hazard Posted July 7, 2017 Posted July 7, 2017 Tužno je to što u Srbiji često bude zaključak da nešto što postoji i uhodano je ne treba menjati ma koliko bilo loše i ma koliko mana imalo, samo zato što zamena najčešće bude još gora. Postoje izuzeci, naravno
jms_uk Posted July 7, 2017 Posted July 7, 2017 Nadam se da ce prijemni ostati bar za 'kreativne' fakultete [akademije, arhitektura i sl.].
James Marshall Posted July 7, 2017 Posted July 7, 2017 Bila bi fora da neko bez sluha ode na FMU jer ima dobre ocjene iz istorije i fizike
James Marshall Posted July 7, 2017 Posted July 7, 2017 Šalu na stranu, akademije su poseban univerzitet i dosta članova Zakona o visokom obrazovanju pominju poseban tretman Univerziteta umetnosti
hazard Posted July 7, 2017 Posted July 7, 2017 a zasto mislus da je to dobra ideja? Pa evo npr. zato što sam išao i u gimnaziju i na fakultet u zemlji gde ne postoje ni prijemni ispiti* ni maturski ni standardizovani nacionalni testovi (tipa SAT) pa sve opet funkcioniše daleko bolje nego u Srbiji, na svim nivoima. * - postoji mali broj izuzetaka
MancMellow Posted July 7, 2017 Posted July 7, 2017 Bila bi fora da neko bez sluha ode na FMU jer ima dobre ocjene iz istorije i fizike mitsko biće
MancMellow Posted July 7, 2017 Posted July 7, 2017 Znači ja sam neki minotaur, šta li :D Dobro i ja sam neka vrsta, imao sam loše ocene i iz jednog i iz drugog, ali iz fizike je bilo zato što sam malo znao, a iz istorije jer sam se pravio pametan ^_^
pbg12345 Posted July 7, 2017 Posted July 7, 2017 Pa evo npr. zato što sam išao i u gimnaziju i na fakultet u zemlji gde ne postoje ni prijemni ispiti* ni maturski ni standardizovani nacionalni testovi (tipa SAT) pa sve opet funkcioniše daleko bolje nego u Srbiji, na svim nivoima. * - postoji mali broj izuzetaka e jbg sadmislio sam da se prica o srbiji i prijemni u ovakvoj situaciji mi deluju kao ok nacin da svi dobiju podjednaku sansu
hazard Posted July 7, 2017 Posted July 7, 2017 (edited) Ne vidim veliku razliku između mature i prijemnih ispita po pitanju jednakih šansi, štaviše matura je bolja po tom pitanju jer studenti iz unutrašnjosti koji bi na beogradske fakultete je polažu kod kuće i lakše im je da se za nju spreme Edited July 7, 2017 by hazard
radisa Posted July 7, 2017 Posted July 7, 2017 Pa da, polažu kod svojih, i daleko lakše će da se spreme... Sent from my Redmi Pro using Tapatalk
zema Posted July 7, 2017 Posted July 7, 2017 Da nije bilo prijemnog u srednjoj bog zna u koju skolu bih se upisao. Da nije bilo prijemnog na fakultetu ne bih mogao fa upisem fakultet.
pbg12345 Posted July 7, 2017 Posted July 7, 2017 Pa da, polažu kod svojih, i daleko lakše će da se spreme... Sent from my Redmi Pro using Tapatalk pa upravo toplus je(makar u moje vreme) bas velika razlika bila od skole do skole jeste sve otislo u kurac, ali makar jos nesto skola/profesofa drzi odredjen nivo
radisa Posted July 7, 2017 Posted July 7, 2017 Da nije bilo prijemnog u srednjoj bog zna u koju skolu bih se upisao. Da nije bilo prijemnog na fakultetu ne bih mogao fa upisem fakultet.Pa to... Imam drugara, uvek gurao do državnih iz mate i fizike, a ostale ocene sve 2-3... Da nije bilo prijemnog, nikad ne bi upisao etf... Sent from my Redmi Pro using Tapatalk
Recommended Posts