Jump to content

Now cooking!

Featured Replies

On 26.10.2018. at 18:45, Majo said:

seksi skroz, sace Cmrlj da padne od zavisti, sto njena klopa ne izgleda ovako dobro :fantom:

kome klopa ne izgleda dobro?! mada, znas kad bih ja zamrzavala losos, pa rendala, pa pekla 4 sata da izgleda, takav trud i treba da izgleda bolje :D

u medjuvremenu, ja amaterka pravila slatko (nisu krompiri nego kruske), odlican desert, gosti impresionirani, domacica se nije pretrgla, vinvin.

2a7669h.jpg

14dd56p.jpg

Nadam se da si ovu pločicu ukrala iz nekog restorana. 

jok, kupila u strahinjica bana.

On 26.10.2018. at 11:55, aram said:

Kupusčičičići se mariniraju u medu, mulju i harisi, večeras će u rernu, pa na sto uz dip od jogurta sa tahinijem. Uz to žena pravi neke krckave pileće šnicle.

lepi, daj precizan recept za kupusčičičiće, skvo videla sliku i sad si mi napravio posao :fantom:

ajd :D

kilo kupuščića očistiš, urežeš krst ozgo. pomešaš kašičicu harise (može i dve, zavisi koliko ste navikli na ljuto), dve kašičice meda, tri kašike maslinovog ulja i so. ako je pregusto, što zavisi od meda, dodaš malo tople vode. lepo natopiš time kupuščiće, pa ih raširiš na plek s papirom. u rernu na 170°C oko 40 minuta, bar jednom promešaš na pola tog vremena, a možeš i češće.
tahini pomešaš sa grčkim jogurtom, pola pola, nama je bilo dosta po 5 kašika. u to namelješ bibera po ukusu (dosta), posoliš, nacediš sok od jedno pola limuna i na kraju preliješ sa malo dobrog mulja.

e sad losos. pakovanje dimljenog lososa dobro utegneš u nešto, da dobiješ ciglicu kad se zamrzne. kaže devojka da je ona to uz pomoć tupperware posude koja ide u zamrzivač... onda ga tako zamrznutog narendaš najsitnije moguće, pomešaš sa narendanom koricom limuna i raširiš na pek-papir, pa u rernu na 70°C oko 4 sata. povremeno promešaš, rastreseš prstima, dok se sasvim ne osuši. tako osušeno u dobro zatvorrenoj posudi u frižideru može da stoji bar dve nedelje.

grazie mille!!! :)

da stavis slike rendanog lososa da vidimo da si pravio!

si normalna, nemam lososa! a i da imam, odakle mi :cry:

majo će dupeca tamo kod njega nekako...

Edited by aram

majo, majo :ajde:

gle ovu Cmrlj, uplasila se moje buduce fotke :rolleyes:

Arame, koliko dugo se mariniraju kupusčičičići¿

ma samo koliko da se fino natope, dovoljno je da suneš sve u kesu, zavežeš i dobro prodrndaš to sve par minuta...

ed: stavi onda malo više mulja, ostaće u kesi

Edited by aram

okidoki :thumbsup:

ti, majo, nista ne razumes, ja se radujem tvojoj buducoj fotki, cak i navijam za tebe, ja volim fotke koje bih pojela. sumnjam, doduse, da ces da susis losos, ali evo, demantuj me. 

@Majo

e, sad vidim da sam preskočio senf, pola kašičice senfa u zrnu, blago zgnječenih u avanu ide u marinadu...

48 minutes ago, aram said:

@Majo

e, sad vidim da sam preskočio senf, pola kašičice senfa u zrnu, blago zgnječenih u avanu ide u marinadu...

Blago zgnjecenih? :lolol: decko, ti si gej.

Fala Aramche, bice pravljeno uskoro.