao da postoji ovaj film.

Pogledaj i Marijine ljubavnike ako ti se svidja Jungovska drama

• Replies 23.9k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Ostavi sledeci put imdb link a ne da guglam ovo na poslu... Plus si verovatno mislio na backrooms.

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

Posted Images

Uwe bol, legenda.

I posle toliko vremena, i toliko snimljenih ''filmova" i dalje nume u kompjutore.

Film je tolika glupost, da sam se pola filma smejao. Ako je ovo manifest evropskih desnicara, jos su gluplji nego sto sam mislio.

On 1. 7. 2026. at 10:54, hajde_bajder said:

Gledao pre neki dan The Lost Daughter. Megi se mnogo bolje snašla u triler psihološkoj drami, nego li holivudskom spektaklu o Frankenštajnovom čudovištu i nevesti. Olivija Kolman i Džesi Bakli održale masterklas glume u dotičnom filmu, i stvarno je iznenađujuće kako su obe komplementarne u toj ulozi. Film nije uopšte lagan, i prikazuje sve moguće nesavršenosti ljudi, i dotiče se teške tematike koju ne bih kvario. Čak me je i otvoren kraj kupio i dobar izbor pesama. Ako volite stil sedamdesetih, kada su filmove bazirali na doberim scenarijima i jakoj glumačkoj postavi, onda je ovo pravi izbor za vas. Možda se nekada nateram da pročitam i knjigu. Eto povremeno uleti Netflixu kršten film među gomilom boranije.

Ja sam do pred kraj filma mislio da su se njene ćerke ili barem jedna udavile ili nisu žive ,razočaralo me što nisu ,ovako i ne vidim baš poentu . Kao ona nešto žali što nije bila sa njima ,krade neke lutke sa plaže ,pa se tu pojavljuje neka čudna krimi familija ... film mi deluje nedoradjen

Odgledao Obsession i teško se smorio ,preskočio barema pola sata , ne razumem ni gledanost a tek visoku ocenu na imdb

Caroline,caroline ....valja samo zbog Samare Weaving ili ko je fan Kajla Galnera ,za koga nije ni spojler ako kažem da ne preživi ni u jednom filmu

34 minutes ago, Fakundo Sava said:

Ja sam do pred kraj filma mislio da su se njene ćerke ili barem jedna udavile ili nisu žive ,razočaralo me što nisu ,ovako i ne vidim baš poentu . Kao ona nešto žali što nije bila sa njima ,krade neke lutke sa plaže ,pa se tu pojavljuje neka čudna krimi familija ... film mi deluje nedoradjen

Ja sam razumela ne kao da žali što nije više vremena provela sa ćerkama nego je spuca da nikada nije želela a ni trebala da bude majka. Čudna porodica predstavlja njenu porodicu koju je napustila, oni je sve vreme gledaju kao da je osuđuju, kao da je outcast... a ona vidi kako je Nina pasivna prema svom detetu i u njoj prepoznaje sebe. Obe žene nikada nisu do kraja zakoračile u ulogu majke, obe pokušavaju da zadrže svoj identitet, obe su "svoje" samo kad dobijaju mušku pažnju. Lutku sa plaže je ukrala jer je prethodno njena ćerka uništila njenu lutku, videla je da devojčica grize svoju lutku, osetila je bes i na neki način ona misli da spašava lutku (od uništenja) a zadržava je kad vidi koliko Ninu muči što ne mogu da je nađu, jer nalazi malu utehu u tome da i ovoj oteža materinstvo, kao što je i njoj bilo teško.

Edited by Patty Lee
2 sata ujutru je gledam fudbal moguće i da ne znam o čemu pričam

Bravo Peti! Film se bavi teškim temama, egoizmom, i kako je nekima teško da se ostvare kao roditelji. I razne psihoseksualne igrarije koje se prožimaju kroz čitav film, između mnoštva likova. Iako su skoro svi likovi skrajnuti, to je ponekada i život, čudniji od fikcije, a potpuno realistično prikazano.

