June 24, 20177 yr I pljeskavica je brza hrana, ali ako hoćeš da valja, pustićeš juneće meso da odleži tri dana i premesićeš ga sedam puta. Drugo, nisam rekao sa ložim smederevac, paprike za bećarac se časkom srede u rerni
June 24, 20177 yr nije to to ;) meni je ceo smisao kuhinje ako oce neko drugi to sve da uradi :D i meni. a ja ako moram, ukljucim tajmer na 10 minuta. sta sam spremila za 10, to mu je.
June 25, 20177 yr kroketi od tikvica. prva tura, pecena u masti, se raspala. drugu smo stavili u rernu. dok se druga tura pekla, pojeli smo prvu, u komadima i mrvicama, bila preukusna. drugu turu smo isto pojeli ali sa daleko manje entuzijazma, mastajuci o mrvicama prve. dakle, uvek kad sebe smatram vajnom kuvaricom, kiksnem na glupostima tipa kroketi od tikvica. a ako neko ima fool-proof recopis kako da ih przim a da ostanu celi, jako bih bila zahvalna, obzirom da ne jedem przeno, a sad sam se zainatila.
June 25, 20177 yr zavisi kakav ti je recept.. ja pravim u obliku cuftice/pljeskavice,samo povrce(ocedjene tikvice,rendana sargarepa,na rebarca tanko secen manji crni luk,cen belog),1 jaje,zacini i 1-2kasike ovsenih mekinja.. a pecem tako sto prvo prilicno zagrem tiganj i onda stavim jako malo masti,samo da se zacakli dno..kasnije po potrebi malo smanjim vatru..
June 25, 20177 yr Svinjske filee uvaljao u bilje, uhvatila se korica, izvadio, metnuo bluk, kajsije, malo meda i dzindza, malo vina, vratio filee. Krompirici pride i tzatziki za one koji nece sos. Paradajz chorba Edited June 25, 20177 yr by maheem
June 25, 20177 yr Правим и ја ћуфтице али кад нарендам тиквице ја их уопште не солим.Нема потребе, кад додам шаргарепу или неко друго поврће мало сира и брашна тек онда посолим, значи непосредно пре пржења, тако да не стигну тиквице да пусте воду.То је моје искуство са њима.
June 25, 20177 yr da,moze i tako ali mene nervira sto ipak do kraja pecenja puste vodu a ja ne stavljam brasno pa je nezgodno..a puste ju i kad ih cedim prethodno..svejedno Edited June 25, 20177 yr by ivy
June 25, 20177 yr .... ja dodam malo kratko izdrndanog jucersnjeg hleba u choperu /sve zavisi od kolicine i koliko je vlazno/, taman toliko da pokupi vlagu i sjedini se sa jajima i povrcem, prezla ne radi posao jer treba da bude krupnije i da upija bolje.
June 25, 20177 yr ne idu..stavim kasiku-dve ovsenih mekinja a jedno vreme sam cedila tikvice u gazi..stavim ih u gazu pa zavrcem to se zove posvecenost..to mi je omiljeno jelo ali za pecenje,decak Kejt samo dobro zagrejes tiganj i malo masnoce da se cim smesa dodirne tiganj napravi spoljna korica a da se ne raskvasi i omlitavi od masnoce Edited June 25, 20177 yr by ivy