maheem Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 Ja bih mogla i samo sataraš bez mesa To mi je omiljeno Sa fetom [emoji14]iggy:
aram Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 Ne, bre, jaje se umeša u sataraš na kraju. Feta obavezno, mada može i koješta mesa sa roštilja :)
darling Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 meni sataras bzvz. ko svezi ajvar. aj dont andrstend. snazna sam kao vucic u stavu prema satarasu :D
aram Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 Nemam pojma štas ti to jela, sataraš nema veze s ajvarom nikakve. Pričaćemo kad probaš moj sataraš :)
darling Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 uprzis u ulju tri povrca u jednakim kolicinama, to je sataras? :) teorijski dobro zvuci, ali ga ne volim jer ima dominantan ukus koji pregazi sve ostalo, i nista mi se uz sataras ne slaze, ni hleb. posle njega se obicno lose osecam. ukusna hrana, al za mene bez smisla.
aram Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 (edited) Ovako kako si napisala naravno da nije dobro :) Prvo, luka više nego svega ostalog. Drugo, ne upržiš nego dinstaš. Treće, jaje na kraju. Četvrto, bitan je redosled kad se šta dodaje. I mogu još dugo Edited June 23, 2017 by aram
darling Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 ne sporim ja ni da je dobro ni da je ukusno, samo sam primetila da meni ne prija, a za ovih godina zivota jela sam satarasa i satarasa... skuvaj i posalji teglu da preispitam uverenja, nisam dogmata :D
ivy Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 nekad mi se jede umuceno jaje a nekad razbijem jaje u udubljenje pa se posira u sokovima i pari kao saksuka
banatjanin Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 Mmmm, bećarac! Ja papriku obavezno prvo ispečem posebno, ogulim i onda dodajem na luk. Luk uvek na rebarca, ulje uvek maslinovo. Paradajz zreo, oguljen, ide zadnji. Finiširam peršunom. Samo, umesto fete preferiram pravi sirac, najbolje ovčiji. I jaje nešto ne volim u svemu tome, ali smažem svaki bećarac, čak i onaj sa neguljenom paprikom
renne Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 Nemam pojma štas ti to jela, sataraš nema veze s ajvarom nikakve. Pričaćemo kad probaš moj sataraš :) Moj sataraš je najbolji
Frank Pembleton Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 Ovako kako si napisala naravno da nije dobro :) Prvo, luka više nego svega ostalog. Drugo, ne upržiš nego dinstaš. Treće, jaje na kraju. Četvrto, bitan je redosled kad se šta dodaje. I mogu još dugo Samo nastavi, spremio sam ranisan...Ali sataraš mi uvek bio super da jedem "na livadi" ima nešto da taj vazduh napolju dodaje...
aram Posted June 23, 2017 Posted June 23, 2017 ih... tesko zabu :D luk naravno na listice, pa na mesavinu ulja i maslaca, na dvojku-trojku, tu i tamo prevrnes. za to vreme papriku na sitne kockice, a super je i ovako ko sto rece banatjanin, prvo je ispeci, pa oljustiti. kad je luk poceo da hvata braon nijanse tu i tamo, sunes tu papriku. sad dok se paprika dinsta blansiras i oljustis paradajz. dodajes ga jedan po jedan, kad se jedan ukrcka, onda drugi i tako, da onaj prvi na kraju bude skroz raspad, a poslednji ostane u komadicima. probas, ako vuce na kiselo od paradajza stavis mrvicu secera, onda pojacas vatru i mesas. kad se ozbiljno zagrejalo, da vec pocinje da se lepi za dno cim predjes varjacom, razbijes jedno jaje u sredinu i opet promesas, da se konci od belanceta onako lepo razvuku svuda, a da zumance zgusne sve taman koliko treba. nista persun, nista zeleno tu ne treba, samo malo bibera eventualno. sir beli uz to, dosta belog mekanog leba za umakanje, a bobami i pokoji cevap ili zica raznjica savrseno legne :)
maheem Posted June 24, 2017 Posted June 24, 2017 Meni je ceo smisao kuhinje odvojeno dinstanje i kuvanje
gospa buba Posted June 24, 2017 Posted June 24, 2017 meni je ceo smisao kuhinje ako oce neko drugi to sve da uradi :d
Recommended Posts