Аврам Гојић Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Ovcji but, 3 kilograma. prvo lagano pecen u crepulji sa belim lukom, zelenim biberom, nanom i jos nekim zacinima, onda prebacen u sirok i veoma masivan zemljani sud, dodati krompiri i crveni luk. napravio traku od testa, poklopio drugim istim takvim sudom i popunio zazor testom da se hermeticki zatvori. kad se otvori i zapece, policu meso mocom koju redukujem sa crvenim vinom, limunovim sokom, nanom i zelenim biberom. Link to comment
Аврам Гојић Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 6 ili 7. fora je sto ovcetina dosta kalira tokom pecenja, treba je dosta. sreca pa je jeftina. Link to comment
Skyhighatrist Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 sreca pa je jeftina.Pošto i gde? Link to comment
Sir Oliver Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 gomilu crvenog luka preprzio na slanini, dodao crno vino i paradajz pire, beli luk, cubar i lovorov list, i time zalio karabatake pa u rernu.mirise bas francuskina koliko stepeni i koliko dugo ih pečeš? Link to comment
Аврам Гојић Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 kod Pokrajca na Cvetku, siljeze je oko 450 din.drugo pitanje: pekao sam oko sat i po na 150. ne moze tu da se pogresi, nema veze ni ako se predugo pece, samo ce meso biti mekse i ispunjenije ukusom Link to comment
Skyhighatrist Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 :piggy:Ja rešio da probam pomfrit iz kese u rerni, al' da ne bude sam, obario kilo i po oslića u crnom vinu i ruzmarinu, (tek toliko da može da se lepo odvoji od kostiju), a ovamo prodinstao jedan veliki praziluk i šaku maslina (isto sa malo vina). Sa'će oslić da ide na dno pleha i da se prekrije dunstom, a ozgo pomfrit, pa pod grill na 15-20 min... Link to comment
assück Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 pizza sirotinja od ono malo tvari sto ima u kuci Link to comment
mire Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 pizza sirotinja od ono malo tvari sto ima u kucimeni takva najslađa, zakečapim svašta, pooriganim, jaje preko, milina Link to comment
assück Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 mulje sa blukom, preko toga dalmatinska pasteta, bosiljak suvi. zatim kapar, malo zelenih maslina, malo zelene paprike, malo sira. na kraju hcmulje Link to comment
Аврам Гојић Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 (edited) +1 za mireaa sada se mislim da namazem kriske bajatog leba paradajz pireom (pre toga da ih dobro istrljam blukom), prekrijem ovcjim sirenjem, zapecem i pospem maslinovim uljeom Edited January 23, 2013 by Marko M. Dabovic Link to comment
mire Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 (edited) +1 za mireaa sada se mislim da namazem kriske bajatog leba paradajz pireom (pre toga da ih dobro istrljam blukom), prekrijem ovcjim sirenjem, zapecem i pospem maslinovim uljeome ovo je za +1, a i za +pivoda, kad već spomenu ovčiji sir, na pijaci u kučevu 250 dindži, kao i kozji, a dobar da ti pamet staneodo' malo tamo prekosutra Edited January 23, 2013 by mire Link to comment
aram Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 (edited) +1 za mireaa sada se mislim da namazem kriske bajatog leba paradajz pireom (pre toga da ih dobro istrljam blukom), prekrijem ovcjim sirenjem, zapecem i pospem maslinovim uljeome, kriske leba prvo malo u rernu, tek da se uhvati korica po povrsini, onda cen bluka sastruzes o lebac ko o rende. Edited January 23, 2013 by aram Link to comment
mire Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 e, kriske leba prvo malo u rernu, tek da se uhvati korica po povrsini, onda cen bluka sastruzes o lebac ko o rende.radisvaka čast, svašta interesantno saznah ovde Link to comment
Recommended Posts