čekmeže Posted June 12, 2021 Posted June 12, 2021 4 hours ago, Moonwalker said: Mislim da je Industrija obuce Beograd imala nekad licencu za te cipele, u njihovim prodavnicama se i prodavala. Mora da ih neko i dalje pravi u Srbiji (sad da li kao pravu licencu), zato je i ta cena. Čisto sumnjam da je to roba iz Srbije.
Moonwalker Posted June 12, 2021 Posted June 12, 2021 Evo cipela, https://www.obucauno.rs/online-prodaja/enske-cipele-vv8hq a ovi su naslednici bivse Industrije obuce Beograd (tako pise). Da li ih oni prave ili uvoze, pojma nemam, ja ih se secam jos dok sam isla u osnovnu skolu (od tada ije proslo puno godina ) da su prodavane bas u njihovim prodavnicama, bas kao i spenserice. Ono cega se jos secam da su tada prodavane jedino u crnoj i onoj sivkasto bez boji. Sada ih ima u raznim bojama. Mozda ih i uvoze, ne kazem.
borris_ Posted June 12, 2021 Posted June 12, 2021 Ovaj model nisam nasao kod nas. Ovo je njohov internet sajt sa modelima ovdje u fr: https://www.sebago.fr/226-femme
Frank Pembleton Posted June 13, 2021 Posted June 13, 2021 Evo cipela, https://www.obucauno.rs/online-prodaja/enske-cipele-vv8hq a ovi su naslednici bivse Industrije obuce Beograd (tako pise). Da li ih oni prave ili uvoze, pojma nemam, ja ih se secam jos dok sam isla u osnovnu skolu (od tada ije proslo puno godina [emoji23]) da su prodavane bas u njihovim prodavnicama, bas kao i spenserice. Ono cega se jos secam da su tada prodavane jedino u crnoj i onoj sivkasto bez boji. Sada ih ima u raznim bojama. Mozda ih i uvoze, ne kazem.Moja keva je to nosila "sto godina" .... Shiit has hit the fan! 1
Moonwalker Posted June 13, 2021 Posted June 13, 2021 (edited) 8 hours ago, borris_ said: Ovaj model nisam nasao kod nas. Ovo je njohov internet sajt sa modelima ovdje u fr: https://www.sebago.fr/226-femme Brodarice? To se povremeno (svakih par godina) pojavljivalo kod nas cesce u muskoj i zenskoj varijanti, sad ne znam koji brend, ali nije bilo nesto popularno kao drugde gde spadaju u klasiku. Od sebago ja se kod nas secam samo onog modela iz linka u postu, verujem da vecina u nas taj brend identifikuje sa tim modelom. Edited June 13, 2021 by Moonwalker
Ras Posted June 13, 2021 Posted June 13, 2021 23 hours ago, nezvanova said: da, suvlasnik je (ex?) muz ane stanic 23 hours ago, Ras said: Je l to sad preporuka, ili nije? Meni Grubin >>>>>> Labrador. 23 hours ago, nezvanova said: nemam pojma, ja nista njihovo nisam nosila, a i ne znam nikoga ko jeste. ali nisu ista kategorija, grubinke su samo udobne papuce i sandale (kome jesu - znam da je bilo rasprava i o tome ovde) labrador ima citav asortiman, od papuca do cizama.... (mada znam da me zezas, ja sam to zapamtila jer je bas zgodan tip ) Ana Mihajlovska >>>>>>>>> Ana Stanić 1
borris_ Posted June 13, 2021 Posted June 13, 2021 2 hours ago, Moonwalker said: Brodarice? To se povremeno (svakih par godina) pojavljivalo kod nas cesce u muskoj i zenskoj varijanti, sad ne znam koji brend, ali nije bilo nesto popularno kao drugde gde spadaju u klasiku. Od sebago ja se kod nas secam samo onog modela iz linka u postu, verujem da vecina u nas taj brend identifikuje sa tim modelom. Vecinom brodarice. Ovdje se ove druge ne prodaju (to jest nisam nigdje nasao). Ne znam zasto je to tako, vjerovatno imaju neku svoju racunicu.
borris_ Posted June 13, 2021 Posted June 13, 2021 Evo sada sam pogledao i Sebago italija, ni tamo nemaju te sto si pokazala.
