Jump to content
IGNORED

Now cooking!

yolo

Recommended Posts

Posted (edited)

naturščik

+1

njev.jpg

Edited by Грешни Василије
Posted

ima, kako nema. 

evo mene.  :fantom:

valkira, izvoli, rokavice za krompir

To! Svaka čast, upravo sam na tako nešto računala. Hvala, darling, potražiću gde ih ima.

Obilazim oko rerne i umirem, slaninica taman cvrči kako treba ali krompirići su još živahni. Uh!

Posted

ja kupila u ljubljani. nego, u editu sam postavila krucijalno pitanje: zasto nisi kupila oguljene krompirice? :)

pecem strudlu, jednu s makom, drugu s pecenim lesnicima i kakaom, po ovom receptu

Posted (edited)

Nisam videla edit. Pa prijeli su mi se naprasno i po pljusku mi se samo silazilo do prodavnice u ulazu koja nije baš temeljno opskrbljena.

Ajoj, volim i štrudlu s makom :(

Evo ih, sve se pojelo

image.jpg

Edited by Valkyrie
Posted

i moja strudla uspela, al neam fotoaparat da to i dokazem.

fala bogu da sam kupila dobar mak, jednom da meni ne bude uzegao ili gorak.  

Posted

oterali ste gazzu, banaćanina i rennea... 

+1

Posted

20140502_170007_zpsc3228e6e.jpg

20140502_170015_zpsafb92d67.jpg

Pravio one beef chili wraps-ove mada me smorila zena za cili posto doji tako da sam ga budzio... :dry:

Ideja je da bude ljutkasto kiselkasto i skroz je kul imo.

Posted

GOAN PORCO VINDALOO

kashmiripaste_zps82df11ae.jpg

Kašmirske čili papričice, umerene ljutnine, jedan su od osnovnih sastojaka vindalooa. Daju mu lepu crvenu boju. U ovu pastu sam naknadno dodao i pastu od belog luka, zatim prepečene i samlevene začine: cimet, karanfilić, tellicherry biber, beli mak, slačicu i grčko seme. CIlj je da se postigne blag ljuto-kiseli ukus. Kiselost mu daje palmino sirće, umesto koga sam koristio malo jabukovog sirćeta i ekstarakt tamarinda. Kiselost sam balansirao palminim šećerom.

vindaloopastefrying_zps8b0e851f.jpg

Vindaloo pasta se prži u ulju. Ovo je završna faza, pošto je ulje počelo da izbija na površinu masale.

vindaloocooking_zps267c1b40.jpg

Vindaloo se krčka...

curryleaves_zps6f22a8fe.jpg

Curry lišće

tadka_zps169a6911.jpg

Tadka. Ovo se preliva preko gotovog karija. Cilj tadke je da jelu da novij sloj ukusa i drugačiju teksturu.

goanporcovindaloo_zps5a3575b0.jpg

Porco Vindaloo

Posted

Gde ti nabavljaš sve te papričice ?

Послато са WЦ шоље усинг БВК

Posted

@Frank Pembelton: Kašmirske čili papričice, kao i većinu začina, naručujem preko sajta TheSpicery, dok meskičke čilije naručujem preko MexGrocera. Kad god mi se ukaže prilika kupujem ih i uživo; u Berlinu ima odličan dućan čili papričica Pfefferhaus.

Posted

eto, znao sam da nije "nas" :dry:

Posted

Evo prvi put i na americkom jugu da spremim. Trebalo mi je malo vremena da provalim kore i kako da fil napravim ali je na kraju ispalo dobro. :)

blab.jpg

Posted

eto, znao sam da nije "nas" :dry:

Cenim da bi to tesko proslo nasu carinu?

Posted

Cenim da bi to tesko proslo nasu carinu?

Prolazi carinu, budi bez brige. Čini mi se da me Singer nije dobro razumeo; iz Beograda sam... :ss1: