October 18, 2025Oct 18 Jos jedna bacena sezona. Ako je druga mozda i imala poneku epizodu koja je i bila oridjiji SNW, ova nije imala bas nijednu!Prva epizoda se nastavlja na poslednju iz prethodne, a tice se Gorna, koji su pozajmica iz TOSa. Druga ima pojavu Trikstera koji je po svemu, samo ne po imenu, zapravo Trilejn: i po oblacenju, i po ponasanju, i na kraju po pojavi "tate" da ga mune po picki (glas je naravno Delansijev, nimalo suptilna poruka da su Trilejn i Kju isti djavo).Satl za Kenfori je imala odlicnu pocetnu poziciju, ali se pretvorila u Noc zivih mrtvaca u svemiru!!! pasuncetijebemOnda sledi zlosrecna holodek epizoda, koje su imale sve serije pocev od TNGa, a posebno nesrecni VOY, cak i ENT!, da bi peta (kao i poslednja) bila rihersal od Maske (ko se jos ne seca Date sa maskama Sunca i Meseca, o Bogo moj!) Sledi nam ponavljanje Doomsday Machine u sestoj, da bi dosli do najgluplje ikada: dokumentarac o starflitu. E sad, kao ideja mozda i moze da prodje, ali kad vidimo sta je sve prikazano u dokumentarcu, svakom laiku je jasno da vise od pola snimaka ne bi bilo dostupno za javnost. No, mi zivimo u nekoj novoj eri, gde zumeri misle da tajnost podataka nije bitna. I ovde cu se malkice ograditi, ova epizoda jeste originalna sto se tice Zvezdanih staza, mada svakako nije originalna kao ideja, videli smo nesto slicno u Galaktici, svemirskoj krstarici, na primer.O cetiri i po vulkanca bolje da i ne govorimo, ovu glupost mozemo uporediti samo sa strahotom poput Tuviksa, ili mozda jos bolje Tresholdom.evo vam embedovano, uinat!Blizimo se kraju sezone, ali ne i kradjama ideja. Terarijum je ocigledno preradjeni Neprijatelj, pa i Darmok iz TNGa, Zora sa ENTa, pa i Arena iz TOSa (pojava Metrona). I na kraju, u poslednjo epizod, imali smo i Pajkov The Inner Light momenat, kada je proziveo citav zivot sa kapetanom Batelom!Apsolutno neverovatno! Da osim donekle dokumentarne epizode ti nemas niti jednu jedinu originalnu ideju za datu epizodu? Kapiram da je skoro 1000 epizoda i 60 godina tezak teret za nositi, i da se tu i tamo donekle neke teme mogu podudarati, ali da ti se cak ni ne trudis da napises ic novo, vec kraduckas ne cak ni ideje, vec i same scenarije samo malo izmenjene od pre 30, 40, 50 godina, govori koliko danasnji tim koji vodi Zvezdane staze uopste a) poznaje materijub) givzafak about itSrecom, koliko cujem, ovom Kurcmanu se blizi kraj drkanja sa STom, pa valjda vise necemo biti silovani ovakvim budalastinama.
October 19, 2025Oct 19 9 hours ago, Њујоркер said:Jos jedna bacena sezona. Ako je druga mozda i imala poneku epizodu koja je i bila oridjiji SNW, ova nije imala bas nijednu!Prva epizoda se nastavlja na poslednju iz prethodne, a tice se Gorna, koji su pozajmica iz TOSa. Druga ima pojavu Trikstera koji je po svemu, samo ne po imenu, zapravo Trilejn: i po oblacenju, i po ponasanju, i na kraju po pojavi "tate" da ga mune po picki (glas je naravno Delansijev, nimalo suptilna poruka da su Trilejn i Kju isti djavo).Satl za Kenfori je imala odlicnu pocetnu poziciju, ali se pretvorila u Noc zivih mrtvaca u svemiru!!! pasuncetijebemOnda sledi zlosrecna holodek epizoda, koje su imale sve serije pocev od TNGa, a posebno nesrecni VOY, cak i ENT!, da bi peta (kao i poslednja) bila rihersal od Maske (ko se jos ne seca Date sa maskama Sunca i Meseca, o Bogo moj!) Sledi nam ponavljanje Doomsday Machine u sestoj, da bi dosli do najgluplje ikada: dokumentarac o starflitu. E sad, kao ideja mozda i moze da prodje, ali kad vidimo sta je sve prikazano u dokumentarcu, svakom laiku je jasno da vise od pola snimaka ne bi bilo dostupno za javnost. No, mi zivimo u nekoj novoj eri, gde zumeri misle da tajnost podataka nije bitna. I ovde cu se malkice ograditi, ova epizoda jeste originalna sto se tice Zvezdanih staza, mada svakako nije originalna kao ideja, videli smo nesto slicno u Galaktici, svemirskoj krstarici, na primer.O cetiri i po vulkanca bolje da i ne govorimo, ovu glupost mozemo uporediti samo sa strahotom poput Tuviksa, ili mozda jos bolje Tresholdom.evo vam embedovano, uinat!Blizimo se kraju sezone, ali ne i kradjama ideja. Terarijum je ocigledno preradjeni Neprijatelj, pa i Darmok iz TNGa, Zora sa ENTa, pa i Arena iz TOSa (pojava Metrona). I na kraju, u poslednjo epizod, imali smo i Pajkov The Inner Light momenat, kada je proziveo citav zivot sa kapetanom Batelom!Apsolutno neverovatno! Da osim donekle dokumentarne epizode ti nemas niti jednu jedinu originalnu ideju za datu epizodu? Kapiram da je skoro 1000 epizoda i 60 godina tezak teret za nositi, i da se tu i tamo donekle neke teme mogu podudarati, ali da ti se cak ni ne trudis da napises ic novo, vec kraduckas ne cak ni ideje, vec i same scenarije samo malo izmenjene od pre 30, 40, 50 godina, govori koliko danasnji tim koji vodi Zvezdane staze uopstea) poznaje materijub) givzafak about itSrecom, koliko cujem, ovom Kurcmanu se blizi kraj drkanja sa STom, pa valjda vise necemo biti silovani ovakvim budalastinama.
