Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad našeg društva, pbp)

Featured Replies

nije malo opasnije nego mnogo jer idu preko 40 na sat. probaj da zaletis bajk toliko

• Replies 44.6k
  • Views 4.6m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

Suludo je voziti po magistrali, a i zabranjeno. Ako se ne varam, el. trotinet moze samo po stazi, a po kolovozu samo tamo gde je ograničenje brzine 30km/h. Magistrala izricito zabranjena

Što je isto loše, i ove dostave jurcaju na elektro bajsevima bici stazama, kad stisnu onaj potenciometar samo prolete... a to što ne staju na ukrštanjima sa kolovozom to je posebna priča, misle da drugi treba da brinu o njima...

mislim da je u zakonu o saobraćaju sada dopisana i mogućnost oduzimanja vozila. ne bi bilo loše da je to uvedeno i za te trotinete, elektro bicikle i slično. ako se vozi bez kacige, tamo gde ne sme ......... no, i za to je potrebna odluka OKG koju zabole za bilo šta sem novca

54 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Po gradu đene đene, možda je malo opasnije nego na bajku, pogotovo gde imaju staze. Ali voziti ono govno na magistrali je suludo

Voziti bajs po magistrali je takodje suludo, pa ima biciklista.

Pogotovo ovi sto krenu na more ili dalji put.

Edited by brusli

Kretanje biciklista je zabranjeno samo na motoputu opštim pravilima saobraćaja. Mislio sam da ih ima mnogo više, al po poslednjoj uredbi ispada da je to samo ovih 20ak pravaca sa 2+2 trake, plus autoputevi, naravno. Kad razmislim, i ne vidjam previše često onaj plavi znak za put rezervisan za motorna vozila.

• Za kretanje električnog trotineta koriste se biciklistička staza, pešačko-biciklistička staza ili biciklistička traka

• Zabranjena je vožnja trotoarima na kojima nema posebnog dela za bicikliste ili dela koji je zajednički za njih i pešake

• Ako ne postoje biciklističke ili pešačko-biciklističke staze (što je slučaj u većini manjih gradova Srbije), dozvoljena je vožnja kolovozom, ali samo na putu gde je brzina kretanja ograničena na najviše 30 km/h ako je vozač maloletan, odnosno, a ako je navršio 18 godina na putevima gde je ograničenje najviše 50 km/h

blic.rs/vesti/beograd/kako-i-gde-se-moze-voziti-elektricni-trotinet-pravila-i-kazne-sve-detaljno/06pz405

U Nemačkoj je zakonom propisano da električni trotineti moraju imati maksimalnu brzinu od 20 km/h, a to ograničenje mora biti tehnički ostvareno (softverski ili mehanički limit).

Bio sam puno puta u Pazaru i svaki put sam se zaprepastio kako deca od 10 godina pa naviše jurcaju skuterima i trotinetima (vrlo često po dvoje). Kažu da je najmlađi grad u Evropi i stvarno ima puno dece i omladine. Vožnja po magistrali je stvarno novi nivo, jer ih tamo nisam viđao mnogo. Nadam se da će ova tragedija bar da ima za rezultat uređivanje korišćenja ovih vozila.

Nedavno sam kolima kreno da obilazim neku bakutu na elektricnom motoricu tom, i krava ubrza na 45-50 dok sam joj bio s leve strane.

Zakocio, odustao i pustio je da ide ispred mene, da sam dodo gascinu bile bi makazice, islo dvoje kola u susret nekih 150-200m dalje

Nisam hteo preko ogranicenja da se majmunisem. I kad sam je pustio da ide ispred mene, uspori ona na 30-35. Popizdio i skreno u sporednu, sta da radim s budalom

Edited by Ratamahatta

kod aleksinca . poginula tinejdžerka, troje povređeno. dokle?

linak

200 na sat, samo cepaj.

Полиција је у Сурчину зауставила и искључила из саобраћаја четрдесеттрогодишњег возача који се без возачке дозволе кретао брзином од 196 километара на час.

У саопштењу се додаје да је контролом утврђено да је управљао возилом без возачке дозволе, која му је одузета 2021. године због прикупљених казнених поена.

Bas lepo.

Nego jesu li ga spakovali u pritvor skotovi? Za drugo svakako nije.

12 minutes ago, Downforce said:

Bas lepo.

Nego jesu li ga spakovali u pritvor skotovi? Za drugo svakako nije.

Eventualno greskom. Taj sigurno ima nekog ko ga vadi. Podseti me kad je neki udes izazvao lik koji ima 60 izdatih kazni.

To je jedino sto bi bilo bitno u ovom kontekstu. Da je u pritvoru i da tamo ceka sudjenje.

A eto bas taj momenat fali.