Shan Jan Posted March 12, 2023 Posted March 12, 2023 1 hour ago, Mil@n said: Jedan momenat u filmu me je užasno smorio, @Shan Jan, pošto si već čitao knjigu živo me zanima da li je bilo u knjizi: Hide contents Naime, u nekom momentu sreo je klinca na ulici koji je pošto je dobio standardnu dozu napušavanja ispričao kako je TRANS i kako je njegova (Ottova) žena jedina koja ga je u školi prihvatila itd, itd. Spoiler U knjizi je pomagao jednom gej decku, usput ga sve vreme zovuci pesko i cudeci se sto se drugi zbog toga hvataju za glavu. Ne secam se trans klinca, mozda su samo zamenili ta dva. 1
Patty Lee Posted March 12, 2023 Posted March 12, 2023 2 hours ago, Mil@n said: Jedan momenat u filmu me je užasno smorio, @Shan Jan, pošto si već čitao knjigu živo me zanima da li je bilo u knjizi: Reveal hidden contents Naime, u nekom momentu sreo je klinca na ulici koji je pošto je dobio standardnu dozu napušavanja ispričao kako je TRANS i kako je njegova (Ottova) žena jedina koja ga je u školi prihvatila itd, itd. Ja sam gledala samo švedsku ekranizaciju A Man Called Ove, nisam čitala knjigu, ali sudeći po sinopsisu ovde su dva lika spojili u jedan. U filmu A Man Called Ove ima jedan klinac sa biciklom i drugi koji ima probleme kod kuće jer je gej, pa ga Ove primi kod sebe; taj deo su vrv promenili da bolje koresponidra sa američkom publikom ili jer je to pitanje trenutno aktuelnije. 2
maheem Posted March 12, 2023 Posted March 12, 2023 Living (2022) https://m.imdb.com/title/tt9051908/?ref_=ext_shr_lnk Ne znam što je ovo snimano. Nighy je dobar i prava je šteta što film, u kome je konačno dobio glavnu ulogu, nije bolji. Ko nije gledao Ikiru, neka ga gleda umesto Living. 2
ToniAdams Posted March 12, 2023 Posted March 12, 2023 The Fabelmans, vrv najgori film (ok, uz Licorice Pizza) koji sam odgledao do kraja
noskich Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 Ne znam kako ovo nisam pre video, jedan od najboljih dokumentaraca ikada: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Act_of_Killing
maheem Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 12 hours ago, ToniAdams said: Licorice Pizza Jesi ubio nekog posle filma? 1
Indy Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 Kad smo kod loših filmova iz skorašnje berbe, ništa ne može biti gore od Wrong Place (2022). Ne znam ni sam kako sam odgledao do kraja. A poslednji, zahvaljujući forumskim preporukama, The Banshees of Inisherin (2022). U stvari, baš dobar, premda ne naročito prijatan za gledanje (na momente).
Mil@n Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 16 hours ago, Patty Lee said: Ja sam gledala samo švedsku ekranizaciju A Man Called Ove, nisam čitala knjigu, ali sudeći po sinopsisu ovde su dva lika spojili u jedan. U filmu A Man Called Ove ima jedan klinac sa biciklom i drugi koji ima probleme kod kuće jer je gej, pa ga Ove primi kod sebe; taj deo su vrv promenili da bolje koresponidra sa američkom publikom ili jer je to pitanje trenutno aktuelnije. Pa da, u filmu je klinac sa bajsom, koji je trans. Problem je upravo u toj aktuelizaciji, nekako mi nije išlo uz dotadašnji flow i vajb filma.
djeneralche Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 Triangle of sadness sinoc na RTSu, simpaticna burleska, baba sera koja postaje najbitnija osoba.
maheem Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 Girl Picture aka Tytöt tytöt tytöt (2022) https://www.imdb.com/title/tt13328800/ Solidan coming of age film o “kvarovima” i raskoracima izmedju malih ljudi.
maheem Posted March 14, 2023 Posted March 14, 2023 Un monde (2021) https://www.imdb.com/title/tt11087960/ Prvenac rediteljke, sličan Closeu, njenog sunarodnika, tematikom, kamerom i kvalitetom.
Lancia Posted March 15, 2023 Posted March 15, 2023 To Leslie - dobro odradjen true story, Andrea Riseborough oduvala ulogu, sad vidim da je bila i nominovana za Oskara, tja. 2
Krampa Posted March 15, 2023 Posted March 15, 2023 anywhere everywhere all at once. svega nemilice u filmu. nemam pojma. bolje da nisam pogledao. nepotrebna buka u mojoj glavi. mozda se nekom svidi.
morgana Posted March 16, 2023 Posted March 16, 2023 i tar i kejt u njemu su plastika, a dijalozi su bezveze 3
Recommended Posts