January 23Jan 23 3 hours ago, zmanic said:Ima na sve strane, gledao sam neki remux od 30-tak GB. Žao mi prostora i obrisao sam posle pola sata. Ni prvu nisam uspeo do kraja da podnesem.BR Remux? 4K remux teško da je ispod 60, 70gb.
January 23Jan 23 Da spomenem da sam pogledao ovu Pomoćnicu sa mladom i, uvek rado viđenom zvezdom, Sidney Sweeny. Podeljeni su mi utisci, jer su me slagali! Film nije eroCki triler i nije drkabilan! Ima samo JEDNA seksi scena. Trojka u filmu je odlična. Ali šalu na stranu Sidni (sa onim njenim sisama, pardon, dve trećine spuštenim kapcima kao da je uvek nagutana đonovima) i Amanda Seyfried su sjajne. Atmosfera i produkcija su možda pomalo sterilni ali to je izbor autora. Edited January 23Jan 23 by pariah
January 23Jan 23 49 minutes ago, pariah said:Trojka u filmu je odlična. Koliko god da se radujem ovome, mogli bi bez spojlera, još se nije ni pristojan snimak pojavio (naravno da sam tražio) Ne mislim naravno na klip scene već ceo film. Edited January 23Jan 23 by Mil@n
January 23Jan 23 7 minutes ago, pariah said:Mislio sam na trojku glumaca ne na threesome, Milane manijače. Haha, a eto, uklopilo se u nešto što je moglo potencijalno u filmu da se desi...Ili samo moja podsvest govori iz mene
January 23Jan 23 https://m.imdb.com/title/tt1080716/Ovo sam reprizirao. Sjajan. Stvarno su potrebna mooda pa dohvatiti se Dostojevskog ali da su uspeli- uspeli su. Itekako.
January 23Jan 23 @pariah Uveo si si novi podzanr - drkability (ovo je u cast svemirzeke koja pati okovana) Inace
January 24Jan 24 https://www.imdb.com/title/tt0083111/?ref_=nm_flmg_job_1_accord_2_cdt_t_128Southern Comfort1981Redak film koji sam reprizirao čak 5 puta. Vreme ga neće nikada pregaziti.
January 25Jan 25 1 sjajan film. junior mi je ukazao na njega da ne propustim na HRT 2 u petak, prekjuče u 21:50. sjajno urađeno."fiume o morte!" Rijeka ili smrt!žao mi je što nema @namenski da kaže koju.
January 26Jan 26 Sinoć brazilski The Secret Agent (O Agente Secreto).Jako dobar film. Traje skoro tri sata. Dobio nagradu za režiju u Kanu, nominovan za Oskara.Posebno mi se svidela fotografija. Vreme dešavanja je 1977. godina i rekonstrukcija tog vremena je verna, pamtim sedamdesete, tu predivnu sporost koja nam je zauvek oduzeta. Likovi autentični i dobro odglumljeni.Spoiler (ali ne klasičan)Priča se završava naglo i neočekivano što me prvo pogodilo kao iznevereno očekivanje, a onda zbog kratkog dodatka smeštenog u sadašnjost nateralo na razmišljanje: nešto smo videli, nešto nismo, zar je to uopšte bitno, orjentaciono znamo šta se desilo. Ionako, što bi rekao Roy Batty "All those moments will be lost in time, like tears in rain".U bioskopu samo sin i ja. Edited January 26Jan 26 by klimt
January 27Jan 27 https://m.imdb.com/title/tt0084934/Po strani zlatna palma koju je dobio, kada čovek bude u zatvoru nekoliko puta kao direktan rezultat filmova koje je pravio. Ovaj film je snimio tako što je davao instrukcije iz zatvora da bi kasnije pobegao iz tog zatvora u vreme kada je Yol bio u montaži. Nakon ovoga snimio je samo još jedan film da bi preminuo od raka u 47 godini života.Takva ljubav prema filmu se treba ispoštovati.
January 27Jan 27 On 26. 1. 2026. at 10:37, klimt said:Sinoć brazilski The Secret Agent (O Agente Secreto).Jako dobar film. Traje skoro tri sata. Dobio nagradu za režiju u Kanu, nominovan za Oskara.Posebno mi se svidela fotografija. Vreme dešavanja je 1977. godina i rekonstrukcija tog vremena je verna, pamtim sedamdesete, tu predivnu sporost koja nam je zauvek oduzeta. Likovi autentični i dobro odglumljeni.Spoiler (ali ne klasičan)Priča se završava naglo i neočekivano što me prvo pogodilo kao iznevereno očekivanje, a onda zbog kratkog dodatka smeštenog u sadašnjost nateralo na razmišljanje: nešto smo videli, nešto nismo, zar je to uopšte bitno, orjentaciono znamo šta se desilo. Ionako, što bi rekao Roy Batty "All those moments will be lost in time, like tears in rain".U bioskopu samo sin i ja.Boje, boje i samo boje tog filma. U odnosu na današnji svet hromiranog, crnog i belog. Inače, čovek nije neki rando. Ima odlićan dokumentarac od pre par godina (Pictures of Ghosts), a dobar mu je i Aquarius od pre 10ak.I da, prva scena je skroz neka ex-yu pripizdina
January 28Jan 28 Bio ovog vikenda u SKC NS mali ciklus Dejvida Linča.Odgledali ponovo Twin Peaks: Fire Walk With Me i Lost Highway.Bog otac! Zaboravi čovek, ne odgledaš film nekoliko godina, sklizne ti sa uma. TW je takva genijalnost, svaki put. Razbija sve ove smejurije koje se hajpuju zadnjih godina. Da ste me pitali do pre ovog vikenda, LH bi mi bio pri dnu Lynch liste, nešto mi je tu uvek falilo, ali je ovog puta tako kliknuo da i to od sada opisujem kao totalnu genijalnost.Kao mali bonus, The Prisoner of Second Avenue. Jack Lemmon doživjava mini nervni slom u svakoj sceni, onda u drugom delu filma Anne Bancroft preuzima štafetu. Otkriće. Prvi put gledao. Super zabavno.
January 29Jan 29 gledao pre neki dan hangover po prvi put. mos def jedna od boljih komedija koje sam gledao...