ToniAdams Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 Prilično suludo zvuči s obzirom na navodne liste čekanja u srbiji. Dovoljno suludo da bi bilo istinito.
Uskebasi Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 (edited) 2 hours ago, pt 2.0 said: zna li neko (pravnici help!) nešto više o tome koji su to ugovori (međunarodni?) koji omogućavaju ovako nešto??? To je predvidjeno Porodicnim zakonom Državljanstvo usvojitelja Član 103 (1) Strani državljanin može usvojiti dete pod uslovom: 1. da se ne mogu naći usvojitelji među domaćim državljanima; 2. da se ministar nadležan za porodičnu zaštitu saglasio sa usvojenjem. (2) Smatraće se da se usvojitelji ne mogu naći među domaćim državljanima ako je prošlo više od godinu dana od dana unošenja podataka o budućem usvojeniku u Jedinstveni lični registar usvojenja. (3) Izuzetno, ministar nadležan za porodičnu zaštitu može dozvoliti usvojenje stranom državljaninu i pre isteka roka iz stava 2 ovog člana ako je to u najboljem interesu deteta. Edited March 19, 2018 by Uskebasi
pt 2.0 Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 9 minutes ago, Uskebasi said: To je predvidjeno Porodicnim zakonom Državljanstvo usvojitelja Član 103 (1) Strani državljanin može usvojiti dete pod uslovom: 1. da se ne mogu naći usvojitelji među domaćim državljanima; 2. da se ministar nadležan za porodičnu zaštitu saglasio sa usvojenjem. (2) Smatraće se da se usvojitelji ne mogu naći među domaćim državljanima ako je prošlo više od godinu dana od dana unošenja podataka o budućem usvojeniku u Jedinstveni lični registar usvojenja. (3) Izuzetno, ministar nadležan za porodičnu zaštitu može dozvoliti usvojenje stranom državljaninu i pre isteka roka iz stava 2 ovog člana ako je to u najboljem interesu deteta. hvala ti puno na trudu da mi odgovoriš. meni je ovo što čitam užasno. lakše je izvesti dete nego automobil... jebote :( ovim ljudima, hranitemljima, su nešto računali zbirne godine (zajedno imaju 91) pa je to kao problem. malecki ima neko stanje, i ova lekarka je dosta truda uložila da dođe do faze da progovori (na srpskom, razume se) . i sad ga sele u holandiju. a ministar nadležan za porodičnu zaštitu je onaj moron vozač što citira dučića??? ona alečković je lujka, ali izgleda tu ima nešto. jebem ti zemlju, nije mi dobro.
Uskebasi Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 (edited) Dok nije otisao u vojsku. Sad je ministar onaj pesnik Edited March 19, 2018 by Uskebasi
Uskebasi Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 Lujka je ocigledno luda, ali u CSR i Ministarstvu sede nestrucni, zli i korumpirani, tako da nam u toj oblasti nema spasa dok se navedene ustanove ne sruše do temelja
JozoMujica Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 19 minutes ago, pt 2.0 said: ovim ljudima, hranitemljima, su nešto računali zbirne godine (zajedno imaju 91) pa je to kao problem. Koliko godina ima dete? Prepreka je ako je stariji usvojitelj više od 45 godina stariji od deteta, to ne može po zakonu i nikad nije moglo (osim mislim ako je u pitanju član uže porodice, nisam siguran za to).
aram Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 Ma bre, dovoljno je pogledati vozni park zaposlenih u Zvečanskoj i sve je jasno. Pričao sam ovde o drugarici koja je čekala godinama, tražili joj desetine hiljada maraka... a onda je bilo: "a, pa ti bi uzela i ciganče? pa to može odma..." Ciganče™ je danas predivna i prepametna i izuzetno talentovana devojka, to je jedino lepo u celoj priči.
pt 2.0 Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 (edited) Ne znam, ali je verovatno sasvim mali dečkić do 3 godine. Da, to se uklapa 45+46 je 91. Ali kako to tako nema drugih kriterijuma? Braća koja su ovde?? I kako ministar vozač član Mense i vlasnik Alasove diplome procenjuje te Holanđane?!?! Na osnovu čega? I šta je sa razvojem deteta koje je već imalo manje smetnje?!? Šta je sa dobrobiti deteta? Edited March 19, 2018 by pt 2.0
jms_uk Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 31 minutes ago, pt 2.0 said: I kako ministar vozač član Mense i vlasnik Alasove diplome procenjuje te Holanđane?!?! Na osnovu čega? €€€€?
Malvo Posted March 20, 2018 Posted March 20, 2018 Da li samo meni pada na pamet zlokobnija pomisao nego sto je prodaja dece parovima iz inostranstva koji ne mogu da dobiju dete?
Tihajeza Posted March 20, 2018 Posted March 20, 2018 Da li samo meni pada na pamet zlokobnija pomisao nego sto je prodaja dece parovima iz inostranstva koji ne mogu da dobiju dete? Na (doduše veoma malom) uzorku od tebe i mene, da.
Jeremija Posted March 20, 2018 Posted March 20, 2018 Meni je odmah pala na pamet još zlokobnija pomisao nego vama, ali ne bih da uznemiravam forum pa ćemo spojlerovati... Spoiler https://en.wikipedia.org/wiki/Satanic_ritual_abuse https://en.wikipedia.org/wiki/Child_sacrifice
Malvo Posted March 20, 2018 Posted March 20, 2018 OVo je prosto tema za sprdacinu, ko viljuskom u oko
Recommended Posts