Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted (edited)

aftersun je toliko lijep i dirljiv da mi se ni ne obrazlaze zasto to mislim. 

decision to leave takodje lijep ali dozlaboga dosadan u svojoj jednoteistosti sa bilo kojim noarom bilo kada i gdje

Edited by morgana
  • +1 2
Posted

kad smo kod francuskih reči, u kinoteci u kosovskoj sledeće nedelje filmovi luja mala

• Haha 1
Posted

...i Izabel Iper od danas u Uzun Mirkovoj...

Posted
10 minutes ago, notenoughreasonsforclaire said:

...i Izabel Iper od danas u Uzun Mirkovoj...

Ko bi želeo da je sretne? Brrr....

Posted

Hvala onome ko je preporučio 303. Super filmić :) 

• +1 2
Posted

babylon je realno everything everywhere all at once :D

ali zabavan je za gledanje i to je ok, uz sve mane. kritika ga je potcijenila.

• +1 1
Posted
1 hour ago, morgana said:

babylon je realno everything everywhere all at once :D

ali zabavan je za gledanje i to je ok, uz sve mane. kritika ga je potcijenila.

Osim početka, i kraja, slažem se skroz :D

• +1 1
Posted

Šta računate u početak?

Odustao sam nakon početka, a odgledao sam žurku, bredpita kao kenja nakon žurke i onaj prvi filmski set nakon toga.

Posted (edited)

meni je recimo zurka too much.

sve u svemu ok mi je zabava. radnja je jednostavna, stil pompezan i cesto prazan i samodovoljan, gluma odlicna. pretpostavljam da je katastrofalne kritike dobio zbog percipirane nesrazmjere izmedju namjere i ishoda -ali uopste ne mislim da je imao narocite pretenzije - i zbog odredjene esnafske pristrasnosti u misljenju koja na strucnu, ovdje istorijsku i teorijsku, netacnost reaguje prestrogo. ali film (ili umjetnost) nema obavezu da bude tacan, a vala ni da poduci tj to mu nisu nuzni kvalitativni uslovi, bio u drugom smislu dobar ili ne.

doduse ja sam iz skole misljenja da umjetnost nema bas nikakvu obavezu pa me i principijelno bas briga. 

ne mislim da je film za 10 ali vala nije ni tek za 5.

Edited by morgana
  • +1 2
Posted

Meni je žurka takođe bila too much.

Ali set mi je bio zabavan, sve me to setilo na Moving Pictures od Pratchett-a.

Cela narko/dugovi/jurnjava i sve takođe too much. Da se on SPOJLERI ubio a ona samo odlutala u noć, to bi bilo to, fade out i scene iz starih filmova sa krindž preglumljavanjem i užasnim glasom i kraj, prekid trake.

To bi bilo bolje i vremenski i za moj osećaj. Ovako, zabavan, ali ne bih ga gledao dva puta.

Posted

ni ja ga ne bih gledala dva puta, a to vazi za maltene sve sto sam pohvatala iz proslogodisnje produkcije. osim za aftersun koji je odlican ali ga ne bih gledala ponovo jer mi je emocionalno prezahtjevan.

• +1 1
Posted
On 15.3.2023. at 1:22, Lancia said:

To Leslie - dobro odradjen true story, Andrea Riseborough oduvala ulogu, sad vidim da je bila i nominovana za Oskara, tja.

des-to-leslie-movie-06-ht-jt-230124-1674

Dooobar, Andrea pokidala. Kažem kompanjonu u gledanju: jbte ovo je kidanje a ne, recimo, Cate u Taru, a sad vidim da je ispala farsa baš zbog tog poređenja.

• +1 1
Posted

'71, britanski akcija triler smesten u Belfast u vreme konflikta. Nije uopste los, a koga zanimaju the Troubles njemu ce biti odlican.

Posted (edited)

Почео да гледам "the banshees of inisherin", у првим секундама иде нека песма која ми звучи познато, па прекидох филм, и уз помоћ Гоогла сазнадох да је у питању нека бугарска народна песма. Онда ми паде на памет: зашто никад нисам гуглао на тему тога што у филмовима о Ирској често нема дрвећа, само морске обале, ливаде и реке, где им је нестало дрвеће? :) Да ли уопште треба да гледам тај филм када ми нешто стално скреће пажњу са гледања, једва да сам минут одмакао од почетка... :fantom: можда ми нешто поручује да не гледам тај филм...

Edited by Duhovnost, ljubav i med
Posted (edited)

...Заправо, филм је одличан. Говори о битној разлици између другарства и пријатељства. И колико другарство на дуги рок изазива мучење, стагнацију, пропадање и назадовање. Кроз бизарне филмске слике је све то приказано, али вероватно да другачије не може, да би била симболички приказана та дубока истина о људима, који се друже, немају духовних блискости, не пуштају друге, нове људе унутра, а не излазе из свог уназађујућег и ужасавајућег круга другара, морало је то кроз неку бизарност да се прикаже. 

Edited by Duhovnost, ljubav i med
  • +1 1