Jump to content

Da li je alkohol dobar ili loš?

alkohol 65 members have voted

1. 1. alkohol?

• dobar
    • loš
    • zao
    • ko voli alkohol nije normalan
    • ko ne voli alkohol ne treba da živi
    • bolji je od droge
    • bolji je od duvana
    • gori je od droge
    • gori je od duvana
      0
    • i deca treba da ga piju

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

6 hours ago, Serena said:

Ja sam bila ubedjena da zestina nije zdrava dok mi pre par godina u Sloveniji posle rucka ne ponudise neki liker Borovicka za bolje varenje (sa kojim uvek muku mucim kad dodjem u Srbiju :unsure:). Od tad cim mi stane zeludac (a i kad ne stane :lolol:) ja uzmem casicu nekog likera da proradi :)

borovniček?

liker od borovnice, fino piće

• Popular Post

IMG-1545.jpg

Neverovatno je šta ljudi pišu ovde...Malo sam i uvređen:frust:

Često se obeznanjivo od alkohola izmđu 17-te i 27-me ali nije bio neki problem nego onako pilo se, svi smo. Uglvnom pivo (mislim da je najviše bilo 18 malih za noć i votka al se i đuskalo jako pritom)

Posle toga ne pamtim dal sam se dvaput ozbiljno napio, prosto pored samoubilačkog pušenja nema mesta ni za jedan drugi porok. U kafani naručim najmanje pivo što imaju popijem pola, nekad uz ručak "poplašeni" špricer - dec vina plus kap kisele. Jedino volim kad radim da mi cangrlja u čaši i greje me džin tonik sa puno leda al kad potrošim flašu zaboravim da opet kupim ustvari najčešće ne nađem šveps tonik (obično samo biter lemon u ponudi) pa batalim. Sad me Nisam ja podsetio odoh sutra.

Edited by francuski sobar

Volim žestine i koktele, ali na Roninovo uvređenje ne pijem redovno, nekad prođe i po par meseci dok se ne ukaže prilika. Od redovnog pijenja imam tradiciju koja se ustanovila tokom godina za Đokovićeva finala - po gutljaj za početak meča, svaki osvojen brejk, set i pobedu. Malo da se smire živci i srčka.

Ronine, ne čitaj dalje.

Spoiler

Bez varanja tako da je bilo finog omamljivanja, ali i prosutih čaša, zadnja za Vimbldon.

Do neke 30-31. pio onako sa drustvom kretenski kad se izadje, najcesce vodku, cilj dosta puta bio da se obeznanimo i cesto smo uspevali, imao sam i crne rupe u mozgu par puta po 6-7 sati, dva puta na hitnoj jer mi je blokirala dijafragma valjda od hrane i alkohola pa nisam mogao disati, ne ponovilo se. Posto sam usput bio i fizicki aktivan pio sam i pivo sa ekipom posle fudbala jedno 2-3 puta nedeljno ali uglavnom jedno ili dva, redje 5-6 komada jer je bas kriticna ekipa pa sam odlazio na vreme. 

Od tad se napio mozda 5 puta kad su bile neke proslave rodjenja dece uglavnom pa se svi porazbijaju ko stoka, mislim da sam se smorio od tih par onesvescivanja. Leti pijem 1-2-3 piva tocena velika i to mi prija, pogotovo uvece kad sam kilav a recimo nadjem se na plazi, onda me i jedno uspava, ili dupli pelindzer. Mislim da i ne mogu da se napijem vise sve i da hocu, covek da bi se napio mora sebi da dozvoli da se opusti a ja postajem namcorast i smoren i negativan prema skoro svemu i onda me ne rade ni kolicine alkohola koje bi me nekad obarale rutinski. 

Ono sto je jako lose je zadnjih par nedelja otkako sam zavrsio ciklus hemije u teretani pa posle toga uzeo da pijem clomid i nolvadex, neke zenske lekove, blokatore estrogena koji kao vracaju prirodni testosteron u normalu. Od tad sam ravna linija u glavi ali malo malo pa neka pripitost i dolasci kuci u 6 ujutru a evo juce nicim izazvan sa jednom zenskom predvece 3 dupla vinjaka, onda sa drustvom na plazi dupli pelin i posle pozvan na kasnu veceru i stukao dve case belog vina. Mora se to iseci u korenu, pogotovo sto uvek i vozim uz alkohol a i ne uklapa mi se uz imidz sportskog tipa nikako. 

sada su mi mnoge stvari jasnije oko foruma. temu o seksu ne moram da otvaram:D 

Ne pijem dok Paja vozi

Koktele ne pijem, jer ne znam da ih pijem. Maltene ih popijem kao i pivo, na brzinu i onda problemi posle par komada ...  

retko pijem i ne-sljiva rakije, osim kad sam bas siguran u proizvodjaca 

Ali koliko je hororičan naslov teme..."Da li je alkohol dobar ili loš "...Jebote pa u kom svemiru je loš krv mu jebem baš?!

13 hours ago, ronin said:

Ali koliko je hororičan naslov teme..."Da li je alkohol dobar ili loš "...Jebote pa u kom svemiru je loš krv mu jebem baš?!

Alkohol je dobar sluga a loš gospodar  :fantom:

Edited by Nikodije

To je parabola, dok si mlad radi za tebe

Ima taj jedan momenat kad krene forum udesno kugla da klizi nizbrdo i onda si najebo 

Pio, čak se i obeznanjivao nekoliko puta do dvadesete otprilike, onda shvatio da se nebrojeno X bolje provedem kad iskuliram.

Od tada iščezao bilo kakav poriv za uroljavanjem. Nazdravim na slavama i svadbama i to je to. Pivo komada 1 pijem isključivo sam uveče, bez ikakvog vremenskog okvira kao pravilo, nekada jedno u dva ili tri dana, nekada po 10 dana bez i da mi padne na pamet. Zanimljivo mi je što me jedno pivo razbudi, a dva uspavaju. Kad izađem, cedim singl ili dupli pelinkovac celo veče.

Ja ću da se skidam sa alkohola. Prećerivalo se poslednjih nedelja, meseci, godina. Prvenstveno sa piva, a bogumi i sa žestine. Vino ću da nastavim pomalo kad zahladi.

Pijem 360 od 365 dana, čašicu rakije pre ručka.

Osim toga, ponekad ide vino uz ručak i posle ručka, po nekad pivo i to je to .

Slatka alkoholna pića mrzim iz dna duše. Dakle, likeri stop 

Do neke tridesete, pilo se više. Napila se u životu više puta, ali samo jednom onako gadno i to pila smrdljivu vekiu :isuse:. Tri dana bolovala. Od tada vekiu ne mogu očima da vidim.

U mojim dvadesetim, pio se štok i kombinovao sa kolom. To je bilo ok, mislim, to mešanje, moglo je da se popije po 5-6 uveče, a ujutro normalno na posao.

Deda, otac, stric, svi pili preko mere. Svejedno, i dalje ne mislim da je alkohol loš, problem nije u alkoholu, naravno da je problem u ljudima.