July 7, 20177 yr Tužno je to što u Srbiji često bude zaključak da nešto što postoji i uhodano je ne treba menjati ma koliko bilo loše i ma koliko mana imalo, samo zato što zamena najčešće bude još gora. Postoje izuzeci, naravno
July 7, 20177 yr Nadam se da ce prijemni ostati bar za 'kreativne' fakultete [akademije, arhitektura i sl.].
July 7, 20177 yr Šalu na stranu, akademije su poseban univerzitet i dosta članova Zakona o visokom obrazovanju pominju poseban tretman Univerziteta umetnosti
July 7, 20177 yr a zasto mislus da je to dobra ideja? Pa evo npr. zato što sam išao i u gimnaziju i na fakultet u zemlji gde ne postoje ni prijemni ispiti* ni maturski ni standardizovani nacionalni testovi (tipa SAT) pa sve opet funkcioniše daleko bolje nego u Srbiji, na svim nivoima. * - postoji mali broj izuzetaka
July 7, 20177 yr Bila bi fora da neko bez sluha ode na FMU jer ima dobre ocjene iz istorije i fizike mitsko biće
July 7, 20177 yr Znači ja sam neki minotaur, šta li :D Dobro i ja sam neka vrsta, imao sam loše ocene i iz jednog i iz drugog, ali iz fizike je bilo zato što sam malo znao, a iz istorije jer sam se pravio pametan ^_^
July 7, 20177 yr Pa evo npr. zato što sam išao i u gimnaziju i na fakultet u zemlji gde ne postoje ni prijemni ispiti* ni maturski ni standardizovani nacionalni testovi (tipa SAT) pa sve opet funkcioniše daleko bolje nego u Srbiji, na svim nivoima. * - postoji mali broj izuzetaka e jbg sadmislio sam da se prica o srbiji i prijemni u ovakvoj situaciji mi deluju kao ok nacin da svi dobiju podjednaku sansu
July 7, 20177 yr Ne vidim veliku razliku između mature i prijemnih ispita po pitanju jednakih šansi, štaviše matura je bolja po tom pitanju jer studenti iz unutrašnjosti koji bi na beogradske fakultete je polažu kod kuće i lakše im je da se za nju spreme Edited July 7, 20177 yr by hazard
July 7, 20177 yr Pa da, polažu kod svojih, i daleko lakše će da se spreme... Sent from my Redmi Pro using Tapatalk
July 7, 20177 yr Da nije bilo prijemnog u srednjoj bog zna u koju skolu bih se upisao. Da nije bilo prijemnog na fakultetu ne bih mogao fa upisem fakultet.
July 7, 20177 yr Pa da, polažu kod svojih, i daleko lakše će da se spreme... Sent from my Redmi Pro using Tapatalk pa upravo toplus je(makar u moje vreme) bas velika razlika bila od skole do skole jeste sve otislo u kurac, ali makar jos nesto skola/profesofa drzi odredjen nivo
July 7, 20177 yr Da nije bilo prijemnog u srednjoj bog zna u koju skolu bih se upisao. Da nije bilo prijemnog na fakultetu ne bih mogao fa upisem fakultet.Pa to... Imam drugara, uvek gurao do državnih iz mate i fizike, a ostale ocene sve 2-3... Da nije bilo prijemnog, nikad ne bi upisao etf... Sent from my Redmi Pro using Tapatalk