Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Star Trek

Featured Replies

5 hours ago, Arkadija said:

Koliko vidim i današnja epizoda je potencijalna budalaština koja se dešava u holodeku. Četiri epizode, a jedva da su se bavili svojim poslom, istraživanjem. Prva rasplet sa Gornovima, strašno, druga, biće kao Q na brodu, jebeni užas, treća, kapetan zloupotrebljava resurse u privatne svrhe i sreće zombije, bez taksta i četvrta u holodeku.

Ova sezona je očigledno nečiji masivni ego trip, za koji se ne žali para.

Ne znam kako ce objasniti postojanje holodeka, posto ga nije bilo u TOS. Mozda alien technology.

• Replies 392
  • Views 42.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ko ima Netflix može da se podseti originalnog Star treka ili da ga otkrije po prvi put. Uprkos scenografiji nacrtanoj na stiroporu, ta serija je Šekspir+Dostojevski za ovo sranje danas.

• Počela juče 2.sezona Star Trek : Strange New Worlds ko prati Edit. Produženo je i za 3.sezonu

• Kurtzman i ekipa su ovde problem. Ja stvarno nemam pojma ko gleda ovaj NU trek. Paramount je na prodaju, nove gazde ce valjda dovesti nekog koji ce napraviti hard reboot fransizi. Ako im je Colbert gu

Posted Images

2 minutes ago, mandingo said:

Ne znam kako ce objasniti postojanje holodeka, posto ga nije bilo u TOS. Mozda alien technology.

Nije ga bilo u TOS, ali u Enterprise jeste, a dogadjaji iz Enterprise predhode TOS-u.

Konkretno sezona 1 eop. 5 - ona u kojoj Trip "zatrudni".

fantom

Edited by kronostime

9 minutes ago, kronostime said:

Nije ga bilo u TOS, ali u Enterprise jeste, a dogadjaji iz Enterprise predhode TOS-u.

Konkretno sezona 1 eop. 5 - ona u kojoj Trip "zatrudni".

fantom

Alien technology. Nije holodek bio na NX-01,

1 minute ago, mandingo said:

Alien technology. Nije holodek bio na NX-01,

Tako su dosli do tehnologije i Federacija i Klingonci....

D

5 minutes ago, kronostime said:

Tako su dosli do tehnologije i Federacija i Klingonci....

D

Prvi put se holodek na star fleet brodu pojavio, ako me secanje ne vara - u animated series. Mada nije ni bitno. Imaju Kelvin universe kao cannon shield, mogu da rade sta zele. Dobra stvar je da ce neko, nadam se ubrzo - sve to pobrisati. rolleyes

3 minutes ago, mandingo said:

Prvi put se holodek na star fleet brodu pojavio, ako me secanje ne vara - u animated series. Mada nije ni bitno. Imaju Kelvin universe kao cannon shield, mogu da rade sta zele. Dobra stvar je da ce neko, nadam se ubrzo - sve to pobrisati. rolleyes

U serijalima se pojavio u TNG - jednostavno, tek tada su mogli da urade efekte na zadovoljavajuci nacin.

Ali, u istorijatu po serijalima to je bilo u Enterprise.

D

4 minutes ago, kronostime said:

U serijalima se pojavio u TNG - jednostavno, tek tada su mogli da urade efekte na zadovoljavajuci nacin.

Ali, u istorijatu po serijalima to je bilo u Enterprise.

D

Nije bio na Enterprise-u. Jeste u seriji Enterprise.whistle

Holodek epizoda, komentar sa neta: „we are on a five year mission to explore strange new ways to ruin the franchise“.

Jedino šro na kraju dobijemo objašnjenje zašto nema holodeka u to doba na Enterprajzu.

• 2 weeks later...

Posle 4 užasne epizode, 5, i 6. su sasvim solidne. U sezoni koja ima 10 epizoda, to je jebeno neoprostivo. Znači biće još najmanje jedna, a nejverovatnije 2 koje su protraćene, tipujem na onu iz promo trejlera, kad se svi transformišu u Vulkance plus još jedna. Kraj će opet biti sa bićem iz pete epizode i klifhenger da zabiberi,.

• 3 weeks later...

Dođem da napišem utisak o sedmoj i osmoj epizodi i shvatim da ne mogu da setim o čemu se radi u sedmoj. Eto koliko je dobra. Osma sa Vulkancima je , loša i nema razloga što je tu, ali na neki uvrnut način je i zabvana.

I da, da se vratim na šestu koja generalno nije loša, jedan detalj koji me baš iznervirao . Naime, zbog nemogućnosti komunikacije unutar broda, Pelia dođe na genijalnu ideju da razvuče klasičan telefon po brodu. I sad dolazim do wtf momenta, obrzovani ljudi ,jer to oni jesu, gledaju u tu napravu i ne znaju šta je to. Jbt, prošlo je jedva 200 godina i oni nemaju pojma šta j telefon, ma važi. A da ne spominjem da na Enterprajzu postoje utičnice za telefon. Živote!!!!

Valjda su nekome ko ovo piše, oni klipovi kada klinci ne umeju da okrenu broj na starom telefonu urnebesni, pa je rešio da napravi mali štos. isuse

što da ne postoje utičnice za tel. to je i vojni brod, a žičane tel je mnogo teže prisluškivati od mobilnih koji zrače radio talase oko sebe kao božićna jelka hihi

30 minutes ago, gone fishing said:

što da ne postoje utičnice za tel. to je i vojni brod, a žičane tel je mnogo teže prisluškivati od mobilnih koji zrače radio talase oko sebe kao božićna jelka hihi

Zato što je sve razvučeno optikom. ako me neko uvrnuto sećanje na neku epizodu nekog serijala ne vara, pa se može prisluškivati i manje od žice (koja je l ima neku indukciju :D).

• 2 weeks later...

Jbt, završili su treću sezonu bez klifhengera. Toliko o entuzijazmu koji je predviđen za četvrtu sezonu, koju ne očekujem pre kraja ove decenije, imajući u vidu dinamiku kojom se sada snimaju serije od po 10 epizoda.

Neverovatno je da su nekad uspevali da isporuče po 23 epizode po sezoni, i to gle čuda, svake godine. Da, da, znam, nije AI pravila specijalne efekte i sve ostalo, nego obični ljudi. laugh