December 17, 20231 yr @x500 Jel papula pire od belog pasulja ili nešto drugo? Ti i @Ras ste najvredniji, čovek samo da poželi da vam je komšija ili najbliži rod.
December 17, 20231 yr I meni zapade ručak kad sam videla slike u pretrazi. Obožavam bobove pihtije sa alevom, kapiram da će mi se dopasti i papula, izgleda da se isto (?) spremaju.
December 17, 20231 yr @Klara ja pravim papulu od belog sitnog pasulja. Jednostavna varijanta - preko noci potopim pasulj, ujutro u vecoj posudi sa vise vode kuvam 10 min. Onda prospem tu vodu i prelijem mlakom vodom da ogrezne (1 prst potopljeno) u nekoj serpi. Samo stavim lovorov list (iz Provanse :)). krcka se na blagoj vatri, dolivam vodu po potrebi i ne mesam. Oko 30 min pre kraja, kad je voda skoro isparila dodam so i biber. Na kraju tek jako mesam 2-3 min. Mulje i pesto dodajam tek kod sluzenja. Ptobacu ovih dana da dodam malo vrelog ulja u toku mesanja. Kazu knjige da ce tako biti penasta papula - dokumentovacu
December 17, 20231 yr zamenili smo ove sedmice subotnji ručak za nedeljni, a subotom je riblji dan danas sasvim domaće i jednostavno - prvo gusta paradajz čorba sa dervišima (i paradajz i derviši domaći kevini), zatim fileti štuke prženi u masti (štuka dunavska, a mast domaća) i kremasto - penasti pire krompir sa puuuno putera + ajsber salata na francuskom dresingu sa zrnastim senfom i dobrim bučinim uljem i jedan umereni, sočni i voćni negotinski šardone a sad, nazad u rudnik, radi se i nedeljom :-/
December 18, 20231 yr On 17. 12. 2023. at 19:27, werbatim said: Sta su dervisi? Ah lolalni naziv za testeninu sa reckavim krajevima, šire od rezanca, a uže od taljatele. Seče se na oko 2cm dužine. Onaki, svečani rezanac. Paradajz čorba se pravi s tim ili sa flekicama. Naći ću fotku pa ću okačiti. A derviš se zove i alat za sečenje testenine (ili majviš ili radla) to je nazubljeni točkić sa drškom Edited December 18, 20231 yr by banatjanin
December 18, 20231 yr Popular Post Nakon nerviranja posle izbora, omiljena aktivnost za spuštanje pritiska je posmatranje peciva dok se peče
December 24, 20231 yr Pita,a punjenje: briketi spanaća, 2 kašike tahinija, crveni luk, limun malo kora/malo sok, narendani tofu, so, biber. A jer bo sam nikakav vegan😔, premazala sam sa kombinacijom 2 jajeta i 3 kašike grčkog jogurta.
December 25, 20231 yr Corbast pasulj, sitan beli, sa domacim dimljenim kobajama. Salata - peglana paprika