Аврам Гојић Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 (edited) naturščik +1 Edited May 3, 2014 by Грешни Василије
Valk Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 ima, kako nema. evo mene. valkira, izvoli, rokavice za krompir To! Svaka čast, upravo sam na tako nešto računala. Hvala, darling, potražiću gde ih ima. Obilazim oko rerne i umirem, slaninica taman cvrči kako treba ali krompirići su još živahni. Uh!
darling Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 ja kupila u ljubljani. nego, u editu sam postavila krucijalno pitanje: zasto nisi kupila oguljene krompirice? :) pecem strudlu, jednu s makom, drugu s pecenim lesnicima i kakaom, po ovom receptu.
Valk Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 (edited) Nisam videla edit. Pa prijeli su mi se naprasno i po pljusku mi se samo silazilo do prodavnice u ulazu koja nije baš temeljno opskrbljena. Ajoj, volim i štrudlu s makom :( Evo ih, sve se pojelo Edited May 3, 2014 by Valkyrie
darling Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 i moja strudla uspela, al neam fotoaparat da to i dokazem. fala bogu da sam kupila dobar mak, jednom da meni ne bude uzegao ili gorak.
Singer Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 Pravio one beef chili wraps-ove mada me smorila zena za cili posto doji tako da sam ga budzio... Ideja je da bude ljutkasto kiselkasto i skroz je kul imo.
rezwalker Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 GOAN PORCO VINDALOO Kašmirske čili papričice, umerene ljutnine, jedan su od osnovnih sastojaka vindalooa. Daju mu lepu crvenu boju. U ovu pastu sam naknadno dodao i pastu od belog luka, zatim prepečene i samlevene začine: cimet, karanfilić, tellicherry biber, beli mak, slačicu i grčko seme. CIlj je da se postigne blag ljuto-kiseli ukus. Kiselost mu daje palmino sirće, umesto koga sam koristio malo jabukovog sirćeta i ekstarakt tamarinda. Kiselost sam balansirao palminim šećerom. Vindaloo pasta se prži u ulju. Ovo je završna faza, pošto je ulje počelo da izbija na površinu masale. Vindaloo se krčka... Curry lišće Tadka. Ovo se preliva preko gotovog karija. Cilj tadke je da jelu da novij sloj ukusa i drugačiju teksturu. Porco Vindaloo
Frank Pembleton Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 Gde ti nabavljaš sve te papričice ? Послато са WЦ шоље усинг БВК
rezwalker Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 @Frank Pembelton: Kašmirske čili papričice, kao i većinu začina, naručujem preko sajta TheSpicery, dok meskičke čilije naručujem preko MexGrocera. Kad god mi se ukaže prilika kupujem ih i uživo; u Berlinu ima odličan dućan čili papričica Pfefferhaus.
ivy Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 pravim proju sa špnatom i sirom i krekere od semeki ovako nešto slično kao sa linka http://istineilaziohrani.blogspot.com/2011/11/keksi-od-sjemenki-i-eggmjolk.html
Eraserhead Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 Evo prvi put i na americkom jugu da spremim. Trebalo mi je malo vremena da provalim kore i kako da fil napravim ali je na kraju ispalo dobro. :)
Frank Pembleton Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 eto, znao sam da nije "nas" Cenim da bi to tesko proslo nasu carinu?
rezwalker Posted May 5, 2014 Posted May 5, 2014 Cenim da bi to tesko proslo nasu carinu? Prolazi carinu, budi bez brige. Čini mi se da me Singer nije dobro razumeo; iz Beograda sam...
Recommended Posts