ivy Posted June 24, 2017 Posted June 24, 2017 a becarcu je smisao da je brza hrana sto pecenje paprike posebnu obesmisljava
banatjanin Posted June 24, 2017 Posted June 24, 2017 I pljeskavica je brza hrana, ali ako hoćeš da valja, pustićeš juneće meso da odleži tri dana i premesićeš ga sedam puta. Drugo, nisam rekao sa ložim smederevac, paprike za bećarac se časkom srede u rerni
darling Posted June 24, 2017 Posted June 24, 2017 nije to to ;) meni je ceo smisao kuhinje ako oce neko drugi to sve da uradi :D i meni. a ja ako moram, ukljucim tajmer na 10 minuta. sta sam spremila za 10, to mu je.
decak Kejt Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 kroketi od tikvica. prva tura, pecena u masti, se raspala. drugu smo stavili u rernu. dok se druga tura pekla, pojeli smo prvu, u komadima i mrvicama, bila preukusna. drugu turu smo isto pojeli ali sa daleko manje entuzijazma, mastajuci o mrvicama prve. dakle, uvek kad sebe smatram vajnom kuvaricom, kiksnem na glupostima tipa kroketi od tikvica. a ako neko ima fool-proof recopis kako da ih przim a da ostanu celi, jako bih bila zahvalna, obzirom da ne jedem przeno, a sad sam se zainatila.
ivy Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 zavisi kakav ti je recept.. ja pravim u obliku cuftice/pljeskavice,samo povrce(ocedjene tikvice,rendana sargarepa,na rebarca tanko secen manji crni luk,cen belog),1 jaje,zacini i 1-2kasike ovsenih mekinja.. a pecem tako sto prvo prilicno zagrem tiganj i onda stavim jako malo masti,samo da se zacakli dno..kasnije po potrebi malo smanjim vatru..
maheem Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 (edited) Svinjske filee uvaljao u bilje, uhvatila se korica, izvadio, metnuo bluk, kajsije, malo meda i dzindza, malo vina, vratio filee. Krompirici pride i tzatziki za one koji nece sos. Paradajz chorba Edited June 25, 2017 by maheem
Tvrdica Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 Правим и ја ћуфтице али кад нарендам тиквице ја их уопште не солим.Нема потребе, кад додам шаргарепу или неко друго поврће мало сира и брашна тек онда посолим, значи непосредно пре пржења, тако да не стигну тиквице да пусте воду.То је моје искуство са њима.
ivy Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 (edited) da,moze i tako ali mene nervira sto ipak do kraja pecenja puste vodu a ja ne stavljam brasno pa je nezgodno..a puste ju i kad ih cedim prethodno..svejedno Edited June 25, 2017 by ivy
hansolo Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 .... ja dodam malo kratko izdrndanog jucersnjeg hleba u choperu /sve zavisi od kolicine i koliko je vlazno/, taman toliko da pokupi vlagu i sjedini se sa jajima i povrcem, prezla ne radi posao jer treba da bude krupnije i da upija bolje.
aram Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 Ajvi, a jel ti ne idu nikakva brasna? Npr. Brasno od leblebija?
ivy Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 (edited) ne idu..stavim kasiku-dve ovsenih mekinja a jedno vreme sam cedila tikvice u gazi..stavim ih u gazu pa zavrcem to se zove posvecenost..to mi je omiljeno jelo ali za pecenje,decak Kejt samo dobro zagrejes tiganj i malo masnoce da se cim smesa dodirne tiganj napravi spoljna korica a da se ne raskvasi i omlitavi od masnoce Edited June 25, 2017 by ivy
Tvrdica Posted June 25, 2017 Posted June 25, 2017 Ајви, не разумем зашто их цедиш, мислим од чега оне бар нису горке.
Recommended Posts