ivy Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 (edited) pa od vode koju pustaju...ali to sa gazom je bilo samo nekoliko puta...najvise volim kad dobijem tikvice iz baste one uvek budu malo suvlje/cvrsce od ovih vodenih iz radnje Edited June 25, 2017 by ivy
Tvrdica Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 Аха...уствари младе имају највише воде...ја чекам оне маторе, велике које буду скоро за џабе и од њих правим салату.
Tvrdica Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 Добре су и за питу... Овако правим...значи маторе тиквице сечем попреко на кругове, дебљине као за поховање, никако их не солити, него ркнути у сув добро загрејан тигањ. Препећи са обе стране да добију браонкасте печате и ређати их у стаклену посуду.Кад се охладе тек онда их посолим и додам бели лук и маслиново уље. Пошаљем их у фрижидер да се ладну.После навалим уз неки тврди бели сир или само њих и неки црни лебац.
ivy Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 a to od grilovanih tikvica..ja to jedem svaki dan vec 14dana
Tvrdica Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 Супер, ја нисам никад јела од младих али верујем ти да је лепо.
ivy Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 to mi je prvo kad dodju tikvice..mesec dana rotiram grilovane,cuftice od njih,sirove kao taljatele sa nekim sosom..kad dodju tikvice ja se ne brinem za jelovnik,obozavam!
nisam ja Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 A ima i ona sprava za pravljenje špageta od tikvica.
Tvrdica Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 И ја их волим али плави патлиџан још више. Не знам за ту справу, ја обичном љуштилицом направим нешто налик на шпагете.
Ras Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 Grilovane tikvice mogu na krišku hleba, premazanu krem sirom. Hleb se pre mazanja zapeče na tiganju, a površina se aromatizuje belim lukom, grebanjem. Preko svega sitno seckana ljuta paprika.
Jeremija Posted June 28, 2017 Posted June 28, 2017 Upravo završio musaku sa pohovanim tikvicama, ješće se posle sunčanja:
renne Posted June 30, 2017 Posted June 30, 2017 Levo je jogurt sa sriračom, desno brašno sa blukom i prahj, aleva paprika, kajen peper, biber i so. Prvo u levo, pa u desno, pa na vrelo ulje
Recommended Posts