Jump to content
IGNORED

Zaglupljivanje nacije

Eraserhead

Recommended Posts

Posted

Tužno je to što u Srbiji često bude zaključak da nešto što postoji i uhodano je ne treba menjati ma koliko bilo loše i ma koliko mana imalo, samo zato što zamena najčešće bude još gora. Postoje izuzeci, naravno

Posted

a zasto mislus da je to dobra ideja?

Posted

Nadam se da ce prijemni ostati bar za 'kreativne' fakultete [akademije, arhitektura i sl.].

Posted

Bila bi fora da neko bez sluha ode na FMU jer ima dobre ocjene iz istorije i fizike

Posted

Šalu na stranu, akademije su poseban univerzitet i dosta članova Zakona o visokom obrazovanju pominju poseban tretman Univerziteta umetnosti

Posted

a zasto mislus da je to dobra ideja?

Pa evo npr. zato što sam išao i u gimnaziju i na fakultet u zemlji gde ne postoje ni prijemni ispiti* ni maturski ni standardizovani nacionalni testovi (tipa SAT) pa sve opet funkcioniše daleko bolje nego u Srbiji, na svim nivoima.

* - postoji mali broj izuzetaka

Posted

Bila bi fora da neko bez sluha ode na FMU jer ima dobre ocjene iz istorije i fizike

mitsko biće  :fantom:

Posted

mitsko biće  :fantom:

Znači ja sam neki minotaur, šta li :fantom:

Posted

Znači ja sam neki minotaur, šta li :fantom:

:D 

Dobro i ja sam neka vrsta, imao sam loše ocene i iz jednog i iz drugog, ali iz fizike je bilo zato što sam malo znao, a iz istorije jer sam se pravio pametan  ^_^

Posted

Pa evo npr. zato što sam išao i u gimnaziju i na fakultet u zemlji gde ne postoje ni prijemni ispiti* ni maturski ni standardizovani nacionalni testovi (tipa SAT) pa sve opet funkcioniše daleko bolje nego u Srbiji, na svim nivoima.

* - postoji mali broj izuzetaka

e jbg sad

mislio sam da se prica o srbiji

i prijemni u ovakvoj situaciji mi deluju kao ok nacin da svi dobiju podjednaku sansu

Posted (edited)

Ne vidim veliku razliku između mature i prijemnih ispita po pitanju jednakih šansi, štaviše matura je bolja po tom pitanju jer studenti iz unutrašnjosti koji bi na beogradske fakultete je polažu kod kuće i lakše im je da se za nju spreme

Edited by hazard
Posted

Pa da, polažu kod svojih, i daleko lakše će da se spreme™...

Sent from my Redmi Pro using Tapatalk

Posted

Da nije bilo prijemnog u srednjoj bog zna u koju skolu bih se upisao. Da nije bilo prijemnog na fakultetu ne bih mogao fa upisem fakultet.

Posted

Pa da, polažu kod svojih, i daleko lakše će da se spreme™...

pa upravo to

plus je(makar u moje vreme) bas velika razlika bila od skole do skole

jeste sve otislo u kurac, ali makar jos nesto skola/profesofa drzi odredjen nivo

Posted

Da nije bilo prijemnog u srednjoj bog zna u koju skolu bih se upisao. Da nije bilo prijemnog na fakultetu ne bih mogao fa upisem fakultet.

Pa to... Imam drugara, uvek gurao do državnih iz mate i fizike, a ostale ocene sve 2-3... Da nije bilo prijemnog, nikad ne bi upisao etf...