Jump to content
IGNORED

Now cooking!

yolo

Recommended Posts

Posted
Premia rikotu. Neverovatno socan i ukusan kolac. A tako jednostavan. Vec vidim da ce se praviti intenzivno u narednom periodu [emoji4]
chitam vidim da ce se praviti intenzivno u narodnom pozorishtu :D

daj recepta!

sent from bubamoto

Posted
20 minutes ago, darling said:

daj recept :)

Kantica rikote (500gr)

4 jaja

Tamni secer, kolicina nepoznata, ali ne mnogo, cenim manje od 50gr 

Kakao, isto odokativno, 50ak grama

Vanila i cimet da se zacini. 

Sve sastojke u blender i miksanje nekoliko minuta. Onda u podmazan kalup i u rernu. Prvih pola sata 200c, a onda jos 50 min na 180. Cackalica za cekiranje da li je gotovo i  to 'e to :)

Inace inspiracija mi je bio klip koji je darling kacila na nekoj temi :)

Posted (edited)

aa bravo, bravo, realizovao si ga :) to je onaj! s modifikacijom. znaci, vredi recept? koji ti je ovo promjer tepsije? kantica rikote sam procitala kraljica rikote :D

Edited by darling
Posted

Recept prevazisao sva ocekivanja. Promer tepsije, nisam siguran, ali mislim da je oko 25cm, manji je. 

Posted

okej, aj ja cu se zrtvovati ove nedelje i napraviti bijelog po originalnom receptu, imam neprskane pomorandze. 

Posted

aaa, to je onaj darlingov izum, rosela i nona ramona i koja god. nisam ga uopshte odgledala do kraja, ishle mi na zivce obe ne zna se koja vishe. plus prvo shto mi palo na pamet koje su shanse da ne uspe uspe chizkejk sa 17 jaja.

dakle odmah sam znala da valja :hihi:

dakle hvala. sjutra pravim.

sent from bubamoto

Posted

i šta, niko da se ponudi da isprska pomorandže? 

Posted
5 hours ago, gospa buba said:

rosela i nona ramona i koja god. nisam ga uopshte odgledala do kraja, ishle mi na zivce obe ne zna se koja vishe. plus prvo shto mi palo na pamet koje su shanse da ne uspe uspe chizkejk sa 17 jaja.

ma ko gleda sve, ja premotala da vidim sta je bilo na kraju (da, vencale su se gilf i teen :D). ima ispod link na recept, i rivjuz onih koji su pravili, tako sam zakljucila da mu je mesto na tu du listi. nisam cak ni konvertovala mere, one rade neki gigantesk s kilo i po sira. al zato imamo tripl niplda koji je to uradio za nas :)

Posted

hvala mu vaistinu. dobar choek :D

sent from bubamoto

Posted

sve zasluge idu rikoti koja je camila u frizideru i pravom tajmingu yt linka. i naravno mojoj hrabrosti da se zrtvujem i upustim u nepoznato :)

ko jos gleda ceo video? :) klik na link, pa ima i onaj slajder za mere, cisto da vidim koliko jaja ide otprilike i to je to.

sledeci put mozda umesto secera zasladim whey-om.

uglavnom, mogucnosti za isprobavanje raznih ukusa su ogromne :)

Posted

Рикота  250 гр у Лидлу 149 дин, земља порекла Италија.

Posted

Колико кошта та Премијина рикота у кантици?

Posted

Хвала Рене, онда је ова Лидлова прескупа!:ohmy:

Posted

145 dinara pola kile. 

imam novi recept s rikotom, ako baca na slatku pavlaku i nije slana: rikota i malo kore pomorandze, moz i zrnce vanile, al ne mora. hevenli.