boshoku Posted June 11, 2014 Posted June 11, 2014 nc: svinjski file s tonom bibera - ima ga rknem, posle minut pečenja, u taljatele s gorgonzolom mrnjau
Аврам Гојић Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 gusta riblja čorba od tolstolobika, šarana i soma krompir salata kupus salata špricer
belch Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 popravlja bicikle <_< ljudi žive ceo život s jednom rukom pa opet kuvaju kuvam i ja jednoruko već godinu dana pa šta mi fali
darling Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 skuvala sustinu strudle s makom od 100 grama maka. prozdrala. lepo je :)
ToniAdams Posted June 14, 2014 Posted June 14, 2014 popravlja bicikle <_< ljudi žive ceo život s jednom rukom pa opet kuvaju kuvam i ja jednoruko već godinu dana pa šta mi fali pa ruka :(
ivy Posted June 17, 2014 Posted June 17, 2014 (edited) pileći ,,paprikaš,, sa tikvicama umesto krompira..njima obarila testo a meni al dente boranija obožavam ove izazove-kako nahraniti što više(5) ljudi sa minimumom budžeta i napora a i količinski mi je izazov...dajte neke predloge u tom rangu al dobar je ispao..prvo sam ispekla meso sa kožicom do zlatno žute boje,izvadila pa na to bacila 5 većih glavica cluka iseckanih na kockice,dinstnula malo,vratila meso,nalila vode da ogrezne,stavila so i majčine dušice i ostavila da krčka nebrojeno vremena..posle skinula meso sa kosiju,ubacila kockice tikvice,so,biber i aceto balzamiko da izbalansira slatkoću od luka krčnula još malo,doćerala ukuse ..nikakva mudrost.. Edited June 17, 2014 by ivy
darling Posted June 17, 2014 Posted June 17, 2014 pasulj?! zar nisu sva jela sto se kuvaju u jednom loncu, meso+povrce, zapravo takva, nisu skupa, a hrane dosta ljudi?
hefestus Posted June 17, 2014 Posted June 17, 2014 (edited) pileći ,,paprikaš,, sa tikvicama umesto krompira..njima obarila testo a meni al dente boranija obožavam ove izazove-kako nahraniti što više(5) ljudi sa minimumom budžeta i napora a i količinski mi je izazov...dajte neke predloge u tom rangu al dobar je ispao..prvo sam ispekla meso sa kožicom do zlatno žute boje,izvadila pa na to bacila 5 većih glavica cluka iseckanih na kockice,dinstnula malo,vratila meso,nalila vode da ogrezne,stavila so i majčine dušice i ostavila da krčka nebrojeno vremena..posle skinula meso sa kosiju,ubacila kockice tikvice,so,biber i aceto balzamiko da izbalansira slatkoću od luka krčnula još malo,doćerala ukuse ..nikakva mudrost.. Super. Ja to isto samo sto ne cistim meso,nego ostavim batake cele. A gde je paprika? :) Salim se. Uz paprikas volim noklice, Posto pravim kao ti sa malo tecnosti, ne corbuljak, noklice skuvam u cistoj vodi i onda ih samo malo pustim da ogreznu u paprikasu na laganoj vatri. Buzet vs napor; to je vec izazov. Za budzet (pazi ja zadnjih 10g nisam bio u Srbiji tako da ne znam cene). Ovde je povrce skupo,skuplje nego mleveno meso recimo. Dakle: Cuftice u pradajz sosu, sa penama, pireom .... Za meat balls: 500g mmesa, 2 glavice cluka sitno proprzis da pozuti, Ja to na buteru, moze i na ulju. 2 kriske hleba potopis u mleko iscedis. Meso, luk i hleb dobro umesis zajedno. Istisnes dva cena bluka, apariku, suvog oregana, i dobru vezu nekog zelenisa sitno iseckanog (persuna + nana) Ja sam to ranije przio, sto je no good. Pravis kuglice 3 cm i redjas u pleh (na papir za pecenje) i u rernu da porumene. Sosic: cluk, praziluk, cen bluka. Celer u stabiljici se jako lepo slaze i sargarepa na kruzice. To ima razne nazive holly trinity, soffritto ... To proprzis na mulju, dodas dve konzerve paradajza i cuftice kada su gotove. Kad je gotovo zacinis, sa solju biberom i svezim persunom, ili bolje bosiljkom. Sve ove zacine mozes da smanjis jer vase namirnice nadam se i dalje imaju ukus. Ovde da sam slep ne bih znao sta jedem. Tako da moram da kompenziram sa svezim zacinima. Ovde naseckam dzinovsku vezu persuna, pa ga jedva osetim. Da sam to radio nekada tamo, verovatno bi morao da "zakopam" klopu, da unistim tragove neuspeha. To da preseces kiselos paradajza sa balzamikom je super, ali nije bas budget. Mozes sa medom ako imas u kuci, ili sa kasicicom secera (braon boji ali ne mora). Ja uvek imam neke ostise od vina, cvino very good :) To sve ovde kosta 3.5 e Sada odes kupis kesu 1.5kg krompira za prilog 3e :) ili penne 1 e Edited June 17, 2014 by hefestus
maheem Posted June 17, 2014 Posted June 17, 2014 zar nisu sva jela sto se kuvaju u jednom loncu, meso+povrce, zapravo takva, nisu skupa, a hrane dosta ljudi? +1 kupus + ovčetina recimo a za tebe ivy minestrone
ivy Posted June 18, 2014 Posted June 18, 2014 hefe ovde je povrće jeftinije od mesa..mada imam gomilu pilića u zamrzivaču,to je budžet u ponedeljak je izazov bio skuvati nešto da nahrani 5oro ljudi a ne izlazeći iz kuće u radnju/pijacu pa sam pravila tikvice punjene karamelizovanim lukom,slaninicom,pirinčem,jajima i rendanim sirom odgore zapečeno u rerni danas ću mislim neku čorbicu..nešto izmedju minestrone i bele-kisele čorbe..imam ledja od jučerašnjeg pileta za bujon,belo meso za u čorbu i povrća gomila..možda neke knedle
Recommended Posts