renne Posted December 17, 2020 Posted December 17, 2020 Danas jedan™ klasik Mini ćurka sa nadevom od pečuraka 2
Haralampije Posted December 18, 2020 Posted December 18, 2020 1/4 odojka ce da odmara do sutra, zalfija,bosiljak, biber, so ,mulje.Valjda se nece baciti 2
Haralampije Posted December 19, 2020 Posted December 19, 2020 Revizija na pola puta, nadam se na necu biti P.S. Spoiler 1
banatjanin Posted December 20, 2020 Posted December 20, 2020 zahvaljujući forumskoj dojavi @renne , ćurkica je u rerni i miriše kao đul - bašta. lagani podvarak po starom i odličnom Gazzinom receptu je zgotovljen još sinoć, a žute kokošije supe na moj način ostalo od prošle nedelje, samo da se zakuvaju rezanci. jedan komplet PPP-ovski nedeljni ručak sa minimalno cimanja. 2
cmrlj Posted December 20, 2020 Posted December 20, 2020 Onaj podvarak sa puno celera? Taj sam volela, nisam ga dugo pravila. Vezbam burnt cheesecake, tanka je linija izmedju savrsenstva i kajgane. 5
duda Posted December 20, 2020 Posted December 20, 2020 (edited) @banatjanin, može li link na taj recept za podvarak, još kad cmrlj reče sa celerom, baš me zanima +1 za čizkejk, baš zanimljivo izgleda Edited December 20, 2020 by dùda
Indy Posted December 20, 2020 Posted December 20, 2020 Jel sam to ja samo uobrazio ili cmrlj nije dugo bilo ovde... super da je tu, bilo kako. 2
banatjanin Posted December 20, 2020 Posted December 20, 2020 (edited) ne umem link da nađem, a sigurno ga ima ovde. držim ja to u glavi, sve te recepte koje volim i ponavljam, a jednostavno je. kilo ribanca jedan srednje velik celer, sad, jbg, valjda oko pola kile, nisam merio. samo da bude dobar, jedar i tvrd - kao i za sve. dve glavice luka (ja nedeljama već korisitim odličan pogačar sa pijace) dve dobre, sočne jabuke šaka suvih šljiva bez koštice (može i malo preko) biber u zrnu, dva lista lovora maslinovo ulje ribanac se opere hladnom vodom. celer se narenda, jabuke takođe, luk se isecka. sve se zajedno prelije malsinovim uljem i ne štedi se, pa se pomeša. ako treba (zavisi od kupusa) malo se posoli, doda bier i lovor, a šljive se ušuškaju da budu pokriveke kupusom, inače se presuše. nalije se sa dve čaše vode, zapakuje folijom i peče na 190 oko dva sata. skine se folija i peče se još oko 45 minuta, odnosno, dok tečnost ne nestane, a kupus porumeni odozgo. pazite samo da se ne presuši. odličan je kao prilog uz meso, lagan, nije premastan, ne bude ni prejak, a ni sladak, nego baš taman. ovaj sad mi je carski ispao, jutros sam ga probao stojećki klasičan podvarak takođe volim, ali kao jelo za sebe, masno, zimsko i jako, ali ovo je skroz drugačije Edited December 20, 2020 by banatjanin 1 3
gospa buba Posted December 20, 2020 Posted December 20, 2020 ujebote idem po shljive nisam znala da je 1 vegetarijanstvo u pitanju! sent from bubamoto 1
banatjanin Posted December 20, 2020 Posted December 20, 2020 ako nađeš, uzmi Alvasari šljive bez koštice, odlične su, meke, mirišljave i malo kiselkaste
Recommended Posts