banatjanin Posted December 31, 2023 Share Posted December 31, 2023 Skuvao sam svoj prvi demiglas u životu i prezadovoljan sam! Vredelo je svakog cimanja Imao sam oko 3 kg dobrih junećih kostiju i jedan juneći rep oko kilo i po. Pekao sve to u rerni na visokoj temperaturi oko sat i po, prebacio u lonac i nalio vodom. Dodao na ploči prepečen cluk, praziluk, celer stabljike i šargarepu, biber u zrnu, lovor i timijan, dve kašike koncentrata od paradajza i zaboravio na ringli oko 10h. Juče procedio, ohladio, skinuo masnoću i sada redukovao, trajalo je još dva i po sata. Dobio oko pola litre demiglasa, boja, miris i ukus savršeni. Koncentrisani umami, bogato, slojevito. Večeras na njemu radim bordolez sos, ostatak ću zamrznuti 7 Link to comment
Frank Pembleton Posted December 31, 2023 Share Posted December 31, 2023 18 minutes ago, banatjanin said: Skuvao sam svoj prvi demiglas u životu i prezadovoljan sam! Vredelo je svakog cimanja Imao sam oko 3 kg dobrih junećih kostiju i jedan juneći rep oko kilo i po. Pekao sve to u rerni na visokoj temperaturi oko sat i po, prebacio u lonac i nalio vodom. Dodao na ploči prepečen cluk, praziluk, celer stabljike i šargarepu, biber u zrnu, lovor i timijan, dve kašike koncentrata od paradajza i zaboravio na ringli oko 10h. Juče procedio, ohladio, skinuo masnoću i sada redukovao, trajalo je još dva i po sata. Dobio oko pola litre demiglasa, boja, miris i ukus savršeni. Koncentrisani umami, bogato, slojevito. Večeras na njemu radim bordolez sos, ostatak ću zamrznuti Gledao sinoć MarkaŽvaka i bili u Koordinati i ovi kažu da prodaju demiglas "ko neće da se smara sa kuvanjem" 1 Link to comment
Popular Post x500 Posted December 31, 2023 Popular Post Share Posted December 31, 2023 Meso je osuseno 7 3 Link to comment
Ras Posted December 31, 2023 Share Posted December 31, 2023 @x500Sakrij lokaciju! Prijateljski ti kažem 1 1 Link to comment
aram Posted December 31, 2023 Share Posted December 31, 2023 @x500 jel bi se udala? 3 Link to comment
kipo Posted December 31, 2023 Share Posted December 31, 2023 Jagnjeci but zamrznut pa odmrznut pa zamrznut pa odmrznut ide pod foliju. 4 2 Link to comment
ivy Posted January 4 Share Posted January 4 @aramova piletina sa fb...odlican je recept samo je to malo previse prckanja za moj ukus....i sledeci put,ako ga bude,cu izbaciti masline i kapare,malo su kisili i da se @aram oseca privilegovanim jer je ovo mozda treci recept u zivotu koji sam ispostovala od A do Z...osim bataka i sluzila sam uz proso pita od gljiva-bukovace,jablanovace,sumsko pile i kupovni sampinjoni,praziluk i suve lisicarke i vrganji salata od obarene sargarepe,puno bluka i persuna,mulje i malo vinskog sirceta 3 4 1 Link to comment
x500 Posted January 4 Share Posted January 4 Corba od pileceg belog, juneci rep, paradaz, riza i razno povrce. 5 1 Link to comment
ivy Posted January 4 Share Posted January 4 15 minutes ago, aram said: @ivy jery si šećerila? naravno da nisam Link to comment
aram Posted January 4 Share Posted January 4 1 minute ago, ivy said: naravno da nisam pa onda nisi od A do Z. i naravno da ti onda kisi 1 Link to comment
ivy Posted January 4 Share Posted January 4 cuti ovo je u mojoj knjizi najvise ispostovan recept ikada kisile su masline,kapari i voda iz kapara...mada bih i sos od nara smanjila malo 2 Link to comment
aram Posted January 4 Share Posted January 4 3 hours ago, ivy said: cuti ovo je u mojoj knjizi najvise ispostovan recept ikada kisile su masline,kapari i voda iz kapara...mada bih i sos od nara smanjila malo smanji i piletinu pa nek ide život Link to comment
Recommended Posts