halloween Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 (edited) Temeljac od junećih kostiju, redukovan na pola zapremine, od toga pola za rižoto milaneze sutra, a pola u posudu za led pa u friz. Nisam još uvek kupila duboku šerpu Znam da svi vole i slike, pa evo Edited August 2, 2014 by halloween
Čutura Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 sorry, nisu mi delovale proprzene na slici, ja gi zabraonim malo vise..
Bujodrag Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 Moja draga ne jede meso( uložio sam protestnu notu, ali još nisam dobio odgovor). Suočen sa neminovnošću vegeterijanske ishrane, rešio sam da probam neke namirnice koje ne volim, kao što je, na primer, boranija, e da bih, eventualno, otkrio nešto novo. Stoga sam spremio pečurke s boranijom. Na malo cluka sam propržio šitake pečurke, dodao kratko obarenu boraniju, bluk, mulje i belo vino i krčkao desetak minuta. Dodao farfale jer lepo izgledaju. Od začin: so, bosiljak Vrlo ukusno!
hoffnung Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 fino ti izgleda ovo. znam da si napisao 'vrlo ukusno' ali me zanima da napises, kako ti se dopada to sto si stavio bosiljak?
boshoku Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 Moja draga ne jede meso "pankerka" beše? bježi dok je vrijeme (i ukradi joj psa)
Bujodrag Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 fino ti izgleda ovo. znam da si napisao 'vrlo ukusno' ali me zanima da napises, kako ti se dopada to sto si stavio bosiljak? Bilo je savim fino, malo je povuklo na mediteran i to je sve. Zaboravio sam da stavim persun, sto je ozbiljniji propust. No, boranija i sitake su dobar match. , "pankerka" beše? bježi dok je vrijeme (i ukradi joj psa) Jasta, osnovni plan mi je i bio da je iskoristim
hansolo Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 Sound of South :). Ljuta rebarca, peceni kukuruz, chutney od krusaka, pekarski krompir. Rebra prvo pekla u rerni u onoj kesi oko sat i nesto /da pocne da se skida sa kostiju/, sve to na tepsiji sa paprom, negde na pola isekla krompir malo zalila uljem i vodom papir, poredjala krompir i samo ga malo posolila i nakapala sa malo ulja, 15 min kasnije dodala dva klipa kukuruza, posoljena i malo pemzlom nauljena. Marinada za rebra> kasicica marmelade od narandze /imala u frizideru home made/, kasicica tucane paprike, malo ulja, malo limuna, soli. Izvadila rebra iz kese, premazala marinadom i sad sve zajedno ubacila u rernu da se dobro zepece /kukuruz, krompir, rebra/ sve u istoj tepsiji /nema puno sudova/ :)). Ko bas nesto pocne da gori izvaditi ranije. Meni se sve lepo pogodilo. Chutney dok se sve peklo u rerni> isprzila pola luka na tiganju, dodala malo soli i secera da se karamelizuje luk, tucana paprika i djumbir po ukusu, imala sam vec skuvane kruske ali moze i sveze /malo duze se onda dinsta + dodati malo vode/, isekla na kockice dve kruske i dodala saku grozdjica. Ukuvala. Ugasila klimu da simuliram i klimu, spolja pici vrucina + iz rerne .... i navalila.
boshoku Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 šta je tu "ljuto"? tucana? ja bih tunde rknuo neki čili u bilo kojoj varijanti
hansolo Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 djumbir, tucana paprika :) nisam imala sveze ljute paprike, mrzelo me da idem na cosak u piljaru, da, pomesala sam chili i tucanu u marinadi.
Аврам Гојић Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 Sound of South :). Ljuta rebarca, peceni kukuruz, chutney od krusaka, pekarski krompir. Rebra prvo pekla u rerni u onoj kesi oko sat i nesto /da pocne da se skida sa kostiju/, sve to na tepsiji sa paprom, negde na pola isekla krompir malo zalila uljem i vodom papir, poredjala krompir i samo ga malo posolila i nakapala sa malo ulja, 15 min kasnije dodala dva klipa kukuruza, posoljena i malo pemzlom nauljena. Marinada za rebra> kasicica marmelade od narandze /imala u frizideru home made/, kasicica tucane paprike, malo ulja, malo limuna, soli. Izvadila rebra iz kese, premazala marinadom i sad sve zajedno ubacila u rernu da se dobro zepece /kukuruz, krompir, rebra/ sve u istoj tepsiji /nema puno sudova/ :)). Ko bas nesto pocne da gori izvaditi ranije. Meni se sve lepo pogodilo. Chutney dok se sve peklo u rerni> isprzila pola luka na tiganju, dodala malo soli i secera da se karamelizuje luk, tucana paprika i djumbir po ukusu, imala sam vec skuvane kruske ali moze i sveze /malo duze se onda dinsta + dodati malo vode/, isekla na kockice dve kruske i dodala saku grozdjica. Ukuvala. Ugasila klimu da simuliram i klimu, spolja pici vrucina + iz rerne .... i navalila. Sve odobravam.
Vapad Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 Eh da, vaso, juče sam pravio rebra, mada nemam pristup vrhunskim katovima...znači, kupljena u petak, namazan solju, biberom, onim kajenskim biberom, i namazana mešavinom mulja i palmine masti, tight u foliju pa u fridž, sutra izvadio, stavio u alufoliju, pa u rernu na 175 na dva i po sata, sipao vodu ispod, posle dva i po sata izvadio, odmotao i dobio ovo stavio na tu improvizovanu rešetku i vratio na po ure, pošto sam morao ići samo ugasio posle pola sata i tek za dva i po sata jeo, bilo apsolutno fantastično, rozo, mekano, preukusno meso.
Bujodrag Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 Odoh još dalje u nepoznato. Smislio sam orEginalni recept za moju dragu: Pečurke sa zeljem u soja sosu. Ideja je bila: karamelizovati cluk i s njim pržiti krupno sečene šampinjone (pržiti, radije nego dinstati). Pred kraj dodati kidano zelje a minut pred kraj i soja sos ( kupujem ga od Kinezaca iz komšilika, odličan). Nikakvo mudrovanje oko začina, bluk i peršun. Fotka šerpe i šporeta je besprizorna pa ću je zaobići. Dakle, zelje sam samo iskidao i ubacio u pečurke, gotovo je za dva tri minuta. Onda sam dodao soja sos, pustio da "baci kljuc" i to je to. Za prilog sam odabrao nešto lagano, lagano i blago: obarene šargarepe s pavlakom (ne mož' prostije, kuvaju se šargarepe ne duže od deset minuta, stave na tanjir, blago posole i prekriju pavlakom. Rezultat je fenomenomenomenalan! Šampinjoni k'o da su u moči, zelje rezi, a soja sos dodaje i pojačava baš te ukuse. Slatke šargarepice gase požar. Divota. Napomena za sledeći put: više zelja: tri veze na trista grama šampinjona je premalo. Čupi smatra da je to mudro
Recommended Posts