Moonwalker Posted June 13, 2021 Posted June 13, 2021 (edited) 3 hours ago, beta kentauri said: te sebago su retko ružna obuća ružnija i od borosana. Borosane su bile valjda radna obuca za zene koje dugo stoje kad rade. Imale su ortopedski djon. Kroz maglu ih se secam (rano detinjstvo) kod medicinskih sestara, frizerki i tetkica u skoli i zena koje su cistile. Meni su se spenserice svidjale, a mama jeste imala ovih sebago u nizu bile su joj udobne. @borris_ Pa to je ono sto su prodavali kod nas nekad a i sad. Edited June 13, 2021 by Moonwalker
morgana Posted June 13, 2021 Posted June 13, 2021 (edited) ja bih nosila boromine, hipsterske borosane, i hoću čim se dokopam hrvatske. sebago izgledaju ok u bojama, grubin i nekakav enex ih prodaju, žute i svijetloplave su mi sasvim zamislive uz bermude ili slično. cijena je prava sitnica. na britanskom sebago sajtu tog modela kojeg mi poistovjećujemo sa brendom trenutno nema. radi ga npr clarks, zovu se wallabee shoes, u prošlogodišnjoj kolekcini su imali simpa model sa niskom platformom i kravljim dezenom. https://www.enex.rs/sr/proizvodi/sebago wallabee cipele su nosili the verve na naslovnici albuma, dovoljan razlog da ih kupi svaki fan britpopa. Edited June 13, 2021 by morgana
Moonwalker Posted June 13, 2021 Posted June 13, 2021 Sad nadjoh ovo. Ne znam za kvalitet, ali dizajn je . https://curiousleathercrafts.com/rl_gallery/863/?lang=sr @morgana Vidi trece od pocetka
Pixie Posted June 13, 2021 Posted June 13, 2021 On 12.6.2021. at 10:51, nezvanova said: da, suvlasnik je (ex?) muz ane stanic On 12.6.2021. at 11:14, Ras said: Je l to sad preporuka, ili nije? Meni Grubin >>>>>> Labrador. On 12.6.2021. at 11:20, nezvanova said: nemam pojma, ja nista njihovo nisam nosila, a i ne znam nikoga ko jeste. ali nisu ista kategorija, grubinke su samo udobne papuce i sandale (kome jesu - znam da je bilo rasprava i o tome ovde) labrador ima citav asortiman, od papuca do cizama.... (mada znam da me zezas, ja sam to zapamtila jer je bas zgodan tip ) On 12.6.2021. at 12:10, napadaj said: Imao sam jedne Labrador, nisu se baš pokazale, a i iskustva kolega su slična. On 12.6.2021. at 12:23, Lezilebovich said: Kupio sam jedne Labrador na popustu i to su najgore cipele koje sam ikad imao. Ja stvarno nemam nikakve (rodbinske ili slicne) veze sa Labradorom, ali su mi sve njihove cipele bile medju onima koje sam dugo i rado nosila. Poslednji par, koji sam kupila pre 2+ godine, jos uvek nosim. Ali moguce da imam cudan ukusi i sto se obuce tice. I/ili stopala koja nisu po JUS-u. Ovo mi je inace poslednji cipelni za svaki dan, pa vi vidite s kim imate posla. 3
beta Posted June 13, 2021 Posted June 13, 2021 sebago, bilo da su u raskošnoj boji ili obične, i bez obzira na model su obuća sa porukom I will never have sex again ove sandale su još i podnošljive. 3 6
Recommended Posts