Jump to content
IGNORED

Poslednji film koji ste gledali Part II

Calavera

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Mil@n said:

Jedan momenat u filmu me je užasno smorio, @Shan Jan, pošto si već čitao knjigu živo me zanima da li je bilo u knjizi:

Hide contents

Naime, u nekom momentu sreo je klinca na ulici koji je pošto je dobio standardnu dozu napušavanja ispričao kako je TRANS i kako je njegova (Ottova) žena jedina koja ga je u školi prihvatila itd, itd. 

Spoiler

U knjizi je pomagao jednom gej decku, usput ga sve vreme zovuci pesko i cudeci se sto se drugi zbog toga hvataju za glavu. Ne secam se trans klinca, mozda su samo zamenili ta dva. 

• Hvala 1
Posted
2 hours ago, Mil@n said:

Jedan momenat u filmu me je užasno smorio, @Shan Jan, pošto si već čitao knjigu živo me zanima da li je bilo u knjizi:

Reveal hidden contents

Naime, u nekom momentu sreo je klinca na ulici koji je pošto je dobio standardnu dozu napušavanja ispričao kako je TRANS i kako je njegova (Ottova) žena jedina koja ga je u školi prihvatila itd, itd. 

Ja sam gledala samo švedsku ekranizaciju A Man Called Ove, nisam čitala knjigu, ali sudeći po sinopsisu ovde su dva lika spojili u jedan. U filmu A Man Called Ove ima jedan klinac sa biciklom i drugi koji ima probleme kod kuće jer je gej, pa ga Ove primi kod sebe; taj deo su vrv promenili da bolje koresponidra sa američkom publikom ili jer je to pitanje trenutno aktuelnije.

• +1 2
Posted
12 hours ago, ToniAdams said:

Licorice Pizza

Jesi ubio nekog posle filma?

• Haha 1
Posted

Kad smo kod loših filmova iz skorašnje berbe, ništa ne može biti gore od Wrong Place (2022). Ne znam ni sam kako sam odgledao do kraja.

A poslednji, zahvaljujući forumskim preporukama, The Banshees of Inisherin (2022). U stvari, baš dobar, premda ne naročito prijatan za gledanje (na momente).

Posted
16 hours ago, Patty Lee said:

Ja sam gledala samo švedsku ekranizaciju A Man Called Ove, nisam čitala knjigu, ali sudeći po sinopsisu ovde su dva lika spojili u jedan. U filmu A Man Called Ove ima jedan klinac sa biciklom i drugi koji ima probleme kod kuće jer je gej, pa ga Ove primi kod sebe; taj deo su vrv promenili da bolje koresponidra sa američkom publikom ili jer je to pitanje trenutno aktuelnije.

Pa da, u filmu je klinac sa bajsom, koji je trans. 

Problem je upravo u toj aktuelizaciji, nekako mi nije išlo uz dotadašnji flow i vajb filma. 

Posted

Triangle of sadness sinoc na RTSu, simpaticna burleska, baba sera koja postaje najbitnija osoba.

Posted

To Leslie - dobro odradjen true story, Andrea Riseborough oduvala ulogu, sad vidim da je bila i nominovana za Oskara, tja.

des-to-leslie-movie-06-ht-jt-230124-1674

• +1 2
Posted

anywhere everywhere all at once. svega nemilice u filmu. nemam pojma. bolje da nisam pogledao. nepotrebna buka u mojoj glavi. mozda se nekom svidi.

Posted

i tar i kejt u njemu su plastika, a dijalozi su bezveze

• +1 3
Posted

Odličan Puss in Boots 2, bolji od keca. 

• +1 1