Ne smatram da je film nedorečen, već u tom dobrom ključu gde ne prepričava svaki bogovetni detalj, već ih prikazuje kroz dosta tihih i mirnih scena u kojima deluje da se na prvu loptu ništa ne dešava, a gluma Kolmanove i Baklijeve baš uzdiže sve za par lestvica više.

images?q=tbn:ANd9GcTCGdmp5zjJYWPad3MC2z6KzyxS83kAJX2oOoc7IJCzNA&s=10

Ponovio nakon skoro 2 decenije. Kakav je mamojebac Miki, neverovatna steta sto je urnisao lice tako rano. Mogao je da nam podari sijaset odlicnih uloga. Ali ovaj film bez te face bi izgubio barem 30% emotivnog naboja i osecaja teskobe i tuge. Bio sam totalno zaboravio kraj filma i vidim da mi ni sada nije legao onako brzinski zavrsetak.

26 minutes ago, hajde_bajder said:

gluma Kolmanove i Baklijeve baš uzdiže sve za par lestvica više.

Meni je čak i smlaćena Dakota Džonson ovde dobro kastovana. Radi sve tačno šta treba i kako treba.

Super je Dakota u ulozi, malo je ljudi previše ne vole zbog nepotizma. Ali mislim da kada to zaista želi i ume, ostvaruje simpatične uloge. Ovde je bila dovoljno u tom white trash navatala sam muža na bebu stilu, da je i uverljiva.

Gledao sinoć:

The Invite. (2026)

Kidanje. Presmešno, empatično, i jako dobro izrežirano. Set Rogen pokazao nijanse u glumi i na tome sam zahvalan. Edvard Norton igra baš dobru ulogu i ima jedan od jačih emotivnih monologa. Olivija Vajld sve vreme deluje kao da će se raspasti i njene grimase i izrazi i šta radi tokom film i način na koji izgovara određene reči i rečenice su na zavidnom nivou. Penelopa Kruz takođe dobila sjajnu ulogu i u par instanci krade šou ostalima. Odlično iskorišćen prostor, i što se tiče montaže i kamere neverovatna atmosfera, koja se kreće od urnebesne do najteskobnije. U par navrata sam imao osećaj da ću krenuti da plačem jer film za veliko čudo ne krivi nikoga od dotičnih likova, već nam ostavlja dovoljno prostora da ih upoznamo i da se simpatišemo sa svima. Što u filmovima ovakvog tipa nije čest slučaj u modernoj produkciji. Kraj je predivan, ja bih možda skratio poslednju scenu da ostane još ambivalentnija.

Čitava sala je premrla od smejanja, što nije čest slučaj. Da, film je dobar, biće klasik sigurno i trebate da odete u bioskop sa ekipom. Sa supružnicima ne znam da li je pametno, jer može da se otvori dosta pitanja i da bude neprijatno. Sličan efekat ima kao i The Drama iz ove godine, ali nekako je ovaj pozitivniji i nema baš muljavu poruku kao spomenuti filmać.

Titane

Jako pošten film. Za nešto duža objašnjenja, tu je hajde bajder.

Srušiću ti proverbijalnog sneška belića. Titane je, najblaže rečeno, smeće deluks. fantom

Eto vam još jedne preporuke za ovo remek delo

Nisam neki horror fan ali sam morao da pogledam Obsession, postu su ga nahvalili svi. Vise jeziv nego strasan, muzika bas pridonosi toj jezivoj atmosferi filma. Plus, gluma je super, posebno glavna glumica, koja je usput qt. Manje od 2 sata, vredi pogledati.

Edited by mandingo

Juče je na RTS 2 bio film prikazan na prošlogodišnjem kanskom festivalu, "Renoar: Odrastanje u Tokiju".

Bilo mi je baš teško tokom gledanja, ne volim kad nahvatam ovakve filmove noću pred spavanje i to u društvu porodice: vraćao mi je neke uspomene na tatu i nisam mogla da ga odgledam do kraja, rasplakao me je.

Dirljiv je, na momente uznemirujuć.

Pogledaću ga još jednom, do kraja. Danju.

Sama.

MV5BNTRjNTcwMDktMTk0ZC00NmE4LTk2YmMtMTgy

Ušto dobar Blue Collar.

Vredi li gledati First Reformed?