March 29Mar 29 Orville je vise Star Trek nego bilo koji ST u zadnjih 10 godina. Ja npr. ne mogu da podnesem Family Guy ali nekako je uklopio dobro svoj humor u ovaj SF. E sad, idealno bi bilo da dovedu prave SF pisce da pisu pojedinacne epizode (mislim da su to radili u NG cesto) a da reziser bude neko ko je kompetentan za SF serije.
March 30Mar 30 nije problem rezije, i ovaj nutrek izgleda ok. ja licno nemam problem sto std ili snw izgledaju moderno i vizuelno apgrejdovanu iako su prikveli oridjdiju. jok, treba da se lome i da izgeldaju kao serije iz pedesetih i pocetka sezdesetih... problem je sto ali bukvalno nijedan star trek, a to vazi i za one legasije od vojadzera na ovamo, mase nasiroko sta star trek treba da bude. kod vojadzera i pogotovu enterprajza se osetio fatigue, pa je st milosrdno stavljen na led. nazalost, otkako je odledjen, ovi koji su poceli da pisu scenarije sa trekom veze nemaju, pa su i ova dva serijala, koja su zesce sranje, u poredjenju sa ovim sto nam se nudi danas, postali iznenada dzinovi i stali (sasvim nezasluzeno) rame uz rame sa svojim slavnim prethodnicima. ono sto treku treba su ljudi koji su dobri pisci, cak ne moraju ni da znaju trek. jedna od meni najboljih epizoda treka ikada je siti on d edz ov forever, a elison svakako nije bio star trek fan, ali je bio izuzetan saj faj rajter. i da, meni se vise svidja sama epizoda zbog koje se elison digao u dreku, nego prica koju je on napisao (i koja je kasnije pretvorena u graficku novelu), a koja je dozivela vise rirajta da bi mogla da bude snimana i u okviru teve budzeta. na kraju krajeva, videli smo i u pikaru s3 da se moze kad se hoce, ali je ono zavidno nesposobno djubre oteralo matalasa i blokiralo svaku ideju o st legasiju. jebo ga onaj njegov gej klingon, sejm ov kronos, u dupe usrano.
March 30Mar 30 Tada kad je Ellison pisao "the city on the edge of forever," ko zna dali je postojao WGA. Posle druge sezone TNGa, kad je Michael Piller postao head writer - bili su toliko tanki t.j. bilo ih je malo u writers room, da su imali open policy za scenarije. Dakle, mogao je svako da posalje scenario, pa su tako popunjavali staff. Ron Moore je tako dosao, mislim i Melinda Snodgrass a Brannon Braga je dosao preko nekog intern programa. Sad je bitno samo da se Kurtzman udalji od Star Treka. Pauza ce svakako biti, pa posle cemo videti. Metalas, Moore, pa i Seth McFarlane bi bili idealni, imho.