January 18Jan 18 Izasle prve 2 episode Starfleet academy. Sta reci, produkcija prvoklasna, mada to nikad nije bio NU trek problem, dizajn glavnog broda, pomalo lud ali mi se svidjao. To je to od pozitiznih stvari. Negative su naravno bezbrojne, necu da spojlerisem ako neko uopste zeli da gleda.
January 18Jan 18 3 hours ago, Radoye said:Beverli Hils u svemiru.Meni ozbiljno smeta to sto su svi ili nesposobni ili quirky, to je valjda Kurtzmanu expozicija za karaktere. Secam se scene kad su govorili o Betazedu. Vracao Sam scenu da cujem o cemu pricaju. Dakle, kljucni dijalog za razvoj price u epizodi a Holly Hunter se pojavljuje bosonoga, pa onda sedne na sto, pa onda pije iz solje drugog lika. Mislim... potpuno bezpotrebne gluposti koje oduzimaju paznju od dijaloga. O naocarama i citanje knjige na kapetanskoj stolice u pozi koja kao da je snimana za neku CW seriju. Nemam pojma cemu sluze takve scene, stvarno...
January 18Jan 18 Meni je jedino bilo zanimljivo sto nisam imala pojma da se radnja dogadja posle burna. I da, mislila sam da je to vreme bez vorpa trajalo mnogo duze od 120 godina. Al dobro, stvarno nisam ispratila Discovery ceo.
January 26Jan 26 Ovo je jedina serija koju necu ni pogledati uopste. Zato sa zanimanjem partim rantove bowelstrek-a na jucjubu:)
March 23Mar 23 Posto se i strange new worlds zavrsava, izgleda da je ovo kraj Kurtzmanovog izivljavanja sa Star Trekom. Bar se nadam.
March 25Mar 25 Kakvo je stanje u Paramount posle ovih kupo-prodaja, samo Bog zna. Verujem da ce svakako biti neka pauza dok ne sastave neki tim, pa polako u produkciju. Kurzmanu ugovor zavrsava na kraju godine, kazu da cak I da ostane u CBSu - nece vise biti umesan u star trek produkcijama. Ima sad kao neki film u produkciji... mada to nema veze sa Kurtzmanom, Goldstein i Daily kao to rade (Oni su D&D film radili, izmedju ostalog.) Mene cisto zanima koga ce dovesti da vodi ovu pricu. Rekao sam vec da navijam da to bude Ron Moore. Dokazan show runner: BSG, Outlander, For all mankind, plus vec radio/pisao Star Trek.
March 25Mar 25 A mozda je vreme da prestanu da cede suvu drenovinu iz star treka i smisle nesto novo? Mi da uzivamo u originalu, filmovima, tng i ds9, a da se da parafraziram Kjubrika „napravi poslovicno dobra nova sf serija“. Meni je npr poslednja sezona Orvila, serije koja je pocela kao zajebancija, bila bolji star trek od svega sto se pojavilo posle ds9. Literarnih predlozaka koliko hoces, pa ce neko s vremenom mozda i ubosti nesto smisleno. Ovako, ne znam ko jos i zasto gleda star trek.
March 25Mar 25 Franchise ima vrednost, studio se nece odreci Star Treka (mozda ga prodaju.) Nisu samo serije i filmovi ovde u pitanju. Imas knjige, igre, igracke... itd. 60 godina ovo traje. Racunaju, ispravno ili ne, da im treba jedna dobra serija/film da razmrdaju franchise i printaju lovu opet. Ne mislim da se 90-te mogu ponoviti... tada su na primer Marvel, DC, IDW comics, Malibu comics, placali paramountu da ukljuce Kirka ili Picarda u njihovim stripovima, na primer. Bice verovatno pauza ali Star Trek ce se jos praviti - for better or worse. Mogu i kreatora Orvila da dovedu, ionako je super Star Trek fan.
March 25Mar 25 Mogu da dovedu kreatora Orvila, ali bi Worf natakao na bat`leth Bortusa i poslao ga u Sto-vo-kor pre nego sto bi ovaj seo na jaje.