Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

7 hours ago, morgana said:

edit, pominjane su clarks wallabees, izvjesna srpska firma enex radi taj model za bas ok cijenu, tipa 50 e, s tim da je ulozak (makar para koji sam probala) nesto kraci i to nekome moze da smeta.

2 hours ago, Sandradjer said:

Ne zezaj D. Obuca je od kvalitetnog materijala, na neke pamucne pantalone. Samo nedostaje jezero Komo da se prosetaju )

Wallabees nosim ukupno skoro 40 godina, poslednjih 15ak su u stalnoj rotaciji. Prvo su to bile one domaće iz Obuće Beograd, pa Sebago verzije, a poslednjih 6-7 godina nosim off-brand kopiju s amazona, traju mi isto kao i original, a uzeo sam ih za otprilike 30 euro apoena na sniženjima, pa ih imam u više boja.

Nisu bez mana, stoji. Pretople su za leto, za vlažno vreme su opasne zbog đona. U svim ostalim situacijama su prvi izbor, pre svega zbog udobnosti. Ok mi je da su nekome ružne, ali mi je i simpa kako sporadično postanu popularne u zavisnosti od selebritija koji ih nose.

Neko vreme sam leti i po toplom vremenu nosio desert boot i slične kopije (valjda je do tog đona, šta li), jedne domaće koje nikada više nisam našao su trajale duže nego original i ostale zajedno. Nakon vojske me sve iznad gležnja nervira, pa sam ih batalio.

• Replies 6.4k
  • Views 784.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Frank Pembleton
    Frank Pembleton

Bauljamo po Rimu i žena dobija "mini nervne slomove" uz reči: Jbte koliko nas deru u Srbiji! Čak je želeći da precizira ušla u Camper prodavnicu i tražila model koji je gledala kod nas i vrišti: 50ev

• opet sam muza jamamotou  

• Jadd je lik koji ima malu proizvodnju u Suffolku. Mislim da je nekad radio za Clarks, njihove sand-boots, kod nas mozda poznate kao spenserice? Otprilike, to je taj model, samo sam ja uzeo skroz visok

Posted Images

Nije 375 puno za cool as fuck. Nema smisla da wallabies placu same u cipelarniku.

Pull the trigger.

9 hours ago, Sandradjer said:

Stiglo leto ). Ko nece kuvanu nogu ima u Zari mnogo slatke kozne sandalice (vise modela da pokriju sve ukuse, nisu sve japanke, a ima i u formi papuca, to ne nosim pa nisam zagledala). Super je mekana koza, nista ne zulja, unutrasnje gaziste je isto kozno (slika u prilogu).

Kome su potrebne neka crna varijanta ima u Mangu lepih (cak i sa nekim metalnim detaljima, isto kozne)

Screenshot 2026-05-26 223200.png

ovo je samo za one sa vrhunskim stopalima i lakiranim prstićima, nije za kalašture

10 minutes ago, stajebrebilo said:

ovo je samo za one sa vrhunskim stopalima i lakiranim prstićima, nije za kalašture

Ono kad deluje da ces da se kajes sto pitas, ali sta je primer za jedno a sta za drugo?

Raspricali ste se, pa da se zapljunem sa svojim omiljenim parom obuce. Ovo je otprilike kako mali ja zamišlja idealnu cizmu/cipelu.

Ofucanost je namerna.

IMG_20260527_170738.jpg

Pritom da priupitam kojim kanalima do Red Winga u Srbiji, pored radnje u Beču, preprodavca u Budimpešti i sl?

Doslo vreme za nove, nakon 10ak god.

Izgledaju ok, da li si razmišljao da ih odneseš kod obućara da stavi novi đon, malo ispolira? Greota da se bace, a cele.

Izgledaju fenomenalno i tako sa patinom, ne fali im nista. Ovo sto Zorglub kaze, stavis novi djon i bob te veselio. Vibram ili Dainite djon pa da ti potraju jos makar 10 godina.

19 minutes ago, zorglub said:

Izgledaju ok, da li si razmišljao da ih odneseš kod obućara da stavi novi đon, malo ispolira? Greota da se bace, a cele.

Verovatno i hocu, pogotovo sad nakon vaših sugestija. Nisam nesto razmisljao u tom pravcu, ali da, za ovakav komad obuce kontam da to ima smisla.

Kupljene su neke 2016-17 u Moskvi, jos su imali radnju tamo. Nego ne vidim vise ovaj model na us sajtu. Ima onaj iron ranger, sa šavom, al ovaj model jok.

1 minute ago, MeanM@ said:

Verovatno i hocu, pogotovo sad nakon vaših sugestija. Nisam nesto razmisljao u tom pravcu, ali da, za ovakav komad obuce kontam da to ima smisla.

Kupljene su neke 2016-17 u Moskvi, jos su imali radnju tamo. Nego ne vidim vise ovaj model na us sajtu. Ima onaj iron ranger, sa šavom, al ovaj model jok.

Ima perfektnog smisla. Takav komad obuce je investicija jer uz malo brige mogu potrajati da ih ostavis u nasljedstvo. Vjerovatno se mogu 3 puta podjoniti dok se savovi na uppers ne sjebu totalno, a to je kod nekog normalnog koristenja jedno 30 godina.

AI kaze ovo:

image.png

Da, to ce biti 2940 ili 2941. Ispade po ovome rarity, blago meni :)

1 hour ago, stajebrebilo said:

1 hour ago, Mel said:

Ono kad deluje da ces da se kajes sto pitas, ali sta je primer za jedno a sta za drugo?

Ma nema primera, samo ne vole bas svi previse gola stopala po npr BG ulicama.

Stvarno su iz Zare dobre (bas mekana i divna koza).

Imaju i ovakve zatvorenije, bas su kjut

Screenshot 2026-05-26 223116.png

1 hour ago, Mel said:

siguran sam da znaš da napraviš razliku između negovanih stopala i kopita, na to sam mislio.

7 minutes ago, MeanM@ said:

Da, to ce biti 2940 ili 2941. Ispade po ovome rarity, blago meni :)

Pogledaj ovde. Izgleda su pravljene za japansko trziste i da ih stavis na ebay neko bi ti platio $300 za takve kakve su.

1 hour ago, stajebrebilo said:

siguran sam da znaš da napraviš razliku između negovanih stopala i kopita, na to sam mislio.

Nemam pojma, bukvalno jako retko vidjam nekog leti da pomislim ok not nice stopala, deluju ljudi/zeno prosecno normalno...

3 hours ago, MeanM@ said:

Raspricali ste se, pa da se zapljunem sa svojim omiljenim parom obuce. Ovo je otprilike kako mali ja zamišlja idealnu cizmu/cipelu.

Ofucanost je namerna.

IMG_20260527_170738.jpg

Pritom da priupitam kojim kanalima do Red Winga u Srbiji, pored radnje u Beču, preprodavca u Budimpešti i sl?

Doslo vreme za nove, nakon 10ak god.

Isle bi super uz ovu lepojku:

1773236364294682.jpeg