nisam ja Posted October 14, 2019 Posted October 14, 2019 Pa ima i Alan Ford na srpskom. Moš bulju brisat njim. Ja se sećam tajnog društva pgc na hrvaštini.
gospa buba Posted October 14, 2019 Posted October 14, 2019 ja sam uvek bila silno ubedjena da je bash zapeta rvacki/starinski
Zabalujev Posted October 14, 2019 Posted October 14, 2019 (edited) Totalna konfuzija, u to vreme u Dečjim novinama strip Sveti Sava u kome Sava sa seoskIm popom naleće na pagane koji se mole hrastu i kaže da treba načiniti zarez na drvetu te od drveta napraviti zapis. Dom sprema kućanica, kuću sprema domaćica. Edited October 14, 2019 by Zabalujev
vememah Posted October 14, 2019 Posted October 14, 2019 8 minutes ago, gospa buba said: ja sam uvek bila silno ubedjena da je bash zapeta rvacki/starinski Zanimljivo je da je rusizam i točka (i tamo точка), od тыкать što znači zabadati.
Dankan Ajdaho Posted October 14, 2019 Posted October 14, 2019 (edited) 20 hours ago, Frank Pembleton said: Jbte dok nisam razmislio, uopšte mi do mozga nije došlo "prevod"... ... Shiit has hit the fan... Odrastao sam u Ljubljani, a Družinu (Družbu) Pere Kvržice sam gledao jedno deset puta u Bioskopu. I evo moram da priznam da sam sve ove godine, sa sve čitanjem knjige, mislio da je izvorni naslov Družina. Edited October 14, 2019 by Dankan Ajdaho
omiljeni Posted October 14, 2019 Posted October 14, 2019 družina je sinji galeb, a Pero Kvržica je družba.
adam Posted October 14, 2019 Posted October 14, 2019 rvati su stampali malog kraljevica devedesetih. shega kao takva. a ovaj copic je univerzalan - moze se prevoditi i na srpski i na rvacki, samo da se dosete.
napadaj Posted October 14, 2019 Posted October 14, 2019 Ladno incidenti na promociji Vesićeve knjige, a večiti zamenik valjda predosetio, pa je sav prihod opredelio za lečenje nekog deteta i sad otac navodno u svom tom haosu moli opoziciju da ne pravi sranja.B92: Otac bolesnog dečaka zamolio opoziciju da ne ometa promociju; Tuča ispred galerije VIDEO http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=10&dd=14&nav_category=11&nav_id=1603719Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
BWA Posted October 14, 2019 Posted October 14, 2019 2 hours ago, adam said: rvati su stampali malog kraljevica devedesetih. shega kao takva. a ovaj copic je univerzalan - moze se prevoditi i na srpski i na rvacki, samo da se dosete. moze i na bosanski.
Jeremija Posted October 14, 2019 Posted October 14, 2019 34 minutes ago, napadaj said: Ladno incidenti na promociji Vesićeve knjige, a večiti zamenik valjda predosetio, pa je sav prihod opredelio za lečenje nekog deteta i sad otac navodno u svom tom haosu moli opoziciju da ne pravi sranja. B92: Otac bolesnog dečaka zamolio opoziciju da ne ometa promociju; Tuča ispred galerije VIDEO http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=10&dd=14&nav_category=11&nav_id=1603719 Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk E, ali kakav podnaslov - Beograd -- Dragan Đilas i njegove pristalice svojim "performansom" pokušavaju da spreče promociju knjige Gorana Vesića čiji prihod od prodaje ide u humanitarne svrhe.
Miljenko Posted October 15, 2019 Posted October 15, 2019 Meni je Alan Ford bio standard, mada nije bio naporan za citanje, iako sam bio klinac. Filipovic i Lipanovic su me vec smorili dosta kasnije (otopine, luzine i tome slicno).
Desmond Bojčinski Posted October 15, 2019 Posted October 15, 2019 T0oliko sam ih čitao da sam na hrvatskom polagao usmeni.
JozoMujica Posted October 15, 2019 Posted October 15, 2019 23 hours ago, Jeremija said: E, ali kakav podnaslov - Beograd -- Dragan Đilas i njegove pristalice svojim "performansom" pokušavaju da spreče promociju knjige Gorana Vesića čiji prihod od prodaje ide u humanitarne svrhe. Još bolje, ne samo da sprečavaju, već i kradu pare.
Recommended Posts