aram Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 neki čedar, dosta blag... da sam odmah legao, ne bih ustao do uveče, a možda ni do sutra ujutru ovako, teram sebe u šetnju stalno posle klope, prepešačio odmah lagano 4-5km
JakeBlues Posted October 17, 2018 Posted October 17, 2018 On 16.10.2018. at 10:56, beyoncé said: u pravu si, ali tako piše u većini recepata na engleskom na netu. ima ih i par koji sugerišu čedar, drugi rikotu, a neki čak kažu da sir mora biti grčki oni koji su se potrudili malo više kažu turkish mature hard cheese, ili kashkaval, ili "kasar", ili tulup, tako da na kraju ne znam koji sir originalno ide. U suštini u to jelo ide turski sir koji je nalik na onaj naš "Selam", dakle ovčiji (polu)tvrdi.
*edited by mod Posted October 18, 2018 Posted October 18, 2018 Home-made leftovers pizza ili ti meze leftovers ft. pelat meets Frikomovo integralno testo za picu. Jos je super ispalo, verovatno jer je kackavlja ostalo taman toliko da nema smisla da se vraca u fizider pa se natrpalo u dva sloja. inace kada je u pitanju firkom ne znam zasto ali integralno testo za picu im je daleko bolje nego obicno a ja pri tom i nisam fan integralnog testa. Sad jos da smislim sta da radim sa pola konzerve pelata sto mi je ostalo, sve mirise da ce pasti neka sasuka...
beyoncé Posted October 20, 2018 Posted October 20, 2018 On 17.10.2018. at 13:21, JakeBlues said: U suštini u to jelo ide turski sir koji je nalik na onaj naš "Selam", dakle ovčiji (polu)tvrdi. da, da, selam, polutvrdi, zbuni me dodatno šalim se, potražiću taj sir koji nisam do sada uočila, jede mi se opet begendi.
Vapad Posted October 20, 2018 Posted October 20, 2018 But ušpikovan i prekriven mešavinom senfa, piva i malo meda. Sutra ujutru ide u rernu. Želeo bih malo sporije kuvanje, osnovni plan je 220c na 15min i zatim pokriveno 1,5 sati na 160c, povrće in i još sat vremena na 160c, tako sam nešto čitao i odgovara kilaži i sve ali ako neko ima bolju preporuku, temperature and time wise voleo bih čuti. Do sada sam išao na više temperature i kraća vremena sa otkrivanjem na kraju ali bih pokušao nešto novo. Takođe možda ipak završi u kesi sa malo piva, na par sati na 180c i onda još pola sata na 220 jer... ko ne voli kesu
Haralampije Posted October 20, 2018 Posted October 20, 2018 Sve 5, mada taj senf samo izgori prilikom pecenja, ja ga izbegavam
askeladden Posted October 20, 2018 Posted October 20, 2018 Bigos Poljski.Kiseli kupus,jedna kobaja i divlje pecurke su Poljski.Ostale kobaje i svinjski vrat plus jabuke umesto suvih sljiva.Izdinstao slatki kupus,proprzio meso i onda sve zajedno u slow cooker na 5h da se ukrcka na low
pacey defender Posted October 20, 2018 Posted October 20, 2018 6 hours ago, Vapad said: But ušpikovan i prekriven mešavinom senfa, piva i malo meda. Sutra ujutru ide u rernu. Želeo bih malo sporije kuvanje, osnovni plan je 220c na 15min i zatim pokriveno 1,5 sati na 160c, povrće in i još sat vremena na 160c, tako sam nešto čitao i odgovara kilaži i sve ali ako neko ima bolju preporuku, temperature and time wise voleo bih čuti. Do sada sam išao na više temperature i kraća vremena sa otkrivanjem na kraju ali bih pokušao nešto novo. Takođe možda ipak završi u kesi sa malo piva, na par sati na 180c i onda još pola sata na 220 jer... ko ne voli kesu Ja sam odustao od špikovanja. Čini mi se da tako samo doprinesem da se komad mesa više osuši, a efekat ukusa koji se želi postići špikovanjem izostaje, odnosno potpuno je lokalizovan.
Bujodrag Posted October 21, 2018 Posted October 21, 2018 Nije, bar po mom iskustvu. Bolji je vrat za špikovanje nego but. But je suvlji i osetljiviji. Ali, ono što je važno je da priprema bude 24 sata pre pečenja. Tako se ukusi rašire i prožmu ceo komad. I, ono što sam naučio od Džejmija Prolivera, kad se mesište pripremi, začini, našpikuje i naulji, treba ga staviti u plastičnu kesu, dobro zavezati i ostaviti tako da stoji 24h. I Vrat je lakše ispeći nego but. Bitno je staviti ih u veliki, široki pleh. Na 200+ za vrat i 200- za but. I onda pratiti proces pečenja i svakih pola sata ili i češće vaditi iz rerne i prelivati. Kad viljuška lako prolazi kroz meso, onda je gotovo. Ali ne treba ga bockati viljuškom u prvih sat i po ili dva da ne bi dragoceni sokovi iscureli. To samo pred kraj pečenja. I ne treba stavljati krompire i slične skrobaste stvari da se peku s mesom. To je bolje posebno spremiti, ako je moguće.
Vapad Posted October 21, 2018 Posted October 21, 2018 Odmara pre sečenja, miriše bogovski, biće pre pulled pork na kraju. Može i na Faces in Places 220c prvih 30 minuta, 160 stepeni 3 i po sata, sat pre kraja ubacio povrće.
halloween Posted October 21, 2018 Posted October 21, 2018 (edited) Džem od dunja i krušaka.Trenutno faza kuvanja dunja. Najgore je prošlo- faza čišćenja i seckanja voća (5kg dunja+2 kg krušaka), tokom kog sam se ubola vrhom noža u dlan, čini mi se prilično duboko. Brzo je delovala ledena obloga, nema prenemaganja na pola posla. Recept je izmenjen tako što će biti smanjen šećer jer korstim džemfix super 3:1. Edited October 22, 2018 by halloween
Lancia Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 22 hours ago, beta kentauri said: kompot od dunja mashala.
adam Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 20 hours ago, Vapad said: Odmara pre sečenja, miriše bogovski, biće pre pulled pork na kraju. Može i na Faces in Places 220c prvih 30 minuta, 160 stepeni 3 i po sata, sat pre kraja ubacio povrće. RIP darth vader
Recommended Posts