ivy Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 (edited) @aram bolje da si ga pitao gde su mu breskve...a mogla je i koja tikvica u tepsiju za prilog Edited July 19, 2014 by ivy
Аврам Гојић Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 NC: Patlidžan, paradajz, crveni luk, beli luk, paprike, naliveno mešavinom maslinovog ulja, koncentrisanog paradajza, nane, malo kumina, (jako malo) ljutog sosa zvanog "Bezdanski grom" što ga sprema Pera Čonka, smeđeg šećera i balzamika, u vatrostalnu posudu pa jedno 3 sata na tihu vatru da sve omeksa i sjedini se. Mora da se potpuno ohladi, i najukusnije će zapravo biti sutra. Jesti kao meze, uz neki lep beli sir, najbolje ovčji.
adam Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 isao juce da kupujem neke decje igracke za neki rodjendan kad pored radnje ogromni kineski supermarket. ne dao mi djavo mira - udjem. a tamo zlondri ko u prici. nasao krmeca srca, dzigerice i bele i crne, govedji repovi, ociscena i obarena crevca, skembici, pileca srca, bubci, noge, vratovi, sve to pacece - ma cudo! kako sam to video prijeo mi se svinjokolj gulas - ono kad se kolje svinjce pa se od bubaca, dziga, pluca, srca i malo mesa napravi gusti, ljuti gurmanski gulas. e to sad krckam. uzeo dzigu, pluca, srca, par bubaca i meso + dodao komad govedjeg repa. uvek kuvam rep, kad s repa sklizne meso, to je znak da je gulas gotov. dosta luka, nalio vina, ljute paprike, obicne, bibera, tucanih semenki korijandera a kasnije cu da dodam prah od susenih divljih vrganja, istarskih. ima tu jos par sati kuvanja najmanje i sad smisljam sta za prilog - pire, kacamak, pirinac.... sve sugestije dobrodosle. uz to cu sarenu salatu i lucene paprike. vino i kisela se hladi. kuku!
renne Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 @aram bolje da si ga pitao gde su mu breskve...a mogla je i koja tikvica uz tepsiju za prilog :D
Čutura Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 isao juce da kupujem neke decje igracke za neki rodjendan kad pored radnje ogromni kineski supermarket. ne dao mi djavo mira - udjem. a tamo zlondri ko u prici. nasao krmeca srca, dzigerice i bele i crne, govedji repovi, ociscena i obarena crevca, skembici, pileca srca, bubci, noge, vratovi, sve to pacece - ma cudo! kako sam to video prijeo mi se svinjokolj gulas - ono kad se kolje svinjce pa se od bubaca, dziga, pluca, srca i malo mesa napravi gusti, ljuti gurmanski gulas. e to sad krckam. uzeo dzigu, pluca, srca, par bubaca i meso + dodao komad govedjeg repa. uvek kuvam rep, kad s repa sklizne meso, to je znak da je gulas gotov. dosta luka, nalio vina, ljute paprike, obicne, bibera, tucanih semenki korijandera a kasnije cu da dodam prah od susenih divljih vrganja, istarskih. ima tu jos par sati kuvanja najmanje i sad smisljam sta za prilog - pire, kacamak, pirinac.... sve sugestije dobrodosle. uz to cu sarenu salatu i lucene paprike. vino i kisela se hladi. kuku! ja bi palentu, malo redju da moze da se mulja sa sosom
adam Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 ja bi palentu, malo redju da moze da se mulja™ sa sosom volim i ja to al opet, kolebam se... doduse, ja bih s tim najradije dobrog domaceg hleba sa cvrstom korom al me mrzi da pravim.
ivy Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 (edited) ipak sam ubacila koju šnitu slanince na povrće..breskve sam ovaj put preskočila sad mi se jede ovao što adam kuva Edited July 19, 2014 by ivy
adam Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 bice ovo super, ide u tom pravcu. sad probao, ima jos jedno sat kuvanja ali ukusi su tu. i cim sam probao postalo mi je jasno da ce prilog biti palenta, dziga i bubci je zahtevaju. jedva cekam
boshoku Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 sad mi se jede ovao što adam kuva reci da se zajebavaš
Čutura Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 bice ovo super, ide u tom pravcu. sad probao, ima jos jedno sat kuvanja ali ukusi su tu. i cim sam probao postalo mi je jasno da ce prilog biti palenta, dziga i bubci je zahtevaju. jedva cekam
ivy Posted July 19, 2014 Posted July 19, 2014 reci da se zajebavaš pa dobro,malo je prejako za ovih ovde 30+ C ali da je niža temperatura gulaš od iznutrica i repa,oo da u svako doba.. sa ogromnom salatom,uh
Recommended Posts