Jump to content
IGNORED

Now cooking!

yolo

Recommended Posts

Posted

moze svaki krompir da bude krckav ali da, bolje je kad su vece kriske

inace super izgleda klopa :thumbsup:

Posted

Je l ispao ukuusan krompir?

Mislim da ti je meso pustilo previse masti. Mozes je svakako odliti sat vremena pre zavrsetka i uradis kao sto je askeladden rekao. Nece biti hrskav al ce dobiti bolju boju i strukturu a bice ukusan zbog masti iz mesa

Posted

Sad tek vidim pitanje, pa bio je ukusan, mada ja volim krompir da začinim opako sa vegetom, mlevenim svežim biberom i sl. U suštini je sve ispalo super nego ja kao što rekoh volim sve rešije i hrskavije, pogotovu krompir, pa ću sledeći put da probam da ih spremim u tom stilu te vidim kako će ispadne. 

Posted

Prodinstao na mulju tonu bluka i čilija iz linde, pa na do bacio krumpire, pa na kraju završio sa peršunom i čilijem. Miriše kao da smo kod ćaleta u krojejši.
Sve to ide uz ružu iz smokera, koji sam juče kupio na Lončarima za 50kaemova
378f2dd2bee5cfcf694ac7b65739fdef.jpg

Posted

Već sam i ranije otorio sezonu patlidžana, ali od danas pa do jeseni se ne skidam.

Kasnoručao onu pesto pastu sa patlidžanom, a ukoliko mi neko objasni razliku između babaganuša i melizana, možda ću imati odgovor šta sam maločas odložio u frižider.

Posted

Babaganus je namaz od patlidzana, tahinija, zacina, maslinovog, belog luka...

Posted

Onda je babaganus.

A melizano je isto to minus tahini?

Ima li razlike u pripremi patlidzana?

Posted

melidžano je ajvar od patlidžana

Posted

Mislila sam da smo pisali skoro ili sam nesto pomesala.

Melidzano je recimo neka vrsta pindjura, bar ga u Makedoniji tako tretiraju. Da, bez tahinija, sa senfom, moze zelena pecena paprika, ulje, sirce..

U oba slucaja se patlidzan pece.

Pravim ponekad tzv. pastetu od patlidzana, doduse dosta je kaloricna.

2-3 patlidzana ispecena (ako moze na rostilju, ako ne onda u rerni), 3 izgnjecena cena belog, 4 skuvana jaja isecena, persun, sok od 1/2 limuna, so, biber, zacini po zelji, sve se izblendira ili stapnin mikserom sjedini i na kraju doda od 100-200 ml majoneza, kako ko zeli. Dodate jos zacina ako je potrebno i to je to. I klinci jedu bez problema.

Mirza gasemi ili kasemi je kazu persijsko jelo, bolje reci meze i pravila sam ga vise puta.

Patlidzan 2 kom ispeci (na rostilju najbolje), za to vreme proprziti sitno iseckan b luk 3 cena, dodati kurkumu, malo uprziti, pa dodati 3 paradajza prethodno oljustena i iseckana na kockice. Kratko sve proprziti i izvaditi sastojke iz tiganja.

U isti ispeci kratko 3-4 kratko umucena jaja.

Izvaditi i njih, pa opet u isti tiganj vratiti paradajz sa patlidzanom koga smo prethodno pecenog oljustili i izgnjecili viljuskom ili iseckali, sve oko 3 minuta uprziti, zaciniti i na kraju skloniti sa sporeta, umesati jaja i jesti toplo. Veoma ukusno meze.

Posted

obožavam patlidžane, ali pošto sam šklj kuvarica pravim ih na jednostavan način.

2-3 pečena i iseckana patlidžana, isceđen limun, 2 zgnječena čena bluka, so, mulje i iseckana veza peršuna. 

umesto peršuna može i korijander ali pošto ga ja uglavnom nemam stavljam peršun.

Posted

Nau not kuking, ko će se time baviti na 38 stepeni. Napravio namaz od pasulja, kuvanih jaja, švapskog sira, mulja i tahinija. Na leba, ozgo posuo sitno seckanim crvenim lukom et voila

Posted
47 minutes ago, beta kentauri said:

obožavam patlidžane, ali pošto sam šklj kuvarica pravim ih na jednostavan način.

2-3 pečena i iseckana patlidžana, isceđen limun, 2 zgnječena čena bluka, so, mulje i iseckana veza peršuna. 

umesto peršuna može i korijander ali pošto ga ja uglavnom nemam stavljam peršun.

U toj jednostavnosti je suština i lepota ovog jela - super!

Pošto obožavam biber, kod mene je obavezni sastojak.

Sledeće što me zanima je namaz koji kombinuje patlidžan i paradajz. U sledećoj epizodi...

Posted
Nau not kuking, ko će se time baviti na 38 stepeni. Napravio namaz od pasulja, kuvanih jaja, švapskog sira, mulja i tahinija. Na leba, ozgo posuo sitno seckanim crvenim lukom et voila
Jedino ako si kupio pasulj u konzervi, posto i on mora da se kuva [emoji849][emoji5]
Posted
Just now, Jumanji said:

Jedino ako si kupio pasulj u konzervi, posto i on mora da se kuva emoji849.pngemoji5.png

pa naravno, uvek imam 5-6 konzervi crvenog pasulja...