Jump to content
IGNORED

naucni vocap - kad necete da smarate posten svet

betty

Recommended Posts

Prihvacen rad u dobrom casopisu. Posle dve prepravke i 17 meseci od prvog slanja. Utoliko lepsi osecaj.
čestitam!meni je inače za moj dosada najslavniji rad u časopisu trebalo 2.5 godine :Dali dobro, u međuvremenu sam se i malo bila porađala i tako to Edited by Amelija
ne bih znao reći, odbio sam i sneak-peak u to ^_^
naravno. nemam blagog pojma. chekam da mladolideri pochnu da me vrbuju zbog nevidjene bitnosti dogadjaja. onda cu ih terati da mi preprichavaju i oni ce preprichavati, zato sto je vazno :D
Prihvacen rad u dobrom casopisu. Posle dve prepravke i 17 meseci od prvog slanja. Utoliko lepsi osecaj.
17 meseci? :opa sta su radili toliko???kod mene to ne predje 3-4 meseca u najgorem sluchaju, mada ja na 2 meseca od kad ode referiju, odma pisjem engrti letter <_<edip@amelija. 2.5 godine??? :isuse: Edited by thermal bug

Pa cekao 5 meseci na prve recenzije, onda 6 meseci rok za slanje nove. Onda jos 2 meseca cekanja za drugi krug recenzija i 3 meseca roka da unesem izmene. I jos mesec dana cekanja do odluke urednika. Eto :)

17. meseci je spram relevantnog izdanja, predugacak period (2ipol godine, pak obesmisljavanje).u prirodnim naukama, a da je odavde poslato - do godinu dana.
pa mislim i to ako si baksuz i morash da se deresh na kraju...

Dugo je i kod nas drustvenjaka. Al sta znam, uvek imas jos nekih drugih stvari da radis i zanimljivije ti je ono sto je novije pati se i ne mili. Jos k tomu, niko me nije terao da cekam do poslednjeg dana roka, a bas tako sam radio oba puta. A opet, desilo mi se mnogo puta da citam neki working paper recimo iz 2004, i onda vidim taj isti rad mozda malo promenjen objavljen u peer-reviewed casopisu recimo 4 godine kasnije.

Edited by Kampokei
edip@amelija. 2.5 godine??? :isuse:
eh pa jes mlogo čak i za naše pojmove, ali bila je malo specifična situacija (te nisam baš ekspresno poslala jednu od korigovanih verziju za koju su inače tražili mnooogo izmena i nove eksperimente i svašta nešto)rad sam poslala avgusta 2008me da bi mi recenzija stigla negde januara 2009, pa onda dok sam obavila sve što su tražili pa još i profesor <onaj koji je uvek čekao zadnji rok> aminovao poslala sam negde u junu 2009, da bi onda negde septembra 2009 stigla nova recenzija za mali milion komentara, želja i zahtevae tu se onda izdogađalo sve i svašta sekvencijalno, pa sam sledeću verziju poslala tek novembra 2010, a marta 2011 je stigao mejl sa subjectom "sreća najveća" :Deh jee, ala sam bila srećna tog dana, što jes jesinače u tom časopusu nema nikakvog roka za slanje sledeće verzije, kad pošalješ poslao sia rok za recenziju je pak 3 meseca, no nikada ne završe na vreme Edited by Amelija
inače u tom časopusu nema nikakvog roka za slanje sledeće verzije, kad pošalješ poslao sia rok za recenziju je pak 3 meseca, no nikada ne završe na vreme
interesantno. nisam ni gledala kako je kod nas. skoro uvek je gotovo do 4 meseca...

Evo i ja da se pohvalim, prihvacena su nam skoro dva rada, dobri casopisi, lepi impakt faktori :) Sad treba da saljemo jos jedan, u toku je malo dorade i sibamo i to. Valjda nas nece zezati...