Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zaglupljivanje nacije

Featured Replies

Tužno je to što u Srbiji često bude zaključak da nešto što postoji i uhodano je ne treba menjati ma koliko bilo loše i ma koliko mana imalo, samo zato što zamena najčešće bude još gora. Postoje izuzeci, naravno

• Replies 1.9k
  • Views 222.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• pacey defender
    pacey defender

meni ova vest bas smrdi na jezicku asimilaciju. radi se o porodici koja se "vratila" u Hrvatsku, mislim da je ocigledno sta to u kontekstu Hrvatska-Srbija znaci. I sad devojcica, rodjena u Srbiji od r

• I*m with the pilots
    I*m with the pilots

Ovo kao da je Njuz a ne HRT. Gledas i ne verujes:     https://www.facebook.com/HRTvijesti/posts/1898642423626852

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

Posted Images

a zasto mislus da je to dobra ideja?

Nadam se da ce prijemni ostati bar za 'kreativne' fakultete [akademije, arhitektura i sl.].

Bila bi fora da neko bez sluha ode na FMU jer ima dobre ocjene iz istorije i fizike

Šalu na stranu, akademije su poseban univerzitet i dosta članova Zakona o visokom obrazovanju pominju poseban tretman Univerziteta umetnosti

a zasto mislus da je to dobra ideja?

Pa evo npr. zato što sam išao i u gimnaziju i na fakultet u zemlji gde ne postoje ni prijemni ispiti* ni maturski ni standardizovani nacionalni testovi (tipa SAT) pa sve opet funkcioniše daleko bolje nego u Srbiji, na svim nivoima.

* - postoji mali broj izuzetaka

Bila bi fora da neko bez sluha ode na FMU jer ima dobre ocjene iz istorije i fizike

mitsko biće  :fantom:

mitsko biće  :fantom:

Znači ja sam neki minotaur, šta li :fantom:

Znači ja sam neki minotaur, šta li :fantom:

:D 

Dobro i ja sam neka vrsta, imao sam loše ocene i iz jednog i iz drugog, ali iz fizike je bilo zato što sam malo znao, a iz istorije jer sam se pravio pametan  ^_^

Pa evo npr. zato što sam išao i u gimnaziju i na fakultet u zemlji gde ne postoje ni prijemni ispiti* ni maturski ni standardizovani nacionalni testovi (tipa SAT) pa sve opet funkcioniše daleko bolje nego u Srbiji, na svim nivoima.

* - postoji mali broj izuzetaka

e jbg sad

mislio sam da se prica o srbiji

i prijemni u ovakvoj situaciji mi deluju kao ok nacin da svi dobiju podjednaku sansu

Ne vidim veliku razliku između mature i prijemnih ispita po pitanju jednakih šansi, štaviše matura je bolja po tom pitanju jer studenti iz unutrašnjosti koji bi na beogradske fakultete je polažu kod kuće i lakše im je da se za nju spreme

Edited by hazard

Pa da, polažu kod svojih, i daleko lakše će da se spreme™...

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Da nije bilo prijemnog u srednjoj bog zna u koju skolu bih se upisao. Da nije bilo prijemnog na fakultetu ne bih mogao fa upisem fakultet.

Pa da, polažu kod svojih, i daleko lakše će da se spreme™...

pa upravo to

plus je(makar u moje vreme) bas velika razlika bila od skole do skole

jeste sve otislo u kurac, ali makar jos nesto skola/profesofa drzi odredjen nivo

Da nije bilo prijemnog u srednjoj bog zna u koju skolu bih se upisao. Da nije bilo prijemnog na fakultetu ne bih mogao fa upisem fakultet.

Pa to... Imam drugara, uvek gurao do državnih iz mate i fizike, a ostale ocene sve 2-3... Da nije bilo prijemnog, nikad ne bi upisao etf...