Jump to content

Now cooking!

Featured Replies

Ja bih mogla i samo sataraš bez mesa

To mi je omiljeno

Sa fetom [emoji14]iggy:

ili  jajetom na oko

Ne, bre, jaje se umeša u sataraš na kraju. Feta obavezno, mada može i koješta mesa sa roštilja :)

meni sataras bzvz. ko svezi ajvar. aj dont andrstend. 

snazna sam kao vucic u stavu prema satarasu :D

Nemam pojma štas ti to jela, sataraš nema veze s ajvarom nikakve. Pričaćemo kad probaš moj sataraš :)

uprzis u ulju tri povrca u jednakim kolicinama, to je sataras? :)

teorijski dobro zvuci, ali ga ne volim jer ima dominantan ukus koji pregazi sve ostalo, i nista mi se uz sataras ne slaze, ni hleb. posle njega se obicno lose osecam. ukusna hrana, al za mene bez smisla. 

Ovako kako si napisala naravno da nije dobro :)

Prvo, luka više nego svega ostalog. Drugo, ne upržiš nego dinstaš. Treće, jaje na kraju. Četvrto, bitan je redosled kad se šta dodaje. I mogu još dugo :lol:

Edited by aram

ne sporim ja ni da je dobro ni da je ukusno, samo sam primetila da meni ne prija, a za ovih godina zivota jela sam satarasa i satarasa... 

skuvaj i posalji teglu da preispitam uverenja, nisam dogmata :D

nekad mi se jede umuceno jaje a nekad razbijem jaje u udubljenje pa se posira u sokovima i pari kao saksuka

Mmmm, bećarac! Ja papriku obavezno prvo ispečem posebno, ogulim i onda dodajem na luk. Luk uvek na rebarca, ulje uvek maslinovo. Paradajz zreo, oguljen, ide zadnji. Finiširam peršunom.

Samo, umesto fete preferiram pravi sirac, najbolje ovčiji. I jaje nešto ne volim u svemu tome, ali smažem svaki bećarac, čak i onaj sa neguljenom paprikom

Nemam pojma štas ti to jela, sataraš nema veze s ajvarom nikakve. Pričaćemo kad probaš moj sataraš :)

Moj sataraš je najbolji :mad:

Ovako kako si napisala naravno da nije dobro :)

Prvo, luka više nego svega ostalog. Drugo, ne upržiš nego dinstaš. Treće, jaje na kraju. Četvrto, bitan je redosled kad se šta dodaje. I mogu još dugo :lol:

Samo nastavi, spremio sam ranisan...

Ali sataraš mi uvek bio super da jedem "na livadi" ima nešto da taj vazduh napolju dodaje...

ih... tesko zabu :D

luk naravno na listice, pa na mesavinu ulja i maslaca, na dvojku-trojku, tu i tamo prevrnes. za to vreme papriku na sitne kockice, a super je i ovako ko sto rece banatjanin, prvo je ispeci, pa oljustiti. kad je luk poceo da hvata braon nijanse tu i tamo, sunes tu papriku. sad dok se paprika dinsta blansiras i oljustis paradajz. dodajes ga jedan po jedan, kad se jedan ukrcka, onda drugi i tako, da onaj prvi na kraju bude skroz raspad, a poslednji ostane u komadicima. probas, ako vuce na kiselo od paradajza stavis mrvicu secera, onda pojacas vatru i mesas. kad se ozbiljno zagrejalo, da vec pocinje da se lepi za dno cim predjes varjacom, razbijes jedno jaje u sredinu i opet promesas, da se konci od belanceta onako lepo razvuku svuda, a da zumance zgusne sve taman koliko treba. nista persun, nista zeleno tu ne treba, samo malo bibera eventualno. sir beli uz to, dosta belog mekanog leba za umakanje, a bobami i pokoji cevap ili zica raznjica savrseno legne :)

Meni je ceo smisao kuhinje odvojeno dinstanje i kuvanje

meni je ceo smisao kuhinje ako oce neko drugi to sve da uradi :d