Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad našeg društva, pbp)

Featured Replies

4 minutes ago, Svemir Zeka said:

Ja ti ovo ništa ne razumem, ali preneću

Mislim da je poenta da će brže doći ako nemaju kome da naplate utrošak vode, tj. da kvar nije vezan za brojilo. Ima smisla.

Drži se, Zeko heart

Edited by Halvard

• Replies 44.6k
  • Views 4.6m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

4 minutes ago, Halvard said:

Mislim da je poenta da će brže doći ako nemaju kome da naplate utrošak vode, tj. da kvar nije vezan za brojilo. Ima smisla.

Drži se, Zeko heart

@Svemir Zeka

Ovo.

Do brojila ako je gubitak, placa Vodovod. Od brojila do cesme, placa potrosac.

9 minutes ago, SNARC said:

@Svemir Zeka

Ovo.

Do brojila ako je gubitak, placa Vodovod. Od brojila do cesme, placa potrosac.

Koliko sam razumela, pukla je cev ispod zemlje i deo se izliva na placu gde nema ničega, a između njih i tog placa ima još jedan, na kome takođe nema ičega, nema kuće. Prazno sve do njihove kuće, kraj sela

Znaci pripada vodovodu i ide njima na stetu..

Valjda ce neko od advokata ovde moci da rastumaci da li ima osnova za tuzbu na konto uzrocno-posledicnih stvari (da se tako, juristicki, izrazim) i da im se na teret stavi sve sta moze. Ako ima dokaza da su ih zvali i obavestili, to je sigurno plus.

No..advokati, pre svega.

Ništa to njih ne zanima, gubici vode su im blizu 40%. Tako se ne ponaša firma koja posluje i tržišno i odgovorno.

Bitno da su ljudi dobro, sve se drugo da srediti.

3 minutes ago, spettacollo said:

gubici vode su im blizu 40%.

Da, tu je za ovih kako čujem nekoliko meseci isteklo ko zna koliko vode. Jezivo

Pisao sam već, pre mesec-dva pukne cev u šahti u mom dvorištu, ali pre vodomera, znači njihovo curi. Deset dana sam ih dozivao da poprave.

1 hour ago, SNARC said:

Znaci pripada vodovodu i ide njima na stetu..

Valjda ce neko od advokata ovde moci da rastumaci da li ima osnova za tuzbu na konto uzrocno-posledicnih stvari (da se tako, juristicki, izrazim) i da im se na teret stavi sve sta moze. Ako ima dokaza da su ih zvali i obavestili, to je sigurno plus.

No..advokati, pre svega.

@Ayatollah @Hamlet Strašni @nautilus i drugari

Прво што је битно је да се утврди да је пожар последица поплаве. Оно где ће се водовод бранити је да су оштећени били дужни да предузму неке мере да се заштите - то се зове допринос оштећеног штети и користи се да умање износ штете.

Требало би прво обезбедити доказе или да се уради вештачење узрока пожара одмах или у неком поступку обезбеђења доказа. Друго је да се утврди штета - за објекат вероватно неки грађевинац, за ствари актуар. И да се изврше прегледи код психолога због нематеријалне штете.

Постоје вештаци који вештаче узроке пожара, ја немам да препоручим никога

Sve sto je hamlet rekao, samo uz dodatno pojasnjenje da je obezbedjenje dokaza hitan sudski postupak, gde sud obezbedjuje dokaz u cilju njegovog kasnijeg koriscenja u parnici. Sud ce izaci na lice mesta sa vestacima i utvrditi stetu i uzrok stete

1 hour ago, JozoMujica said:

Pisao sam već, pre mesec-dva pukne cev u šahti u mom dvorištu, ali pre vodomera, znači njihovo curi. Deset dana sam ih dozivao da poprave.

ne mogu oni mene toliko malo da plate, koliko je malo mogu da radim

5 hours ago, SNARC said:

Svakom drzavnom pruzaocu usluga treba da se naglasi ako je problem pre brojila..jer onda dolete.

Ako je iza brojila prema kuci, onda se to naplati domacinstvu i bole ih uvo da se cimaju.

Ovo mogu da potvrdim. Mom tati se to desilo prošle godine, cev je pukla u dvorištu ali pre brojila, došli su istog dana i sredili.

Drži te se Zeko i jebite im mater, stoka neodgovorna.

41 minutes ago, gone fishing said:

ne mogu oni mene toliko malo da plate, koliko je malo mogu da radim

Što je najgore, ovi što su radili, su radili, brzo i efikasno, problem je u opštoj kurcobolji onih što sede po kancelarijama ili nedostatku onih koji rade.

Na gradilistu tokom gradjenja Arene. Zvoni telefon jednom cati u baraci. Javlja neko da je u saobracaju poginuo jedan radnik podizvodjacke firme sa tog gradilista kad je krenuo u smjestaj sa posla. Prvo sto lik izgovara: "i sta ja tu sad da radim?"

1 hour ago, JozoMujica said:

Što je najgore, ovi što su radili, su radili, brzo i efikasno, problem je u opštoj kurcobolji onih što sede po kancelarijama ili nedostatku onih koji rade.

pa na kancelarijske pacove sam i mislio hihi